Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hou je klantcontact persoonlijk met video en verbeter de online klantbeleving (tips)

De online aanwezigheid van bedrijven is de laatste tientallen jaren heel belangrijk geworden, dat is geen nieuws. Maar juist nú voelen organisaties deze noodzaak steeds sterker. Meer en meer bedrijven moeten goede alternatieven vinden voor het traditionele persoonlijke contact. Maar hoe richt je je marketing zodanig in dat je enerzijds je product en merk doeltreffend voor het voetlicht brengt en anderzijds je klanten de persoonlijke aandacht en informatie geeft die ze verdienen?

Hou je klantcontact persoonlijk met video en verbeter de online klantbeleving (tips)

Zo gebruik je video voor je online klantcontact

Met de versnelde overgang van offline naar online klant- en contactmomenten, zijn er een paar belangrijke aspecten die klanten en prospects nodig hebben: een persoonlijke benadering, content met gevoel, en veel informatie. Laat dit nu net de terreinen zijn waarin video uitblinkt.

Veel informatie

Of klanten nu noodgedwongen op afstand aankopen en zaken doen, of zich vanuit een natuurlijke tendens voornamelijk online begeven, hun behoefte aan informatie is er niet minder op geworden. Integendeel. Waar face-to-face contacten voor extra vertrouwen in een product of merk kunnen zorgen, is dit online toch een tikkeltje lastiger. Doordat het gezicht achter een product niet meteen duidelijk is, zoeken klanten naar zoveel mogelijk – overtuigende – uitleg over wie je bent, wat je aanbiedt en waar je je als bedrijf mee bezighoudt. Daarvoor kun je verschillende soorten video’s inzetten:

* Productvideo’s

Als je klanten niet of nauwelijks meer een product van dichtbij bekijken in je winkel of demoruimte, is het zaak om ze een goed alternatief te bieden. Met een productvideo kun je ongeveer alles bereiken wat je wilt. Je kunt elk onderdeel van het product uitlichten in een video. Je kunt ze een handig overzicht geven maar ook de kleinste details tonen, ook van zaken die normaal gesproken onzichtbaar zijn, bijvoorbeeld met behulp van animatie.

* Instructievideo’s

Instructievideo’s of ‘how-to’ video’s zijn altijd al razend populair geweest, maar de laatste tijd zoeken mensen hier extra veel naar. Vanwege het gebrek – of de afname – aan live-demonstraties op kantoren, beurzen en in winkels, is video veruit de beste manier om (potentiële) klanten een beeld te geven van de werking van je product. Klanten kunnen het nog steeds letterlijk voor zien doen en kunnen op elk willekeurig moment de instructie pauzeren of terugspoelen.

* FAQ-video’s

Een traditionele FAQ helpt je klanten al goed, maar als je dit verwerkt in een video geef je deze informatie een extra persoonlijke touch. Met FAQ-video’s kun je een veelheid aan vragen beantwoorden. Over je producten, maar ook over je werkwijze. Het is een ideale manier om je klanten op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen. Heb je nieuwe diensten of werken dingen net iets anders? Wil je kijkers inlichten over de werkwijze van je bedrijf in tijden van corona? Informeer ze – en stel ze gerust – met een FAQ-video.

“Klanten willen persoonlijk aangesproken worden… met video.”

Persoonlijke benadering

Als klant wil je graag persoonlijk aangesproken worden. Direct of indirect wil je het gevoel krijgen dat een product voor jou relevant is. Dan moet je als bedrijf een stapje verder gaan dan een product aanbieden via je website en droog de noodzakelijke productinformatie geven. Dit doe je bijvoorbeeld met dit soort video’s:

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

* Testimonial video’s

Een testimonial video is alsof een potentiële klant een aanbeveling krijgt van een vriend die al bekend is het met het betreffende merk of product. Dat voelt oprecht aan en neemt direct weerstand weg. Het is – als het goed is – geen gelikt promopraatje maar een ervaring van een echte gebruiker. En dat is goud waard! Kijkers kunnen zich optimaal in de spreker verplaatsen en zijn eerder overtuigd van de sterke punten van het product in de video.

* Gepersonaliseerde video’s

Gepersonaliseerde – of personalised – video’s zijn video’s die automatisch gegenereerd worden maar toch de kijker persoonlijk aanspreken. Soms is de naam van de kijker letterlijk in de video te zien, maar er kunnen ook onderwerpen of producten in voorkomen die specifiek aan de persoonlijkheid van de kijker zijn aangepast.

Op basis van verzamelde gegevens van de kijker, zoals zijn naam en zoek- en koopgedrag, worden dynamische velden in deze video’s aangepast. Hoewel de kijker meestal heel goed snapt dat het om een geautomatiseerd proces gaat, is het toch vaak effectief. Alleen al het zien van je eigen naam, zorgt onvermijdelijk voor meer aandacht.

Content met gevoel

Video’s zijn ideaal voor het overbrengen van een bepaald gevoel en dat is precies wat er nodig is om de connectie met de klant te krijgen… en te behouden. Die connectie is er alleen als het gevoel dat je als merk overbrengt ook echt authentiek is. En als je vervolgens wilt dat dit ook op lange termijn effect heeft, is het zaak om dit gevoel in al je (visuele) uitingen terug te laten komen.

Probeer daarom op zoek te gaan naar het unieke, authentieke gevoel van jouw merk en verwerk dit in al je visuele content, zoals animaties en video’s op je site, je huisstijlkleuren, logo’s en video’s op je social kanalen.

De beste klantbeleving = optimale viewer experience

Wil je je klanten de beste online beleving geven? Zorg dan dat je merk authentiek en herkenbaar overkomt in al je visuele uitingen. En speel optimaal in op de behoeftes van je klanten.

Je klant bevindt zich nu vooral online, maar hij wil nog steeds weten en voelen wat hij van je merk en product kan verwachten. Dus breng in kaart wie je klant is, waar hij zich bevindt en toon hem de video’s die hij nodig heeft. Zo blijft het persoonlijke contact intact. Ook online.

Hoe kunnen we je helpen met je bedrijfsvideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Vraag een offerte aan!
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Reclamefilms 11 tips voor een succesvolle reclamefilm (in 2023) Breng je merk of product onder de aandacht met een reclamefilm
BLOG / Videostrategie De mogelijkheden van videomarketing met influencers Wat zijn videomarketing influencers en welke mogelijkheden geven ze jouw organisatie?