Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je? (Tips) 

Je hebt de koffie geroken en het licht gezien? Je hebt de klok horen luiden (maar weet nog niet waar de klepel hangt)? Lees dan snel de tips hieronder en ga aan het werk! ‘Waarmee’ zeg je? Eh, nou ja, met videomarketing natuurlijk. Iedereen – zelfs zwervers onder een brug of je kleine neefje van drie – kan het inmiddels opdreunen: met video worden klanten veel meer geprikkeld dan alleen met tekst en je conversie gaat er flink door omhoog. Dat het slim is om ‘iets met video’ te gaan doen, is dus wel duidelijk. Maar hoe begin je hier precies mee en kan het ook zonder dat je er bakken met geld tegenaan gooit?

Breed marketing plan
Het goede nieuws is dat het (laten) maken van een bedrijfsfilm of commercial tegenwoordig op een heel betaalbare manier kan. Dus dat hoeft je alvast niet af te schrikken. Dat betekent echter niet dat je zomaar elke video, hoe goed gemaakt ook, op social media kunt droppen en verwachten dat je conversie omhoog schiet.

Je video moet onderdeel zijn van een groter marketing plan, dat niet alleen maar op (resultaten van) die ene video gericht is. Zit er een gezonde, bedrijfsbrede gedachte achter? Dan kun je ook aan de slag met je video(’s). Denk daarbij aan de volgende tips:

Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je? (Tips) 

1. Wat wil je verkopen en welk probleem lost dit op?
Wat voor video je ook gaat maken, of het nu een ‘ordinaire’ commercial is – die duidelijk alleen op verkoop gericht is – of iets heel creatiefs of inspirerends, je moet weten waarvan je de kijker wilt overtuigen. Op welke doelgroep richt je je, en wat is de behoefte waaraan je wilt voldoen? Probeer jouw product of dienst aan te prijzen door eerst een probleem te presenteren die bij de kijker leeft (volgens jou) en biedt vervolgens de oplossing aan.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2. Bepaal het soort video dat je wilt maken
Bedenk wat je wilt bereiken – inspireren? uitleggen? informeren? verkopen? – met je video en kies dan de meest logische vorm die daarbij past. Denk dan aan live action versus animatie, een talking head video, een filmische video, of een rechttoe-rechtaan sales video.

3. Combineer video met Facebook advertenties
Een ideale manier om betaalbaar je conversie te verhogen is door video’s te combineren met Facebook advertenties. Het blijkt dat video’s als advertenties op Facebook zo’n 10 x goedkoper zijn, in Cost Per Click (CPC) dan advertenties met afbeeldingen. Als je vervolgens bedenkt hoeveel mogelijkheden je hebt in een video en hoe goed deze vorm is om klanten te trekken, ben je bijna gek als je deze kans laat liggen.

4. Maak zelf je video (en bespaar!)
Tuurlijk, met een schappelijk budget voor een video heb je meer mogelijkheden en zul je doorgaans toch een wat indrukwekkender of professioneler resultaat behalen, maar met video editing software kan tegenwoordig ieder bedrijf wel een mooi ogende bedrijfsvideo maken. Voor weinig geld. Daar hoef je niet eens allerlei mensen voor in te huren die voor of achter de camera verschijnen. Je hebt met de juiste software voldoende tools tot je beschikking om je product of dienst aan te prijzen. Totdat je echt uit wilt gaan pakken en je ambities te groot worden kun je dus prima een video produceren met een laag budget.

5. Durf te experimenteren en spreid je risico
Wat je ook doet, blijf je video-acties bekijken binnen het perspectief van je bredere marketing strategie. Maak dus niet je hele marketingbudget op aan ‘the next big thing’ of dat ene medium. Als het dan namelijk niet naar verwachting gaat, heb je tenminste niet meteen al je kruit verschoten. Zo geef je jezelf ook meer vrijheid om te experimenteren met nieuwe, ambitieuze ideeën.

6. Durf te verkopen
Wees niet bang om te ‘sales’ over te komen. Als het om een verkoopvideo gaat zullen de gebruikers immers bewust – bijvoorbeeld via een e-mail-link of gewoon door het bezoeken van je landingspagina – op je video terecht zijn gekomen. En dan verwachten ze ook informatie over je product te krijgen.

Zolang je de kijker van de aandacht weet te trekken en de video over hém laat gaan en niet over jou, is er geen probleem. Probeer de klant stapsgewijs te overtuigen dat hij jouw product nodig heeft of moet uitproberen en leg dit altijd van te voren vast in een script. Met een goed verhaal is het halve werk al gedaan. En als je het dan ook nog overtuigend en geloofwaardig weet te verkopen, schiet je conversie helemaal omhoog.

Vragen over videomarketing?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Voordelen van videomarketing 10 argumenten om vandaag nog te starten!
BLOG / Videostrategie Zo scoor je met video! Maak een videomarketing plan! De basis voor een succesvolle campagne