Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Educatieve videoproductie

Een les, cursus of training die voor iedereen en overal toegankelijk is? Waarbij de cursisten niet allemaal in dezelfde ruimte hoeven te zitten? Met tekst, bewegend beeld, geluid, en extra informatie die je direct op kunt opvragen, overslaan of negeren? Kortom, een les die helemaal doet wat jij wilt en je geeft wat je nodig hebt? Ideaal toch? Het goede nieuws: dit is geen toekomstmuziek maar bestaat gewoon al. Het luistert naar de naam ‘educatieve videoproductie’.

educatieve videoproductie

Educatieve video’s, e-learning producties of hoe je het ook wilt noemen zijn onmisbare tools om lessen op maat aan te kunnen bieden. In het klaslokaal, online, voor trainingen van je personeel, bij cursussen voor een breed publiek… In elke omgeving en situatie waarbij lesmateriaal gecommuniceerd moet worden, is educatieve video een uitkomst; of het nu gaat om een passieve video of om een videoproductie met interactieve elementen.

De voordelen van een educatieve videoproductie

De kans is aanwezig dat je nu al driftig op zoek bent naar een bedrijf dat je kan helpen met het maken van een educatieve video (hint hint), maar misschien kun je nog wel wat meer argumenten gebruiken. Geen punt hoor. Heb je even?

Dit is waarom educatieve video’s een no brainer zijn voor het aanbieden van jouw lesmateriaal:

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

1) Lesmateriaal op maat
Met een (interactieve) video kun je mensen een lesprogramma aanbieden dat aansluit op hun eigen niveau. Bijvoorbeeld omdat ze zelf de relevante video kunnen kiezen, of gedeeltes binnen een interactieve video kunnen overslaan of herhalen. Cursisten kunnen op hun eigen manier de stof tot zich nemen.

2) 24/7 leren
Letterlijk 24/7 leren willen we niemand adviseren, maar als lesstof in videovorm is gegoten en online beschikbaar is gesteld, is het mogelijk voor de leerling om deze op ieder gewenst moment te bekijken. Op het werk, in de trein, thuis, tijdens de lunch, als de kinderen op bed liggen, net zoals het uitkomt en zonder collega’s of docenten die over je schouder meekijken.

Dat is niet alleen heel praktisch, het is ook laagdrempeliger en daarmee een stuk aantrekkelijker.

3) Efficiënt voor de werkgever
Een fijne bijkomstigheid van de mogelijkheid om zelf het leermoment te (laten) kiezen, is dat een werkgever niet al zijn werknemers tegelijk kwijt is. Ze hoeven nu niet gezamenlijk op dezelfde dag op dezelfde tijd in één ruimte te zitten om naar een docent te luisteren. Iedereen doet het wanneer het uitkomt. Zo kan je bedrijf altijd met voldoende medewerkers door blijven draaien, wat ook weer kosten bespaart.

4) Geldbesparing
Met het inzetten van educatieve video’s kun je nog veel meer kosten besparen., waaronder de kosten voor een docent, eventuele cursusruimte en catering, maar ook heel veel reiskosten van werknemers. Helemaal als het om een internationale onderneming gaat en je mensen over zou moeten laten vliegen. Die logistieke nachtmerrie en vette rekening voorkom je met een educatieve videoproductie.

5) Tijdbesparing
Natuurlijk bespaar je ook tijd. De cursist bespaart reistijd, jij bespaart de tijd van het organiseren en het houden van weer een lesdag. En als je meerdere video’s maakt, kun je mensen in korte tijd veel bijbrengen.

Het is zelfs mogelijk om nieuwe werknemers belangrijke informatie bij te brengen nog voordat ze met de functie zijn begonnen of op kantoor zijn verschenen. Tel uit je winst!

6) Toegang tot professionele informatie
Nog niet overtuigd? Echt niet? Goed nog eentje dan. Naast alle praktische voordelen hierboven heeft een educatieve videoproductie ook inhoudelijk nog toegevoegde waarde. Zo heb je met e-learning vaak toegang tot professionele, gezaghebbende bronnen, die je anders niet zo snel tegenkomt. Dus de kwaliteit van de lesstof – en daarmee het kennisniveau van de leerling – gaat ook nog eens omhoog.

7) Video is aantrekkelijk en veelzijdig
Ja, je zit hier op de site van Devion, waar de videopower je overal tegemoet vliegt en iedereen de almachtige videogoden aanbidt, maar laten we toch nog maar even die open deur intrappen. Of het even hebben over die olifant in de kamer. De vraag moet gewoon gesteld worden.

Want waarom is het überhaupt een goed idee om video te gebruiken voor je lesstof? Heel simpel: video is de populairste manier om informatie te consumeren. Video wordt massaal bekeken en gedeeld: via social, websites, mail, of gewoon heel old school mond-tot-mond; in de trein en bij de koffiemachine op kantoor, zeg maar.

Het is ook niet zo gek. Video prikkelt, is aantrekkelijk en eist meteen de aandacht van de kijker op. Mensen zijn visueel ingesteld en verwerken informatie beter als het in videovorm is gegoten. Ik kan je om de oren slaan met allemaal indrukwekkende cijfers over de hogere conversie bij het inzetten van video of het enorme aantal bekeken en gedeelde video’s per dag, maar geloof me maar gewoon (of bekijk een paar andere artikelen op onze site). Video wérkt!

Educatieve videoproductie: het beste lesmateriaal

Of je nu interactieve e-learning video’s wilt laten maken of passieve educatieve video’s -alleen om af te spelen dus – als je lesstof via video(’s) presenteert, ben je vrijwel altijd verzekerd van betrokken kijkers, een toegankelijke vorm en een efficiënte leermethode.

Met educatieve video’s kun je je kijkers flexibele inhoud bieden van een hoge kwaliteit en het kennisniveau in je bedrijf of bij je leerlingen verhogen. Wat uiteindelijk natuurlijk weer goed is voor de marktwaarde van je bedrijf.

Meer weten over educatieve videoproductie's?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videoproductie Een videoproductie van A tot Z Een duidelijke uitleg
BLOG / Videoproductie Belichting van een videoproductie Tips voor een geslaagde belichting van je videoproductie