Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Een video laten maken: wat kun je verwachten?

Het videovak is opwindend en van het eindresultaat worden zowel de klanten als de makers enthousiast. Maar het proces zelf kan soms ongrijpbaar zijn. Want hoe gaat het precies in zijn werk als je een video laat maken? Duurt het eindeloze weken voordat er een keer iets klaar is, houd je zelf nog enig overzicht en kan er überhaupt doorgewerkt worden als onze filmcrew op bezoek komt? In het kort: nee, ja en ja.

Een video laten maken: wat kan je verwachten?

1) Snel een reactie met alle opties en prijzen

Punt één is al een fijne binnenkomer. Je hoeft niet dagenlang te wachten of te puzzelen om erachter te komen wat wij voor je kunnen doen en wat het gaat kosten. Nee, je belt of mailt ons met je videoverzoek en binnen 24 uur geven we je al vrijblijvend een compleet overzicht met alle mogelijkheden en prijzen.

Bovendien: als je belt kunnen we je meteen al een goede indruk geven van het resultaat en het productieproces.

2) Kick-off en brainstorm op jouw kantoor

Na deze eerste indruk komt er iemand van ons team bij je langs om concreet in te gaan op de inhoud (en vorm) die de video moet krijgen. Gewapend met een kan koffie-, een whiteboardstift en een lading ideeën waar je ‘u’ tegen zegt, gaan we samen even goed brainstormen om tot een ijzersterk concept te komen voor je video. We zullen het dan onder meer hebben over:

* De boodschap
* Gesproken tekst
* Het gevoel van de video
* Tone of voice
* Het type video
* Live action of animatie (of beide)?
* Tekenstijl (in geval van animatie)
* Montagestijl
* Gebruik van muziek
* De lengte
* Inzet/de beste kanalen voor vertoning

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

3) Jouw verhaal in een script

Hebben we goed op ons netvlies wat je wilt en hoe we dit samen willen aanpakken, dan gaan we het script ontwikkelen. Een van onze scriptschrijvers klimt in zijn toetsenbord en schrijft een overtuigend verhaal, waarin alle besproken onderdelen optimaal terugkomen.

4) Script controleren en afronden

Natuurlijk gaan we niet zomaar, zonder jouw feedback, het script uitwerken. Onze eerste versie sturen we meteen naar jou toe, zodat je er uitgebreid naar kunt kijken en je twee centen kunt geven. Met jouw waardevolle commentaar op zak passen we het script aan, en kun jij je laatste goedkeuring geven.

5) Storyboard maken

Voordat we gaan filmen of animeren, maken we een storyboard om je een perfect beeld te kunnen geven hoe de video er – van begin tot eind – uit komt te zien. Met behulp van tekeningen brengen we iedere scène concreet in beeld, met steeds de exacte dialoog en tekst van de voice-over erbij, en per scène een toelichting wat er precies gebeurt. Ook dit storyboard laten we uiteraard weer door jou controleren.

Video laten maken: wat kan je verwachten?

6) Voice-over kiezen

De voice-over is belangrijk: voor de informatievoorziening, maar ook voor de sfeer. Want de voice-over is feitelijk jouw stem, de spreekbuis van jouw bedrijf. Je moet dan ook een stem kiezen die bij je past en het gevoel van jouw merk overdraagt. Dat voel jij uiteindelijk het beste aan. Daarom doen we verschillende suggesties voor een voice-overstem, waar jij een keuze uit kunt maken.

7) Locatie scouten

Zodra we besloten hebben wat het verhaal wordt en hoe de visuele invulling eruit gaat zien, gaan we op zoek naar een geschikte locatie om je video op te nemen. Dit kan bij jou op kantoor zijn, in een studio of op een gave buitenlocatie. Daarbij is het heel fijn als de locatie er mooi uitziet, maar het belangrijkste is dat onze ideeën hier goed uitgevoerd en verbeeld kunnen worden.

8) Draaiboek ontwikkelen

We hebben het hele verhaal al op papier en in ons hoofd, maar om er zeker van te zijn dat alles tijdens het filmen op rolletjes loopt, zetten we eerst nog even alle praktische details op een rijtje. Data, tijden, namen, telefoonnummers… alles wordt vooraf verzameld en vastgelegd in een officieel draaiboek.

9) Filmen/animeren: zonder omkijken

Dan is het tijd voor de real deal: het filmen of animeren van de video. In het geval van animatie zul je ons uiteraard niet tegenkomen, maar als jouw kantoor en/of medewerkers een hoofdrol spelen in de video, komen we met onze filmcrew bij je langs. Of we gaan met zijn allen naar een gezamenlijk gekozen (andere) locatie.

Maar wees niet bang: we komen niet alles op stelten zetten of je bedrijfsvoering ontregelen. Wij dragen zorg voor de hele filmproductie en alles wat hierbij komt kijken. Je hebt dus nergens omkijken naar. Je mág uiteraard meehelpen en kijken, maar het hoeft niet.

10) Montage, geluid en muziek

Na het filmen is er tijd nodig voor de montage en het vormgeven en toevoegen van geluid. Niet dat jij hier veel van zult merken, maar het is wel een essentieel onderdeel van de productie. Hier krijgt je video pas vorm en ontstaat er een echt verhaal, met begin, midden en eind. Met muziek, geluiden, kleurcorrecties en overgangen wordt vervolgens de juiste sfeer gecreëerd.

11) Afleveren video

Als alles klaar is en we hebben je video in een handzaam pakketje GB’s opgeslagen, dan kun je hem meteen downloaden en bekijken, waarna we gezamenlijk de champagne open kunnen trekken. Want we gaan er natuurlijk vanuit dat je net zo enthousiast bent over het eindresultaat als wij!

12) Inzet: alles voor een goed resultaat

Sorry, we hebben iets te vroeg gesproken. We zijn namelijk nog niet helemaal klaar met je. Want een mooie video is één ding, veel en betrokken kijkers is een tweede. En dat tweede ding is waar het eigenlijk om draait. Ook voor ons. Daarom zorgen we dat je video gepubliceerd wordt op alle juiste kanalen, krijg je eventueel een videoplayer in eigen huisstijl, en houden we exact bij hoe je video bekeken wordt Als er tweaks gemaakt moeten worden, doen we dat meteen. Zodat je altijd verzekerd bent van een effectieve video!

Jouw video: op maat, met gevoel en doelgericht

Nu weet je het: een bedrijfsfilm laten maken is een heel proces, maar wel heel gestructureerd en overzichtelijk. Een proces waarbij je zelf praktisch van begin tot het eind inspraak hebt en mee mag denken, maar dat je ook met een gerust hart uit handen kan geven en over kan laten aan onze professionele filmcrew. Je bent er hoe dan ook van verzekerd dat jouw verhaal terugkomt in je video en je merk het beste podium krijgt dat er is.

Een video laten maken of wil je meer informatie?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Testimonialvideo's Wat klanten over ons zeggen Devion maakt eigen testimonial video's
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren