Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Meer tijd voor je core business met video: 5 tips

Bedrijven zetten op grote schaal video’s in voor marketingdoeleinden en weten doorgaans goed hoe ze met zakelijke video’s effectief hun merk kunnen versterken. Video kan echter nog veel meer betekenen voor je bedrijf. Door video op een slimme, ondersteunende manier in te zetten binnen je bedrijf, kun je veel tijd (en geld) besparen, waardoor je meer tijd overhoudt voor je core business en je bedrijf van binnenuit kunt laten groeien.

Meer tijd voor je core business met video

 

Videotips voor efficiëntere bedrijfsvoering

Wil je weten op welke manieren video je kan helpen om je interne bedrijfsprocessen sneller en beter te laten verlopen. Bekijk dan onderstaande tips:

Tip 1: Snelle instroom en minder verloop met recruitment video’s
Natuurlijk, het is bekend dat recruitment video’s een heel goed en veel aansprekender alternatief zijn voor vacatureteksten, maar door een slimme videobenadering van sollicitanten in verschillende fasen van het recruitment proces kun je ook nog eens het recruitment proces/traject aanzienlijk inkorten.

Het begint al bij een inhoudelijke, verhelderende recruitment video. Deze moet niet alleen uitnodigen om te solliciteren, idealiter geeft deze video ook al een goed beeld van de functie en de bedrijfscultuur. Vervolgens kun je na een online sollicitatie of reactie van een kandidaat deze video opvolgen met een verdiepende video waarin de kijker nog beter ervaart hoe een typische dag eruit zou kunnen zien, bijvoorbeeld aan de hand van praktijkvoorbeelden of ‘probleemsituaties’.

Met een goede recruitment video zal de kandidaat er eerder van overtuigd zijn dat de functie bij hem past, en zal dan ook sneller overgaan tot solliciteren.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Tevens zal er minder vaak een mismatch zijn tussen het beeld dat de kandidaat heeft bij de functie en zijn/haar daadwerkelijke ervaring op de werkvloer, waardoor hij/zij langer bij het bedrijf zal blijven.

Tip 2: Minder lang inwerken met onboarding video’s
Als je ook verder in de employee journey inhoudelijk waardevolle video’s blijft aanbieden die de nieuwe medewerker bijvoorbeeld alles leren over de structuur van het bedrijf en bij welke afdeling of medewerker je voor welke kwestie moet zijn, hoef je als bedrijf minder resources te besteden aan het inwerken van nieuw personeel en kun je meer tijd besteden aan je hoofdtaken.

Tip 3: Minder training met interne instructie/e-learning video’s
Bovenstaande geldt ook voor huidig personeel dat om welke reden dan ook een training moet krijgen. In plaats van verschillende dagen, locaties, docenten en coaches in te zetten om je personeel bij te scholen, kun je dit een stuk efficiënter doen met behulp van instructie- en e-learning video’s.

Je kunt dit zo aantrekkelijk en divers maken als je wilt, met audiovisuele hulpmiddelen en interactieve elementen, om de kijker optimaal bij de inhoud te betrekken en om stap voor stap de juiste kennis tot zich te laten nemen.

Tip 4: Help klanten(service) met product-/uitlegvideo’s
De functie van een klantenservice is uiteraard om klanten te helpen, maar dat betekent niet dat je in iedere klacht maar oneindig veel tijd kunt – of zou moeten – investeren. Een manier om ervoor te zorgen dat de klantenservice niet overbelast wordt en dat je medewerkers hun aandacht (grotendeels) kunnen besteden aan de ‘serieuze’ klachten, is het aanbieden van een aantal product- en/of uitlegvideo’s.

Zeker als je een product verkoopt, zal een flink aantal klachten of vragen gericht zijn op heel concrete, specifieke onderdelen of ‘use cases’ van dat product. Dit soort vragen kun je heel goed ondervangen met een serie productvideo’s, waarin je stap voor stap en met duidelijk beeld uitlegt hoe iets in zijn werk gaat.

Tip 5: Zorgen wegnemen met FAQ-video’s
Nog een manier om de klantenservice te ontlasten is door het maken van FAQ-video’s. Ja, daar heb je ook FAQ-pagina’s – in tekstvorm – voor, maar dit is niet altijd genoeg voor mensen. Enerzijds omdat ze niet altijd goed voor ogen hebben wat er bedoeld wordt met een antwoord en anderzijds omdat het meer vertrouwen wekt als ze het – in een video – letterlijk horen van het bedrijf zelf.

Wellicht willen mensen horen of voor zich zien hoe een retourprocedure in zijn werk gaat, of de vervanging of reparatie van een product onder garantie. Of willen ze weten hoe ‘groen’ je bent als bedrijf.

FAQ-video’s kunnen heel kort zijn (net als tekstuele FAQ-antwoorden) en hebben niet altijd uitgebreide visuele ondersteuning nodig. Maak gewoon wat standaard templates met je huisstijlkleuren en maar hier simpele illustraties of afbeeldingen bij, terwijl een voice-over antwoord geeft op de vraag.

Als de vraag een handeling op de site betreft, is het maken van een screen recording de handigste en meest efficiënte oplossing.

Tijd om te groeien, met functionele video’s

Elk bedrijf wil uiteraard groeien en liever vandaag dan morgen. Des te frustrerender is het als je de echte stappen vooruit maar uit moet blijven stellen vanwege arbeidsintensieve interne procesessen en ‘lopende zaken’.

Je wilt kunnen focussen op wat belangrijk is. Niet alleen letterlijk op sales zodat je kunt groeien, maar ook op structurele zaken zoals het concreter uitwerken van je bedrijfsmissie en deze goed overbrengen op je personeel (of hierover sparren), om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit en met één stem en visie de klant tegemoet kan treden.

Of misschien wil je meer tijd steken in innovatie en R&D, quality control, het aanpakkenvan hardnekkige klachten, of het eindelijk opfrissen van je logo of website-design.

Hier kun je prima tijd voor vrijmaken. Door video voor je te laten werken.

Hulp nodig bij het verbeteren van je bedrijfsvoering?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Recruitment video's 23 inspirerende voorbeelden van recruitmentvideo’s (en tips!) De beste wervingsvideo's bij elkaar
BLOG / Bedrijfsfilms Waarom je een branding video nodig hebt voor merkgevoel bij je medewerkers Hierom is een bedrijfsfilm waardevol voor team- en merkgevoel bij je personeel: