Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Online video trends voor 2017

Online video heeft in 2016 voor nieuwe records gezorgd. We kijken vaker en langer online video’s! Meer dan 8 op de 10 bedrijven ziet het belang van video in hun marketing strategie en vrijwel elk bedrijf dat online video gebruikt zegt hiermee door te gaan. Oke, genoeg cijfers die het belang van video weer benadrukken. Waar moeten we in 2017 opletten en wat moeten we vooral gaan doen? Zie hieronder de belangrijkste online video trends voor 2017!

Online video trends voor 2017

De online video trends 2017

Video advertising / targeting
De inzet van video advertising neemt toe. Dit heeft te maken met de hoge click-through-rate van video-campagnes. Daarnaast zien we dat het voor bedrijven steeds eenvoudiger wordt om succesvol met video’s te adverteren. De video advertising platforms worden steeds intelligenter en daarmee wordt micro-targeting mogelijk. Het gevolg hiervan is dat de kijker relevante en gepersonaliseerde video content te zien krijgt.

Video en design
Een goede integratie van video content op het web is lang een ondergeschoven kindje geweest. Nadat een videoproductie was afgerond werd deze op een (daarvoor bestemde) pagina gezet en klaar was men. Uit video management systemen blijkt uiteraard dat wanneer video en web design samengaan dit de resultaten ten goede komt. Integreer de video op de juiste plek, met de juiste content eromheen en personaliseer de video player. Zo gaat je video echt scoren!

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

360 en live video
Door de ondersteuning van platformen als YouTube en Facebook is de markt voor 360 graden video’s nu echt geopend. Door middel van 360 graden video’s worden nieuwe markten aangeboord. Denk bijvoorbeeld aan iemand die vanaf de andere kant van de wereld het Rijksmuseum kan bezoeken. 360 graden video is een aanvulling op onze bestaande videotechnieken. Daarnaast zal live streaming van video content doorzetten. Zo geeft Facebook Live merken en consumenten een eenvoudige manier om snel met elkaar te communiceren.

Video content strategie in 2017

Online Video Campagnes
We zullen in 2017 steeds meer merken een reeks aan video’s zien lanceren. Dit heeft te maken met de professionalisering van video content strategieën. Een bedrijfsfilm op een website is leuk, maar je krijgt daar geen betrokken kijkers mee. Deze content strategieën zijn met name bedoeld om de doelgroep(en) continue betrokken bij het merk te houden. Dit type video heeft vaak een hoog entertainment gehalte en heeft als doel de merkbekendheid / merkvoorkeur te verhogen.

Vragen over online video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videostrategie De 9 videotrends en tips voor 2023 Hou optimaal contact met je doelgroep met deze videotrends
BLOG / Video marketing 6 belangrijke videotrends en tips voor 2024 De beste tips voor je videostrategie in 2024