Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Videoserie voor bedrijven: boei je klanten met bingewaardige bedrijfsfilms

Op één been kun je niet lopen, en met één video heb je geen toekomst. Want bingen is de toekomst; of eigenlijk het heden. Dat weet jij, dat weet ik, en dat weet vooral Netflix. Je hoort het op steeds meer feesten en partijen: kijkers bingen zich een ongeluk en moeten cold turkey gaan om van hun bankaardappel-verslaving af te komen. 5, 4, 3, 2, 1… en de volgende aflevering start alweer op. (Her)vul de bakken chips en glazen cola maar, en gaan! Verzetten is zinloos.

Videoserie voor bedrijven: boei je klanten met bingewaardige bedrijfsfilms

Ietwat verontrustend misschien, maar we kunnen er ook wat van leren. Want wat is de reden dat we maar door blijven kijken? Is het echt alleen maar omdat we naar alles kijken wat beweegt en te lui zijn om op de knop van de afstandsbediening te drukken? Nee, we willen ook gewoon heel graag weten hoe het met al die dierbare – en minder dierbare – personages verdergaat. Een belangrijk leermoment voor de bedrijven en (video)marketeers onder ons. Want kijkers zitten overal te wachten op meeslepende videoseries.

De ultieme connectie met een videoserie

Je zou het niet meteen zeggen als we met zijn allen onze partners negeren die met ons mee bingen, maar we blijven ook kijken omdat we smachten naar een connectie. Naar vertrouwdheid. Naar continuïteit, verhalen en antwoorden. We willen weten hoe het verdergaat met personages die toch een beetje onze vrienden zijn geworden. We willen verder leven in de wereld die we inmiddels van buiten kennen en waar we ons goed in voelen.

Dat is goed nieuws voor bedrijven. Want nu consumenten (en andere bedrijven) meer en meer video’s kijken, is het tijd om een langdurige band op te bouwen met de kijker. Inderdaad, met een videoserie. Net zoals kijkers op den duur het universum en de personages van hun serie goed leren kennen en er een sterk gevoel bij krijgen, kunnen ze dit ook ervaren bij serie bedrijfsfilms.

Als jij een consistent beeld uitdraagt van je merkidentiteit, dezelfde stijl toepast (in bijvoorbeeld kleuren en muziek), dezelfde personages laat figureren en emotioneel pakkende video’s maakt, kun jij een krachtige langetermijnverhouding opbouwen met je kijkers.

Je kunt allerlei insteken bedenken: interviews met personeel, instructievideo’s, FAQ-video’s, maar bijvoorbeeld ook ludieke(re) video’s over een activiteit, quiz of thema waarin gebruikers de hoofdrol spelen en je alleen zijdelings reclame maakt voor je merk. Als je de kijker maar raakt en laat terugkomen.

Laat ze terugkomen voor meer

Prikkel je kijkers en houd ze hongerig naar meer, en je zult zien dat ze blijven kijken, klikken en terugkomen. Belangrijk is dat ze een gevoel krijgen bij jouw merk en vanuit die emotie willen kijken, maar onmisbaar zijn ook de inhoudelijke triggers die je in je video’s kunt stoppen. Door aan het einde vooruit te blikken op de volgende aflevering, laat je kijkers actief uitkijken naar de volgende video. Dat kan door simpelweg de titel aan te kondigen, maar je kunt er ook in de huidige video naar teasen. Bijvoorbeeld door in je video over taartenbakken ook een stel cupcakes laat zien, waar je pas in de volgende video instructies voor geeft. Of dat je bij het plaatsen van een nieuw raam ook aan de kijker vraagt of ze benieuwd zijn hoe ze zelf een dakkapel kunnen bouwen. ‘Kijk dan volgende week weer!’

Bouw aan je imago en loop voorop

Met het maken van een videoserie blijf je zelf ook creatief. Zo kun je je eigen waarden scherp krijgen en het ‘out of the box’-denken stimuleren binnen je bedrijf. Maar je werkt hiermee natuurlijk ook aan je imago.

Als jij als bedrijf laat zien dat je continu bezig bent met vernieuwen en met de ene creatieve uitspatting na de andere komt, krijgt de kijker een positief beeld bij jouw merk. Je bent tenminste geen bedrijf dat een beetje suf achter de geraniums zit. Je bént enthousiast en dat máákt enthousiast.

Denk bijvoorbeeld aan Ikea en hun videoserie ”de woonfrustratie van…”

Een videoserie maken (tips)

Dus jij gaat ook kijkers grijpen, teasen en aan hun schermen gekluisterd houden met een videoserie? Top! Denk dan nog wel even aan de volgende punten:

1) Denk aan je budget

Voor een videoserie heb je een iets andere mindset nodig dan voor een enkele video. Probeer om naar het grote plaatje te kijken wat de kosten betreft. Een gelikte 3D-animatie, arbeidsintensieve stop motion-animatie, of een branding video met helikopter-, drone- en kraanshots, toplocaties en bekende acteurs is misschien haalbaar voor één video, een hele serie ervan wordt waarschijnlijk te prijzig (of te langdurig).

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2) Hetzelfde maar toch anders

Het idee van een videoserie is dat de losse video’s met elkaar verbonden zijn en dus duidelijke gemeenschappelijk eigenschappen hebben. Dat is goed voor de herkenbaarheid van je merk. Maar wat als je video’s echt zo goed aanslaan als je hoopt en je kijkers erop los bingen? Als je video’s allemaal achter elkaar worden bekeken, zijn ze dan nog wel fris en uniek genoeg om te kunnen prikkelen?

Zorg er dus voor dat je genoeg unieke touches per aflevering toevoegt om het interessant te houden. En hou het overzichtelijk: maak altijd duidelijk om welk onderwerp het gaat en hoe dit in het geheel past.

3) Maak al snel een publicatieschema

Met een videoserie op stapel is het raadzaam om goed vooruit te plannen. De ene datum kan gunstiger zijn om een bepaalde video te publiceren dan een andere. Kun je het misschien samen laten vallen met bepaalde feestdagen of evenementen? Maar ook: zorg dat je met vaste intervallen kunt publiceren, om betrouwbaar en top of mind te blijven bij je kijkers. Is het je bedoeling om iedere twee weken te publiceren? Leg dit dan vast en hou hiermee rekening met de productie. Het is zonde als kijkers toch ineens een maand of nog langer moeten wachten voordat de volgende video verschijnt.

4) Maak bingen makkelijk

Als je inspeelt op de bingementaliteit van kijkers, maak bingen dan ook zo makkelijk mogelijk. Je kunt om te beginnen al je video’s op je website of YouTube-kanaal zetten. Vervolgens kun je autoplay gebruiken en duidelijke links van de ene naar de andere video plaatsen in of bij de video’s.

Geef de kijker wat hij wil en laat hem niet meer loskomen van zijn scherm… en jouw merk. Het kán, met een videoserie!

Meer weten over videoseries?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videostrategie Loyalty creëren met een how-to videoserie Is kwantiteit key?
BLOG / Video marketing Waarom elk bedrijf een video brand guide nodig heeft Het is tijd om video toe te voegen aan je brand guide