Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De online video trends voor 2016

De opkomst van online video hebben we de afgelopen jaren allemaal meegemaakt en in 2015 was video echt hot! Het gebruik en bereik groeide enorm en bedrijven gebruikten massaal video voor hun online content. Goed nieuws voor video liefhebbers is dat online video in 2016 alleen maar verder zal groeien. Video blijft dus populair, maar wat kunnen we komend jaar verwachten? Hieronder de belangrijkste trends voor jou op een rij.

De online video trends voor 2016 mobile

De belangrijkste online video trends 2016

Online video en mobile
Over de afgelopen twee jaar is het bekijken van video content op mobile devices gestegen met maar liefst 367 procent. Daarnaast werd over het jaar 2015 ongeveer 20% van alle videos bekeken vanaf een mobile device. Men verwacht dat dit in 2016 rond de 50% zal liggen en zelfs 70% in 2018! Hopelijk is het geen schok voor je dat mobile het aan het winnen is van desktop. Mobile first moet in bijna elke branche de hoofdfocus hebben.

Video advertising
Meer bedrijven gaan video advertising inzetten in hun online advertising. Hier zijn twee belangrijke redenen voor. De eerste is dat de gemiddelde click-through-rate (CTR) van video-campagnes hoger ligt dan bij andere digitale advertenties. De gemiddelde CTR van video advertising is op dit moment 1.84% en daarmee het hoogst. De tweede reden is dat de mogelijkheden waar men video’s kan inzetten steeds groter wordt. Denk hierbij aan YouTube, Facebook, Instagram en de testen die Google het afgelopen jaar heeft gedaan met video-advertising in de zoekresultaten.

Social video campagne
Eind 2015 begonnen brands al met het inzetten van series of langere video’s op YouTube. Hiermee wil men de betrokkenheid en interactie van de kijker vergroten. Zo starte Renault een webserie genaamd “Renault design Awards” en had IKEA succes met een food challenge. Ook eenmalige social video campagnes waren in Nederland een succesvol. Zo kondigde Coolblue via een viral video aan dat het bedrijf verkocht zou worden, tijdelijk aan Sinterklaas. We zullen in 2016 vaker social video campagnes gaan zien.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Video Vertical or Horizontal
De afgelopen jaren werd er vaak lacherig gedaan over verticale video’s, omdat mensen hun telefoon niet kantelde tijdens het filmen zag je links en rechts grote zwarte balken. Toch zou verticaal filmen wel eens de nieuwe trend van 2016 kunnen zijn. Steeds meer video content wordt geproduceerd via een mobiele telefoon en zoals ook hierboven aangegeven vooral geconsumeerd. Gaan de makers van video’s zich aanpassen aan de kijkers of moeten de kijkers blijven draaien met hun smartphones? We gaan het meemaken in het nieuwe uitdagende jaar voor video in 2016!

Vragen over online video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of vraag meer informatie aan
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video marketing Dit zijn de 5 videotrends in 2024 De beste tips voor je videostrategie in 2024
BLOG / Videostrategie De 9 videotrends en tips voor 2023 Hou optimaal contact met je doelgroep met deze videotrends