Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoe krijg je meer video kijkers?

Het inzetten van commerciële video’s zien we overal. Video kan ook online een perfect middel zijn om mensen te enthousiasmeren, maar zij moeten wel getriggerd worden om überhaupt de video te gaan bekijken. Hoe zorg je voor meer video kijkers? Hieronder staan een aantal basistips voor een succesvolle video.

Hoe krijg je meer video kijkers

 • Strategische plaatsing
  Uit onderzoek blijkt dat video zorgt voor een hogere klanttevredenheid en meer conversies. Om dit optimaal te benutten is de plaats waar de video staat essentieel. Zorg dat jouw video boven de paginavouw is geplaatst. Video’s boven de paginavouw worden twee keer zo goed bekeken als video’s onder de paginavouw. Een simpele aanpassing met een enorm effect!
 • Videoduur
  Mensen houden van video’s! Dit komt omdat video’s op een laagdrempelige en vermakelijker manier kort en bondig iets kunnen vertellen. Kort en bondig zijn hierin echt belangrijk! De kijker wilt weten hoe lang een video duurt. Wanneer jouw video op het beginscherm de tijdsduur aangeeft kan dat een extra trigger zijn om de video te gaan bekijken.
 • Duidelijke call-to-action
  Hoe toevoegen van een playbutton of een tekstuele call-to-action zoals “bekijk het hier” verhoogt het aantal kijkers. Maak hiervan niet alleen gebruik om bezoekers de video te laten kijken, maar ook op de kijkers de gewenste vervolgstap te laten maken. Voeg call-to-action buttons toe in daadwerkelijk de video zelf en verhoog je conversie!
 • Videoplayer
  Zorg dat het formaat van de videoplayer past in het design en de look & feel van de pagina. Een te kleine videoplayer verlaagt het aantal views en wekt irritatie op bij de kijker. Besef daarnaast dat je veel videoplayers kunt customizen naar jouw huisstijl.
 • Inleiding video
  Zorg voor een goede tekstuele inleiding in en rondom de video. Waarom moeten de bezoekers de video gaan kijken en wat kunnen zij verwachten? Op deze manier weet de kijker exact wat de meerwaarde van de video is en zal dit resulteren in meer effectieve video kijkers.

 

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
 • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
 • Zo worden video's volledig uitgekeken
 • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Online video gaan inzetten?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Bedrijfsfilms Bedrijfsfilm stimuleert online aankopen Het conversiepercentage stijgt