Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

In 3 stappen een videomarketing campagne

Online video’s, we zien ze overal! Hoe ga je mee in dit videogeweld en waar moet je beginnen? In de onderstaande drie stappen leggen we uit welke onderdelen essentieel zijn in het opstarten van een videomarketing campagne.

In 3 stappen een videomarketing campagne

Videomarketing campagne

Video’s vertellen verhalen en verhalen daar houden wij van. Daarom is het niet verwonderlijk dat vier op de vijf Nederlanders een video kan herinneren die hij of zij in de afgelopen 30 dagen heeft gekeken. De kracht van video heeft alles te maken met het concept, het verhaal van de video. Toch is het succes van de video niet enkel afhankelijk van het concept. Hierbij drie stappen voor een effectieve video strategie.

1. Video doelstelling
Het gebruiken van video’s in een marketing campagne is leuk, maar het moet geen doel op zich zijn. Breng daarom je doelstelling(en) in kaart. Wat wil je bereiken met video en hoe draagt video bij aan je overall strategie. Je doelstelling is leidend voor de verdere stappen in het videoproces. Aan de hand van de campagne doelstelling wordt er gekeken welk type video het beste is. Kun je bijvoorbeeld beter voor een real-life productie of een animatievideo gaan.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2. Video inzet
De tijd dat video’s enkel worden ingezet via traditionele televisie kanalen of op YouTube / Facebook is voorbij. Er zijn tal van manieren om de massa of juist een hele specifieke doelgroep te bereiken. Hoe duidelijker de doelgroep geformuleerd hoe beter je de content kunt personaliseren en passend maken bij het medium. Zo kan een video van tien minuten op je eigen website een 3-4 minuten versie bevatten voor op YouTube en een 30 seconden variant voor op sociale media.

3. Design en Meetbaarheid
Zonder dat het het een heel technisch verhaal hoeft te worden is het van belang dat de video aansluit bij de content om de video heen. Dit betekent dat het design van de player, de interacties en de afmetingen van de player aangepast dient te worden. Tot slot heb je een aantal doelstelling geformuleerd aan het begin van je videomarketing strategie. Deze gebruik je om te bepalen welke gewenste vervolgstappen de kijker moet nemen en hoe je deze het beste kunt implementeren in de video. Actiebuttons en invulvelden kunnen vandaag de dag eenvoudig toegevoegd worden in de video zelf. Gebruik deze conversieknallers dus! Als laatste zorg je dat je video gekoppeld wordt met het meetsysteem dat je voor je overige campagnes gebruikt. Zo kunnen video’s gekoppeld worden met bijvoorbeeld Google Analtyics en heb je precies inzichtelijk wat je bezoek doet dat de video bekijkt en hoe het bezoek rendeert dat geen video’s bekijkt. Succes met je videomarketing campagne!

Ook starten met een videomarketing campagne?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie?
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Voordelen van videomarketing 10 argumenten om vandaag nog te starten!
BLOG / Videoconcepting Tien videomarketing ideeën voor 2020 10 videomarketing ideeën voor merkvoorkeur en merkherkenning