Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De bouwstenen voor video binnen content strategie

“Content is King” hoorde ik 3 jaar geleden al tijdens een online marketing congres. Content marketing is al een tijdje één van de belangrijkste peilers voor online marketeers. Blogs, Instagram en Pinterest worden al veelvuldig gebruikt om betrokkenheid te creëren bij de doelgroep. En nu video steeds toegankelijker wordt voor organisaties kunnen we ook video toevoegen aan dit rijtje.

Yoav Schwartz, CEO van Uberflip benoemt met vier pilaren (1) Creation, (2) Experience, (3) Distribution en (4) Insights, handvaten voor het opstellen van een goede content strategie. Gebaseerd op deze pilaren vertellen we hoe je video binnen de content strategie kunt integreren.

Video content strategie

Creation

Het belangrijkste (en misschien wel het meest onderschatte) onderdeel van video content marketing is creatie. Pas je organisatie aan op het creëren van video content. Stel een productie team samen, zorg dat er snel en eenvoudig nieuwe video’s gemaakt kunnen worden en stimuleer medewerkers om onderwerpen aan te dragen. Het maximaal faciliteren van creativiteit en productiviteit is de sleutel voor elke video strategie.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Experience

Bij “experience” gaat het om de manier hoe kijkers de video’s tot zich nemen. Deze stap begint al bij “creation”. Zorg dat je interessante video’s maakt. Video’s die stimuleren om nog meer video’s te gaan bekijken. En is video goed af te spelen op mobiel? Is er een duidelijke CTA (Call To Action)? Allemaal factoren die invloed hebben op de ervaring van de kijker.

Distribution

De video’s moeten gezien worden. Creëer een video kanaal op je website of maak er ééntje aan op Youtube. Voeg video toe aan de nieuwsbrief of deel de video’s op de gebruikte sociale platformen. En als je echt kwalitatieve en waardevolle video’s maakt, worden deze vanzelf gedeeld.

Insights

Verzamel data van het effect van de video’s. Welke video’s worden het meest bekeken of gedeeld? Welke video’s hebben een hoge mate van betrokkenheid en op welke platformen scoren de video’s het best? Maak inzichtelijk wat de video’s bijdragen aan de online doelstellingen.

Ook video content inzetten?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer videostrategie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videoproductie Videomarketing uitbesteden of toch in eigen huis produceren? Hier je antwoord..
BLOG / Videoconcepting Tien videomarketing ideeën voor 2020 10 videomarketing ideeën voor merkvoorkeur en merkherkenning