Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Trueview for shopping: Vanuit een YouTube video direct producten bestellen

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar sinds vorige week is het ook beschikbaar voor alle adverteerders. TrueView voor Shopping is dé nieuwe techniek waarmee we producten kunnen tonen bij video’s op YouTube.

true-view-for-shopping

Verrassend is het niet. Google shopping (waarbij producten in de zoekresultaten van Google worden getoond) heeft Google al veel extra advertentie-inkomsten opgeleverd. De verschuiving naar de tweede meest gebruikte zoekmachine ter wereld is daardoor een logische stap. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het voor bedrijven en marketeers een geweldige instrument is. Het is weer een middel waarmee het gebied tussen ‘het kijken van een video’ en een ‘daadwerkelijke aankoop’ dichterbij komt.

Hoe werkt het?

Het werkt in combinatie met de feed uit de Google Merchant Center. Bij het aanmaken van een videocampagne in Adwords kies je “shopping” als type campagne. Deze campagne kun je nu koppelen met je Google Merchant Center feed.

Producten uit de feed worden op desktop als overlay aan de zijkant van de video getoond. De positie is te vergelijken met banner-advertenties die bij sommige video’s aan de onderkant van de video getoond worden. Op mobiel worden de producten onder de video getoond.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

TruView-for-Shopping

Targeting gaat op basis van geografische en demografische factoren. Binnen de campagne kan je een filter aanmaken waarmee je kan aangeven welke producten je uit de feed wilt tonen. Dit gaat op basis van een attribuut. Bijvoorbeeld een specifieke productcategorie. Je kunt ook gebruik maken van re-marketing waarbij alleen de producten worden getoond die de bezoeker al eens in de webshop heeft bezocht.

Hoe succesvol is het?

Vanaf mei 2015 zijn er een aantal bedrijven die getest hebben met deze vorm van adverteren. De resultaten uit deze testen lijken veelbelovend. Sommige hebben de omzet per impressie weten te verdriedubbelen. Dit zijn natuurlijk de eerste resultaten, maar we kunnen in ieder geval wel stellen dat video nu nog krachtiger wordt bij het online aankopen van producten.

 

Hulp nodig bij Youtube adverteren?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Youtube marketing Adverteren op YouTube Alle opties uitgelegd
BLOG / Youtube marketing Optimaliseer video voor YouTube En wordt beter vindbaar