Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Grote toekomst voor zakelijke video

Video staat een grote toekomst te wachten betreft zakelijke communicatie. Dit blijkt uit een wereldwijd uitgevoerd onderzoek van Cisco.  De nieuwe generatie managers, jonger dan 35 jaar, zetten zwaar in op zakelijk video.

Toename gebruik zakelijke video

Drie op de vijf jonge managers zegt de komende periode meer gebruik te zullen maken van video. Deze zogenoemde zakelijke video´s zullen de interne communicatie met collega´s en teamleden naar een hoger niveau tillen en ondersteunen bij het leveren van nieuwe producten en diensten.

Kwaliteit zakelijke video

Het onderzoek laat zien dat het belang voor het gebruik van video binnen organisaties toeneemt. Daarnaast wordt door de ondervraagden aangegeven dat men steeds minder genoegen neemt met lage videokwaliteit. Het gebruik van video moet een professioneel karakter hebben, anders maakt men liever geen gebruik van video.

De belangrijkste bevindingen:

  • 87% denkt dat video een significante en positieve impact zal hebben op een organisatie. Als voordelen werden onder meer genoemd een betere ervaring van ‘teleforenzen’, het besparen op reiskosten en zelfs het aantrekken van toptalent.
  • 94% van de organisaties met minder dan 400 werknemers hecht waarde aan video als een manier om taalbarrières te overwinnen in een markt die steeds internationaler wordt.
  • 87% geeft aan dat zij er eerder voor zouden kiezen om te werken voor een organisatie die van video gebruik maakt dan voor een organisatie die niet heeft geïnvesteerd in zakelijke videocommunicatie, omdat een bedrijf dat met video werkt ‘laat zien dat technologie belangrijk is om groei van de business aan te jagen’.

Onderzoeksinformatie:

Cisco heeft Redshift Research ingeschakeld om het onderzoek uit te voeren onder meer dan 1.300 respondenten wereldwijd. Zo zijn respondenten uit Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden ondervraagd.
Voor meer informatie zie: Global Young Executives’ Video Attitudes Survey

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ook een zakelijke video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videostrategie Internet verslaat televisie De langverwachte omslag
BLOG / Videostrategie Werkt video omzet verhogend of kosten besparend? Anders dan je denkt