Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Een videoproductie van A tot Z

U wilt een video voor op uw website. Dat kan een bedrijfsfilm, een productvideo of een andere videoproductie zijn. Wat al deze videoproducties gemeen hebben is dat de productie van de video nagenoeg hetzelfde gaat. In dit artikel ga ik u kort en bondig vertellen hoe een videoproductie tot stand komt. Zo kunt u een kijkje in de keuken nemen en weet u wat u kunt verwachten wanneer u een videoproductie afneemt bij een specialist.

videoproductie-a-z

Een goed begin is het halve werk

Een videoproductie is meer dan een paar beelden opnemen. Om een video zo effectief mogelijk in te kunnen zetten is een goede voorbereiding essentieel. De eerste stap is een doel bepalen voor uw video. Wilt u bijvoorbeeld uw merkwaarde verhogen, dan is een bedrijfsfilm daar het middel voor. Vervolgens moet de doelgroep gedefinieerd worden. Immers, een videoproductie met de doelgroep mannen van 25 tot en met 35 jaar heeft een hele andere inhoud dan een videoproductie voor vrouwen van 50 tot 60 jaar.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

De volgende stap is het bepalen van de boodschap voor uw publiek. Bijvoorbeeld de missie van uw bedrijf of de genialiteit van uw product.
Met de voorgaande gegevens wordt vervolgens gekeken naar de inhoud van de videoproductie. Dit wordt gedaan met een script. In het script staat de verhaallijn van de video beschreven. Wanneer u bepaalde dingen, bijvoorbeeld uw bedrijfspand, medewerkers, product of omgevingbeelden in uw film wilt hebben, dan wordt dit ook opgenomen in het script. Bij een videoproductie is het mogelijk om gebruik te maken van een voiceover (een ingesproken stem) of een presentator. De teksten voor beide worden ook in het script opgenomen. Wanneer het script gemaakt is, kan het storyboard gemaakt worden. Het storyboard is een soort van striptekening van uw videoproductie. Aan de hand van het storyboard wordt de inhoud van het beeld bepaald. Dit is handig voor de cameraman wanneer hij komt te filmen. Met het script en het storyboard bent u goed voorbereid voor de draaidag van uw videoproductie.

Wat gebeurt er op een videoproductiedag

Op de videoproductiedag komen de cameraman en zijn assistent langs om uw videoproductie op te nemen. Voorafgaande de productiedag heeft de cameraman een schema gemaakt over wanneer hij welk beeld gaat opnemen. Bepaalde activiteiten binnen het bedrijf kunnen hierop invloed hebben. De cameraman moet tijdens het filmen op veel dingen letten. Zoals de beeldvulling, wat wil hij in beeld hebben en wat niet. Het geluid moet niet te hard of te zacht zijn en er moet geen hinderlijk omgevingsgeluid zijn. Tevens kan hij op veel verschillende manieren het beeld vastleggen. Zo kan hij spelen met de scherptediepte, met het lichtinval, hij kan “pannen” met zijn camera of hij kan gebruik maken van sliders. Deze termen zullen in een volgend artikel behandeld worden. Wanneer de cameraman alle beelden heeft opgenomen is het tijd voor de post-productie.

De post-productie, de videoproductie komt tot leven

Alle beelden zijn opgenomen en de editor gaat het beeldmateriaal monteren. Voordat hij dat gaat doen bekijkt hij eerst al het opgenomen materiaal en kijkt wat hij kan gebruiken en wat niet. Vervolgens zoekt de editor passende muziek bij de videoproductie. Het is belangrijk om de film te monteren op de muziek omdat dit de boodschap van de videoproductie extra kan versterken. Vervolgens zet hij de bruikbare beelden achter elkaar zoals aangegeven in het script. Eventuele titels en overgangen worden in de film gemonteerd. Wanneer u een voiceover voor uw film wilt wordt deze opgenomen in een externe studio. De aangeleverde voiceover wordt vervolgens onder de beelden gemonteerd. Vervolgens worden de beelden bewerkt met eventuele filters om extra sfeer in het beeldmateriaal te brengen. Als laatste exporteert de editor de film waardoor de software van alle kleine stukjes film een lange film maakt.

Hierna is uw videoproductie klaar om ingezet te worden als marketing- of informatiemiddel. De experts van Devion kunnen uw videoproductie zo inzetten dat uw doelgroep de video te zien krijgt. Vervolgens blijven deze verbonden met uw videoproductie door de resultaten te meten en waar nodig de videocampagne aan te passen.

Ook een videoproductie laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer videoproductie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videoproductie Wat kost een videoproductie? Deze keuzes bepalen de kosten van een videoproductie
BLOG / Videoproductie Videomarketing uitbesteden of toch in eigen huis produceren? Hier je antwoord..