Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Zo zorgt video voor een succesvolle landingspagina

Er wordt veel energie in marketingcampagnes gestoken om bezoekers naar websites te verleiden, wanneer de bezoeker dan op de gewenste landingspagina komt moet deze natuurlijk wel converteren. Wat is de rol van video op een landingspagina en hoe draagt video bij aan de conversie?

Zo zorgt video voor een succesvolle landingspagina

Waaraan voldoet een converterende landingspagina?

Er is veel geschreven over hoe je een goede converterende landingspagina maakt en waar deze aan moet voldoen. De volgende onderdelen komen daarbij vrijwel altijd voorbij;

  • Scanbaar
  • Hoofdboodschap
  • Video
  • Call-to-Action

Een landingspagina moet scanbaar ofwel overzichtelijk zijn, kies voor 1 hoofdboodschap, maak gebruik van video en kies een duidelijk call-to-action. Eigenlijk klinkt het zo heel eenvoudig, maar toch is het niet zo simpel. Over elk van de vier onderdelen zijn boeken geschreven en studies gedaan. Hoe zit dat eigenlijk bij video en wat zijn de uitkomsten van deze resultaten?

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Tips voor video op een landingspagina

Videostrategie moet op een landingspagina gebruikt worden om de bezoeker kort en bondig te kunnen informeren om de laatste mogelijke twijfel weg te nemen. Alle content dat geplaatst wordt op een landingspagina moet kritisch naar gekeken worden, omdat het een argument kan zijn om de pagina te verlaten. Dit geldt ook voor video. Waarom staat video om de landingspagina en wat heb ik er aan?

In onderstaand voorbeeld is dit op een juiste wijze weergegeven. Zo is er een duidelijke CTA-button “try it free” en wordt er aangegeven welke boodschap men kan verwachten in de video. Daarnaast wordt ook de videoduur weergegeven en bevat de thumbnail een play button.

Verder hebben we nog de keuze om de video automatisch te laten afspelen. In 90% van de gevallen is dit niet wenselijk. Wel kan men overwegen om de video te laten afspelen op het moment dat de bezoeker met zijn navigatie over de video content beweegt. De video kan bijvoorbeeld dan geluidloos gaan starten.

Wanneer bovenstaande, vaak kleine aanpassingen, worden toegevoegd aan de landingspagina neemt vrijwel altijd de conversie toe. Het optimalisatie proces kan daarna pas beginnen en kan er bijvoorbeeld getest worden met interactie (de CTA-Button) in de video zelf. De kijker is bij het kijken van de video zo gefocust op de player dat het vaak loont om daar ook de actie te laten plaatsvinden.

ZZo-zorgt-video-voor-een-succesvolle-landingspagina_voorbeeld

Video op je landingspagina?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie over videostrategie?
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videoconcepting Zo gebruik je video op een landingspagina 4 werkbare tips
BLOG / Videostrategie Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je? (Tips)  6 tips om te starten met videomarketing