Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De mogelijkheden van videomarketing met influencers

Influencer marketing wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de marketing. Dit komt omdat het veel voordelen kan hebben voor een bedrijf en merk. Daarnaast zijn er veel verschillende influencers in verschillende segmenten, waardoor het makkelijker wordt om een bepaald publiek te bereiken door de juiste influencers in te zetten.

Maar wat zijn precies de voordelen en mogelijkheden van influencer videomarketing? En hoe kunnen influencers het beste hierin worden geïmplementeerd? Hieronder leggen wij uit wat influencer videomarketing precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn om meer succes te genereren.

De mogelijkheden van videomarketing met influencers

Influencer videomarketing

Wat zijn influencers?
Influencers zijn invloedrijke personen die het koopgedrag van mensen beïnvloeden. Op kleine schaal kunnen dit familie, trouwe klanten of vrienden zijn. Op grotere schaal kunnen dit celebrities, journalisten, bloggers, vloggers of vakexperts zijn. Doordat eigenlijk iedere persoon een influencer zou kunnen zijn, is influencer marketing via diverse kanalen in te zetten. Bedrijven kunnen vloggers inzetten voor hun YouTube kanaal, bloggers voor hun sociale media of website, en celebrities voor reclamecampagnes.

Wat is influencer videomarketing?
De definitie van influencer videomarketing is het inzetten van invloedrijke personen door middel van video, met als doel het promoten van een merk, bedrijf, product of dienst bij een (potentieel) publiek. Omdat influencers invloedrijk zijn in verschillende onderwerpen, is influencer videomarketing doelgericht in te zetten. Zo wordt het bereik, het succes en de invloed van de influencer ook jouw bereik en succes. Influencer videomarketing is dus niets anders dan mondelinge reclame met een groot bereik. En dit is heel handig.

Redenen en mogelijkheden Influencer videomarketing

Redenen om influencers in te zetten
Sommige videomarketingbedrijven willen graag aan de slag met influencers, maar weten niet goed welke redenen er aan ten grondslag liggen en wat voor mogelijkheden influencer videomarketing kan bieden. Daarom zijn hier een aantal redenen op een rijtje gezet om toch te kiezen voor influencer videomarketing.

– Tegenwoordig wordt er veel reclame verspreid, zowel online als offline. Omdat reclame over een bepaald product of bepaalde dienst altijd mooier wordt gemaakt dan dat het in werkelijkheid is, hebben consumenten weinig vertrouwen meer in dergelijke advertenties en valse beloftes. Om informatie geloofwaardiger en betrouwbaarder te maken, is het handig om dit door een invloedrijk persoon te laten verspreiden. Immers, we vertrouwen iemand die verstand heeft van een bepaald onderwerp sneller dan wanneer je dat zelf doet.

– Daarnaast vertrouwen consumenten een invloedrijk persoon eerder dan nietszeggende advertenties. Denk bijvoorbeeld aan de Robijn wasverzachter reclames. De kans is groot dat je de reclames nu meteen in kunt beelden, omdat er verschillende BN’ers aan de commercial meewerken. Reclames met bekende personen zetten consumenten eerder tot actie aan om het product te kopen dan reclames met onbekende (en daardoor ongeloofwaardige) personen.

– Ook is het zo dat informatie die een influencer verspreidt over een bedrijf of product, minder als reclame wordt gezien dan ‘normale’ reclame. Je doelgroep wordt hierdoor sneller beïnvloed en aangezet tot actie.

Wat zijn de voordelen en mogelijkheden?
Er zijn veel voordelen en mogelijkheden die komen kijken bij het inzetten van influencers voor videomarketing. Een aantal zijn op een rijtje gezet. Afhankelijk van het doel en de strategie van de video, hoeft niet elke mogelijkheid voor iedereen een relevant voordeel te zijn.

– Een nieuw product lanceren of promoten kan door middel van influencers snel gedaan worden;
– Door influencers in te zetten voor je videostrategie, wordt het bereik van de video vergroot;
– Het vertrouwen en de geloofwaardigheid worden vergroot bij de doelgroep;
– Nieuwe doelgroepen kunnen worden aangetrokken;
– De leads en de zoekresultaten worden verbeterd door verwijzingen van de influencer naar de video;
– De merkbekendheid wordt vergroot;
– De desbetreffende video krijgt meer likes en engagement.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Soorten influencers

Bij het uitzoeken van een geschikte influencer voor je video is het belangrijk om rekening te houden met een cruciaal oogpunt: kijk niet naar wat de consument wil, maar naar de kenmerken en behoeftes van de influencer. Immers, mensen luisteren naar de influencer en willen hebben wat hem of haar zo goed bevalt. Dit vergt nog best wat moeite, daarom kun je kijken naar de volgende punten.

– Welke influencers zijn er binnen het onderwerp waar jij een video over wilt maken? Denk bijvoorbeeld aan mode, reizen, sport of voedsel.

– Is het publiek van die influencers relevant voor jouw eigen product, bedrijf, merk of dienst? Een seniorenpubliek is misschien minder relevant als je juist junioren wilt trekken.

– Wat voor content delen die influencers? Het is handig als deze content overeen komt met die van jezelf.

– Kennen die influencers jouw bedrijf, product of dienst al? Of die van de concurrent? Als ze al bekend zijn met je, zijn ze eerder geneigd om ook wat voor je te doen.

– Zijn ze bereid jouw content ook te promoten? Hierbij moet er rekening gehouden worden met de influencer. Benader hem of haar persoonlijk en laat duidelijk weten wat er voor hem of haar tegenover staat.

Implementatie van influencer videomarketing

Voordat je gaat kijken hoe je influencer videomarketing precies gaat inzetten, moet er eerst worden gekeken naar een aantal belangrijke zaken:

– De doelgroep: wie moet er bereikt worden?
– Het doel: wat moet er bereikt worden?
– KPI’s: maak de doelen concreet. Wanneer boek je succes?

Influencer videomarketing heeft dus vele mogelijkheden en voordelen. Natuurlijk hangt het er vanaf wat je doel is en wat je wilt bereiken. Het kan zijn dat je meerdere doelen wilt behalen. Eén daarvan kan zijn dat je de doelgroep wilt uitbreiden of een (nieuw) product onder de aandacht wilt brengen. Influencers kunnen hierdoor een perfect onderdeel zijn van je videostrategie. Voordat je influencer videomarketing ook daadwerkelijk gaat gebruiken, kijk altijd eerst wat voor invloedrijke personen je nodig hebt en in welke markt ze zitten. En kijk natuurlijk altijd wat je concreet wilt bereiken.

Heb je vragen over de mogelijkheden van videomarketing met influencers?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videostrategie Videomarketing is krachtig, maar hoe begin je? (Tips)  6 tips om te starten met videomarketing
BLOG / Social-video's 7 tips voor videobranding op LinkedIn Videobranding