Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoger in Google? Nuttige video SEO tips

We zijn altijd bezig om te kijken hoe we organisch zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google kunnen komen. Naast het feit dat het gewoon lekker voelt dat je blijkbaar op bepaalde zoekwoorden bij de beste hoort is het ook fijn om “gratis” verkeer te ontvangen. Dat video hierbij een belangrijke rol speelt in het algoritme van Google weten we allemaal, maar hoe profiteer je met video content zo optimaal mogelijk voor SEO?

Hoger in Google? Nuttige video SEO tips

Video SEO tips

Het inzetten van video in je contentstrategie is een goede zet. Video converteert namelijk veel beter dan enkel geschreven content. Het is een eenvoudige manier om het conversiepercentage op een website of landingspagina te laten stijgen. Belangrijk hierbij is dat video wel met een specifiek doel en plan wordt ingezet. Een video laten maken en deze gewoon op een pagina gooien gaat je echt niet verder helpen. Video’s moeten geoptimaliseerd worden, zodat ze niet alleen effectief zijn op de plek waar ze staan, maar dat ze ook bijdragen aan de vindbaarheid van je merk in Google. Hieronder een paar handige tips of alvast mee te beginnen;

  • 1. Vertel het verhaal van je video

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
 • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
 • Zo worden video's volledig uitgekeken
 • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Google is slim, maar kan nog niet de boodschap van jouw video volledig begrijpen. Het is daarom belangrijk om Google te vertellen waar de video over gaat. Kies de juiste titels en omschrijving. Zorg dat de titel in ieder geval niet langer is dan 70 karakters. De titel wordt na 70 karakters door Google automatisch afgebroken in de zoekresultaten. De belangrijkste keywords moeten vindbaar zijn in de bestandsnaam, titel, tags, url en link text.

  • 2. Video thumbnail

Elke video heeft een thumbnail. Dit is de afbeelding die getoond wordt voordat de video begint. Hoger in Google? Nuttige video SEO tips
De keuze van de thumbnail is belangrijk, dit is namelijk de trigger om de video daadwerkelijk te gaan bekijken. Zorg dat de video een goede weergave is van wat de kijker kan verwachten. Geef daarom aan waar het over gaat, hoe lang de video duurt en eventueel de meerwaarde voor de kijker. Let er daarnaast op dat de teksten in de thumbnail goed leesbaar zijn (op elk device). Een goede thumbnail zorgt dus voor meer en betrokken kijkers en die wordt weer gewaardeerd door Google als kwalitatieve content.

  Video optimaliseren voor Google?

  • 3. Video sitemap

Wanneer je video content op je website hebt is het voor Google gemakkelijk te herkennen op het moment dat je een video sitemap upload in webmastertools. Zoekmachines kunnen op deze manier de video eenvoudig indexeren en ranken.

  • 4. YouTube en eigen Videoplayer

Voor de zoekresultaten in Google is het belangrijk dat je video content zichtbaar is op YouTube. Dit hoeft echter niet zo te zijn om je eigen website(s). Met bijvoorbeeld een eigen videoplayer past de video binnen de look & feel van jouw website en is de video volledig meetbaar. Je hebt met een eigen player ook daadwerkelijk video content op je website en dit plus een uitgebreide omschrijving zal Google waarderen als unieke content.

  • 5. Kijktijd

De kijktijd is een onderdeel voor de ranking in YouTube en Google. Hoe langer de video wordt bekeken hoe hoger de score, omdat de video blijkbaar dan relevant is voor de doelgroep. Zorg dat je voldoende kijkers hebt (deel bijvoorbeeld de video via social kanalen) en hou de kijktijd hoog.

  • 6. Ondertiteling

Ondertiteling heeft wederom te maken met het verhaal van je video goed vertellen aan de zoekmachines. Je kunt vrij eenvoudig een ondertiteling toevoegen aan je video. Deze ondertiteling hoeft voor de kijker geen eens zichtbaar te zijn, maar zoekmachines kunnen op deze manier geschreven content beter opnemen als omschrijving van de video. Daarnaast kun je gelijk de tekst ook gebruiken voor eigen content rondom de video.

Heb je vragen over video en SEO?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer weten over vindbaarheid met video
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videoconcepting Google verwijdert video thumbnail uit zoekresultaten. Wat nu? Blijf toch goed scoren
BLOG / Bedrijfsfilms 12 argumenten waarom je moet investeren in bedrijfsfilms (in 2024) Ontdek hoe video je organisatie structureel laat groeien