Info & prijzenInfo & prijzen
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Voor elk videoproject hebben wij het juiste antwoord. Dus grijp die hulplijn, kom maar door met die wensen en ontvang binnen 24 uur een reactie van ons.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Video livestream wat is het en hoe werkt het? Tips voor bedrijven.

Video livestreaming wordt steeds populairder. Aangezien grote evenementen door de huidige situatie niet altijd mogelijk zijn, is een livestream een goede vervanging. Livestreamen is het rechtstreeks filmen en uitzenden van een gebeurtenis. Dit wordt vaak gedaan bij evenementen maar ook een Q&A of behind-the-scenes video kan via een livestream worden uitgezonden. Het idee van een livestream is dus dat het niet wordt bewerkt. Alles wat er gebeurt wordt direct gefilmd en uitgezonden. Hiermee kan je een intern evenement aan al je werkgevers laten zien of de aandacht trekken van een groter publiek via social media.

Tips voor het uitzenden van een video livestream

Livestreamen lijkt niet zo moeilijk. Je kiest een kanaal en zet je camera en microfoon aan. Toch komt er meer kijken bij een goede livestream. Daarom een paar tips om van jouw livestream een succes te maken!

1) Maak een plan.
Een livestream beginnen zonder een duidelijk plan is nooit een goed idee. Zoals elke video heeft ook een livestream een concept, planning en script nodig. Je hoeft natuurlijk niet alles op te schrijven wat je wil gaan vertellen maar steekwoorden zijn zeker niet overbodig. Er kan later niet nog een stukje worden uitgehaald of iets opnieuw worden gefilmd. Alles wordt direct uitgezonden, zorg dus dat je livestream goed voorbereid is.

2) De juiste kwaliteit.
De kwaliteit van een livestream is erg belangrijk. Mensen kijken namelijk liever naar een scherpe video dan wazig beeld. Zorg dus dat je de juiste camera en microfoon gebruikt. Dit kan via je webcam maar een professionele camera en microfoon brengen de boodschap nog beter over. Afhankelijk van de grootte en het doel van de livestream kan er gekozen worden voor de juiste apparatuur. Een productpresentatie voor toekomstige klanten heeft natuurlijk de beste kwaliteit nodig. Terwijl een update voor je werknemers prima via de webcam kan.

3) Het juiste kanaal.
Er zijn veel verschillende kanalen om jouw livestream op uit te zenden. Om een groot publiek te bereiken worden vaak social media kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn gebruikt. Ook Youtube en Vimeo zijn erg populair en makkelijk in gebruik. Deze kanalen zijn erg toegankelijk maar bieden wel een lagere kwaliteit. Er zijn ook kanalen waarvoor je moet betalen als kijker. Hiermee kan je je livestream exclusiever maken. Wat het beste kanaal is voor jouw livestream is dus helemaal afhankelijk van jouw doel en publiek.

4) Zorg dat alles goed verloopt.
Zit je net midden in je livestream, valt je internet weg. Een situatie die je liever wilt vermijden natuurlijk. Bereid daarom je livestream goed voor. Zorg dat je optimale internetverbinding hebt en je camera en microfoon het goed doen. Wil je zeker zijn dat alles soepel verloopt? Schakel dan professionele hulp in! Dit verzekert je van de beste kwaliteit voor jouw livestream.

5) Interactie is key.
Een groot voordeel van livestreams zijn de interactiemogelijkheden. Kijkers kunnen door middel van een chat direct vragen stellen. Vervolgens kan de uitzender deze tijdens de livestream beantwoorden. Maak hier dan ook goed gebruik van! Deze interactie zorgt voor meer betrokkenheid bij de kijkers. Daarnaast maakt het je livestream duidelijker en heel interessant. Een livestream is dan ook de optimale plek voor een interactieve Q&A.

6) Kondig de livestream op de juiste manier aan.
Livestreaming is dus ideaal om jouw publiek te bereiken. Het is dan wel belangrijk dat het publiek weet wanneer en waar het jouw livestream kan kijken. Ga je de live stream op social media uitzenden? Zorg dan dat je je publiek van te voren al enthousiast maakt en informeert over de livestream. Trek de aandacht van je publiek met bijvoorbeeld interessante gasten of een bijzonder onderwerp.

Ben je klaar om jouw livestream te starten?

Ben je klaar om aan de slag te gaan met livestreamen? Of heb je toch nog wat advies nodig? Om gegarandeerd een succesvolle livestream te maken kan professionele hulp erg handig zijn. Het uitzenden en opnemen van een livestream is soms erg ingewikkeld en met extra advies en hulp hoef jij je tijdens de livestream tenminste geen zorgen te maken over video, geluid en kwaliteit. Dit wordt allemaal geregeld. Het belangrijkste is namelijk dat jouw livestream een succes wordt.

Hulp nodig bij jouw livestream?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall