Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Voordelen video agency partner: loyaliteit en langetermijngroei

Er zitten vele voordelen aan een partnerschap met een video agency. Vooral de strategische blik en nauwe samenwerking met je organisatie zijn meerwaardes. In de basis kan een videopartner zorgen voor blijvende betrokkenheid bij al je doelgroepen: klanten, medewerkers, partners en andere stakeholders. Wat doorgaans resulteert in meer klant- en medewerkersloyaliteit, merkvoorkeur, een verbeterde reputatie en uiteindelijk: langetermijngroei.

Maar kun je dit dan alleen bereiken met een videopartner? Nee, maar de kans op succes is wel veel groter. Hieronder enkele redenen.

Voordelen video agency partnerschap

7 redenen om te kiezen voor een video agency als partner

Er zijn vele argumenten te noemen waarom je zou willen kiezen voor een video agency als partner. We noemen hier zeven belangrijke aspecten van het aangaan van een partnerschap met een video agency:

1. Video versterkt elke relatie

Toch nog even kort iets over de kracht van video: Video is feitelijk de meest effectieve manier om een betekenisvolle relatie op te bouwen met je doelgroep.

De onderliggende reden hiervoor is dat video de kracht heeft om niet alleen te informeren maar om daarnaast ook een emotionele reactie op te wekken. Op die manier kun je met video in iedere fase binnen de employee en customer journey tegemoetkomen aan de behoefte die de klant of medewerker heeft. Daardoor kun je een connectie leggen tussen de kijker en je organisatie, die bij ieder volgend contactmoment alleen maar sterker en dieper wordt.2. Een video agency denkt strategisch

Als je een langdurige, diepgaande connectie met je doelgroep tot stand wilt brengen is er wel één voorwaarde: dat je verder kijkt dan een enkele videoproductie; én verder dan alleen het productiegedeelte. 

Betrokkenheid bij je doelgroep kun je alleen bereiken als je weet waar de kijker behoefte aan heeft op de verschillende contactmomenten in de customer of employee journey, om hier vervolgens met video op in te spelen. Als je de behoefte en de gewenste reactie van de kijker als strategisch uitgangspunt neemt, weet je ook wat je moet meten om het succes van de video te kunnen bepalen.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Kortom, de focus moet niet liggen op de videoproductie zelf, maar op de te bereiken doelen. Met een video zonder afgebakend doel en duidelijke strategie is de kans erg klein dat je je doelgroep voldoende aanspreekt.


Een videomarketingbureau of video agency heeft precies de vooruitziende blik die je nodig hebt. Zij zijn niet slechts een uitvoerende partij die even een video aflevert maar creëren videoconcepten vanuit strategisch oogpunt; of denken op zijn minst met je mee vanuit dit perspectief.

Wat wil je nu daadwerkelijk met een video bereiken? Welke reactie wil je losmaken bij de kijker en wat wil je dat hij doet na het zien van de video? Een video agency zet al zijn expertise en ervaring in om dit te bereiken met jouw videocontent.

3. Een video agency partner kijkt naar – en werkt aan – the big picture

Voor een goed werkende video heb je een passende videostrategie nodig, maar als je maximaal effect wilt van al je videocontent – zodat je relaties met je doelgroepen kunt opbouwen waarmee je organisatie kan groeien – dan moet je al deze videocontent op de verschillende behoeftes van je kijkers afstemmen.


Een diepgaande verbinding komt pas tot stand als je op meerdere momenten in de journey contact legt met je doelgroep. Door de kijker tijdens iedere fase te ondersteunen en mee te nemen in jouw merkverhaal, blijf je als merk top of mind en, nog belangrijker, kunnen klanten en medewerkers een hoge mate van verbondenheid gaan voelen. Wat weer (sneller) kan leiden tot merkvoorkeur, loyaliteit en structurele groei.

Een video agency die als partner aan jouw organisatie is verbonden kan de viewer experience – of: het geheel aan visuele ervaringen – optimaliseren en zo alles halen uit het contact met jouw doelgroep.

Een video agency partner brengt in kaart waar de potentiële videocontactmomenten zitten in de customer of employee journey en werkt – samen met jou – uit op welke manier waardes gecommuniceerd en behoeftes aangesproken moeten worden. Dit alles in lijn met je algehele marketingstrategie.

