Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Op afstand impact maken? Zo helpt video jouw organisatie uitblinken!

Impact maken op je klanten doe je met video; op elk moment, in elk seizoen. Maar in situaties waarbij face-to-facecontact minder praktisch of zelfs ronduit onmogelijk is, wordt de kracht van video nog belangrijker. In dat soort situaties ontdekken veel bedrijven dat er verrassend veel communicatie met klanten (en medewerkers) tóch doorgang kan vinden. En dat het heel raadzaam is om video een permanente – en steeds grotere – rol te laten spelen bij marketinginspanningen. Hieronder een aantal goede redenen en manieren om op afstand te communiceren met video!

Op afstand impact maken? Zo helpt video jouw organisatie uitblinken!

De beste communicatie op afstand voor bedrijven… met video

1) Video calls? Actieve houding en connectie zoeken!

Is het een eye-opener dat we video calls kunnen gebruiken om contact te houden met klanten, partners en collega’s? Niet bepaald. Vrijwel iedereen is er inmiddels mee bekend of heeft er gebruik van moeten maken. Het is een mooi alternatief voor fysieke ontmoetingen. Soms is een videocall zelfs praktischer vanwege de mogelijkheid tot het delen van schermen, snel tonen van visuele hulpmiddelen of websites.

Een ‘risico’ van videoconferencing is dat je als toehoorder, zeker als er niet direct tegen jou wordt gesproken, eerder onderuit gaat zitten en niet altijd even actief aan het gesprek deelneemt. Maar, ook al waan je je in een videocall soms wat anoniemer, dit kan net zo storend zijn als tijdens fysieke ontmoetingen.
Probeer daarom tijdens videocalls, met collega’s maar zeker met klanten, juist die connectie te zoeken die je tijdens een ‘normale’ meeting ook wilt hebben. Denk daarbij aan je lichaamshouding – ga rechtop zitten of leun juist wat naar voren, zichtbaar geïnteresseerd in wat de spreker te zeggen heeft – en zoek de diepgang in de gesprekken.
Doe, kortom, alsof er geen scherm zit tussen jou en je gesprekspartners.

2) Livestreaming voor events en seminars

Nodig je regelmatig klanten uit voor demonstraties of presentaties? Of organiseer je jaarlijks een seminar of beurs met experts uit je vakgebied? En kan dit wegens omstandigheden niet in de gebruikelijke vorm – met iedereen op locatie – doorgaan? Overweeg dan om deze events alsnog te organiseren, maar dan als livestream events en webinars.

Met de juiste planning en apparatuur kun je klanten en andere geïnteresseerde partijen alsnog die rondleiding geven door je fabriek. En kun je alsnog je kennis delen met je netwerk. Met video (streaming) kun je zowel live toegang bieden tot dit soort evenementen als de mogelijkheid bieden ze later terug te kijken. Daarnaast kun je interactiviteit toevoegen door kijkers live vragen te laten stellen of op andere manieren te laten participeren. Met video is alles mogelijk.

”Op social media kunnen bedrijven met video hun merkidentiteit overbrengen”

3) Social media

Social media zijn al jaren geen kanalen meer om te negeren, maar helemaal wanneer de normale sociale ontmoetingen minder plaats kunnen vinden, zullen mensen hun toevlucht nemen tot digitale ontmoetingsplaatsen. Niet alleen om verbonden te blijven met vrienden en collega’s, maar ook om hier vermaak en informatie te zoeken.

Het is daarom belangrijk om als bedrijf ook aanwezig te zijn op social kanalen. Om de verbinding te zoeken met klanten op de plek waar ze zich het meeste ophouden. Hier kunnen merken hun verhaal vertellen en hun merkidentiteit effectief overbrengen. En dit lukt het beste met video.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

4) Persoonlijke marketing en communicatie

Wanneer echt persoonlijk – fysiek – contact minder makkelijk is, moet je als bedrijf zoeken naar manieren om toch dit contact te vinden… op afstand. Dit kan prima met behulp van video. Zorg dat je top of mind blijft bij je klanten en – vrij letterlijk – je menselijke gezicht laat zien, met video.

Besteed bijvoorbeeld meer aandacht aan het maken en aanbieden van instructievideo’s op je website. Of verstuur bevestigings- of welkomste-mails met leuke gifjes of korte gepersonaliseerde video’s erin. En overweeg om contact te (onder)houden met je klanten middels video-chat in plaats van e-mail.

5) Meten
Hoe meer afhangt van video en hoe vaker je video inzet, hoe meer je moet weten wat werkt en wat misschien geoptimaliseerd moet worden. Hou dus altijd goed de views in de gaten en check hoe lang kijkers geïnteresseerd blijven en op welke momenten ze wegklikken. Breng in kaart op welke kanalen en bij welke doelgroep je video’s goed presteren en hoe effectief de Call to Actions waren.

Met deze kennis kun je je snel aanpassen aan veranderende leefomstandigheden, kanalen, techniek en andere ontwikkelingen, zodat je je klanten altijd op de beste manier bereikt en de grootst mogelijke impact maakt.

Ook een video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Neem contact op!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Bedrijfsfilms Hou je klantcontact persoonlijk met video en verbeter de online klantbeleving (tips) Tips om je online klantbeleving te verbeteren
BLOG / Video marketing De 6 online videotrends en tips voor 2021 Tips en trends voor 2021