Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Online video trends in 2015

Online video ontwikkelt zich in een razend tempo. De afgelopen jaren is het gebruik van online video flink toegenomen en mede daardoor staat het inzetten van video hoog op het wensenlijstje van online marketeers. Wat kunnen we in 2015 van online video verwachten en hoe spelen we slim in op de huidige ontwikkelingen? In onderstaand artikel zet ik de belangrijkste punten op een rij.

Belangrijke online video trends in 2015

Video gaat mobiel
Het gebruik van mobiele telefoons en tablets neemt snel toe. Mobile first wordt dan ook vaak geroepen. Op dit moment worden bijna een kwart van alle video’s bekeken via deze mobiele apparaten en bekijkt 80% van de tablet gebruikers video! Dit betekent concreet dat videos’s beter moeten inspelen op de mogelijkheden en beperkingen van mobiel. Zijn de video’s bijvoorbeeld responsive of geschikt voor mobiel en kan de kijker mogelijke interactie eenvoudig besturen? Vraagstukken om rekening mee te houden!

Marketingautomatisering maakt online video een succes
Vrijwel alle bedrijven met een serieuze focus e-commerce maken gebruik van marketingautomatisering. De verwachting is dat het aantal bedrijven met marketingautomatisering in 2015 zal stijgen met 50%. Met marketingautomatisering wordt het beheren en optimaliseren van marketing taken bedoeld. Redenen voor het automatiseren van marketing activiteiten zijn;

  • Inzicht krijgen in data en analytics
  • Leadgeneratie en leadmanagement
  • Campagne optimalisatie

De komende tijd zullen bedrijven hun marketingautomatisering gaan integreren met de inzet van video. Op deze manier krijgen bedrijven controle en inzicht in video en kunnen zij specifieke boodschappen communiceren met diverse doelgroepen. De inhoud van online video’s zullen daardoor veranderen.

Persoonlijke video
De afgelopen jaren zijn we online vaak geconfronteerd met marketing gericht op massa. De resultaten waren vaak teleurstellend en de irritatiefactor voor de ontvangen hoog. Ook hier zullen wij een verandering in gaan zien. Bedrijven focussen zich online steeds meer op gerichte doelgroepen en video gaat daarin mee. Gepersonaliseerde video biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om een niche visueel en persoonlijk te bereiken. Persoonlijke video zorgt voor een betere merkbeleving en merkvoorkeur.

Unieke video’s van hoge kwaliteit
De populariteit van gestandaardiseerde video’s neemt af! De reden voor standaard video’s was vaak berust op een stuk kostenbesparing, maar elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Bij dit unieke verhaal past een unieke video. Deze video moet uiteraard van een hoge kwaliteit zijn. De technische mogelijke van devices zijn oneindig en internet snelheden zijn van een uitstekende kwaliteit. Gebruik deze mogelijkheden door gebruik te maken van kwalitatieve video’s!

Video als conversie booster
We weten nu dat het kijken van video’s populair is en dat dit alleen nog maar zal toenemen. Online video’s zijn op dit moment vaak nog te lang en worden soms klakkeloos overgenomen van offline campagnes. Dit jaar wordt video specifiek geproduceerd voor online inzet en dit zal positieve gevolgen hebben. Zo kan het conversiepercentage soms wel 10 tot 20% stijgen door de inzet van video. Dit komt mede door de inzet van interactieve video’s. Door bijvoorbeeld het plaatsen van actiebuttons in de video’s zelf kan de kijker direct overgaan tot een aankoop of aanvraag. Bedrijven zullen interactieve video dit jaar gaan omarmen!

Online video gaan inzetten?

Bent u van plan om online video in te gaan zetten of uw huidige video’s opnieuw in te richten? Vraag Devion naar de mogelijkheden en laat uw online succes stijgen! Wij adviseren u graag!

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over online video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video marketing De 7 videotrends en tips die je organisatie verder helpen in 2024 De beste tips voor je videostrategie in 2024
BLOG / Videostrategie De 9 videotrends en tips voor 2023 Hou optimaal contact met je doelgroep met deze videotrends