Voordelen van video agency partnerschap

Om te waarborgen dat de videoinzet consistent is in het uitdragen van de merkwaarden en huisstijl en volledig aansluit bij de algemene bedrijfsstrategie en -filosofie, kan een video agency je bijvoorbeeld helpen met het maken van een videobrandguide.

Hiermee garandeer je een herkenbare stijl in je video’s en heb je een handig naslagwerk, ook fijn voor als je later nog eens met een andere videopartij samenwerkt of bepaalde video’s in-house wilt produceren.

4. Agency brengt expertise en specialisatie

Een voordeel van het gebruiken van een video agency is dat je hiermee een expert met een unieke combinatie van kwalificaties ‘in huis haalt’. Niet alleen weten video agencies alles van het maken van doeltreffende video’s en beschikken ze over mensen in elke relevante discipline – van regisseurs tot scriptschrijvers en van cameramensen tot animators – maar ze kunnen dit heel specifiek koppelen aan marketing- en strategische kennis.

Een agency weet precies waar ze vanuit een marketingoogpunt op moet letten bij de inzet van video en hoe je met video het beste strategische doelen kunt bereiken. Zonder video agency ben je als organisatie meestal toegewezen tot een partij met videokennis, die je vervolgens moet zien te combineren met jouw eigen marketinginzichten en -doelen. Dat is uiteindelijk vrijwel altijd minder effectief.

5. Frisse ‘out of the box’ conceptenAls je gaat samenwerken met een video agency – versus kiest voor een in-house benadering – profiteer je, zeker in het begin, van een hele nieuwe creatieve blik. Vooral omdat een agency ook echt conceptueel en strategisch (mee) moet denken, kan zij volledig in vrijheid de interessantste aanpak bepalen. Deze ideeën zullen vaak verschillen van die van interne medewerkers die al vele malen content voor je organisatie hebben gecreëerd. Wat voor net de nieuwe impuls kan zorgen die er nodig is. 


6. Nieuwe inzichten voor eigen merk(verhaal)Een van de voordelen van de frisse blik van een ervaren marketingpartij – wat een video agency ook is – is dat je de propositie van je eigen product of dienst kunt toetsen. Het komt niet zelden voor dat een organisatie zo diep in zijn eigen materie zit, dat het voor de medewerkers van de organisatie zelf moeilijk te zien is wat de nu eigenlijk dé belangrijkste voordelen zijn voor de doelgroep. Of hoe je de werking van het product zo goed en overtuigend mogelijk uitlegt.Een video agency kan als externe maar deskundige partij de rol innemen van zowel een potentiële klant als marketingexpert en zo belangrijke vragen stellen. Dit soort sparringsessies kunnen tot eyeopeners leiden binnen de organisatie.7. Efficiënt proces


Doordat een video agency vanuit verschillende – zowel technische als strategische – disciplines werkt én daarnaast al zo vaak videoconcepten en -journeys heeft gecreëerd dat hier een vast en beproefd proces voor bestaat, zal de creatie van projecten in de regel veel sneller en goedkoper verlopen dan anders.

Video agency als partner: het beste van twee werelden, én kennis van jouw merkEr zijn scenario’s denkbaar waarbij je (even) genoeg hebt aan een eenvoudig videoproductiebedrijf, of een door jouzelf geproduceerde video; bijvoorbeeld als je zelf alle benodigde expertise al in huis hebt, of als je een starter bent die voor de eerste keer wat probeert met video.

Maar als je video-inzet praktische, meetbare bedrijfsresultaten moet opleveren en je niet de expertise of resources hebt voor de in-house creatie van een videomarketingstrategie, ontkom je niet aan het inschakelen van een strategische videopartij, zoals een videomarketingbureau of video agency.

Als je vervolgens ook blijvende resultaten wilt behalen, met loyale klanten en medewerkers, en langetermijngroei voor je organisatie, is een partnerschap met een video agency zeer het overwegen waard.

Door de verregaande expertise op het gebied van marketing én video, gecombineerd met kennis van jouw merk- en kernwaarden, kan een video agency partner zich volledig richten op de big picture en jouw organisatie structureel vooruit helpen.

Vragen over werken met een video agency?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Laat ons je helpen!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video marketing Videoproductie vs videomarketing: de verschillen Waarom je (meestal) niet genoeg hebt aan videoproductie
BLOG / Video marketing Dit zijn de 5 videotrends in 2024 De beste tips voor je videostrategie in 2024