Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Dé Videotrends en Tips voor 2022!

2021 is voorbij gevlogen. Stiekem hadden we gehoopt inmiddels weer terug te kunnen naar het ‘oude normaal’. Het ‘nieuwe normaal’ willen we helemaal nog niet normaal gaan vinden, voor zover we al weten hoe dat er eigenlijk uit moet zien. Veel onzekerheden dus nog in de wereld om ons heen, maar gelukkig zijn er op het gebied van videomarketing wél een aantal heldere trends zichtbaar: ontwikkelingen op het gebied van strategie en hoe je slim kunt inspelen op de informatiebehoefte van kijkers. Ook zagen we recent bij een klant een mooi voorbeeld van hoe video geïntegreerd kan worden in de core dienstverlening van een organisatie. We delen graag onze inzichten met je!

Dé Videotrends en Tips voor 2022!

Dé videotrends en tips voor je bedrijf in 2022

1. Videostrategie
Video krijgt een steeds prominentere plek binnen de marketingstrategie van bedrijven. Video speelt al jaren een cruciale rol als het gaat om merkherkenning en merkvoorkeur. Het is alleen jammer dat het volle potentieel van video niet altijd optimaal tot uiting komt. Een video is vrij snel gemaakt tegenwoordig maar een video slim en succesvol inzetten: dat is een ander verhaal. Het wordt dan ook steeds belangrijker om naast een (algemene) marketingstrategie ook een doordachte videostrategie te ontwikkelen. Hoe gebruik je videocontent, wanneer zet je welk soort video in en met welk doel? Hoe voer je je merkidentiteit door in bewegende content? Hoe creëer je impactvolle videoconcepten en op welke meetindicatoren kun je sturen om zo succesvol mogelijk te zijn? Allemaal vragen die steeds belangrijker worden en waarover we graag sparren met onze klanten.

2. Kijkersfase
Wanneer je videocontent meer strategisch bewust gaat inzetten, ga je automatisch meer rekening houden met de behoeften van de beoogde kijker van je content. Dat klinkt logisch. En dat zou het ook moeten zijn. Maar we zien dat helaas nog veel te weinig in de praktijk gebeuren. Voor wie maak je die video nu eigenlijk? Tijdens welke fase van de viewer experience krijgt een kijker de video te zien? Wat is de informatiebehoefte van de klant in deze fase en hoe kunnen we zo concreet mogelijk aan deze informatiebehoefte voldoen met video? Allemaal vragen waar je goed over na moet denken, want als je met één video iedereen probeert aan te spreken, spreek je dus eigenlijk niemand echt goed aan. Zonde en niet nodig als je van te voren goed nadenkt over deze vragen.

3. Video als onderdeel van het bedrijfsproces
Video’s die worden ingezet als marketinginstrument of als communicatiemiddel, dat zijn we inmiddels wel gewend. Maar we zien steeds vaker dat video’s ook onderdeel gaan uitmaken van de dienstverlening zelf. Video dus als product of dienst, of als oplossing voor een probleem. Zeker door corona zijn veel organisaties, zoals bijvoorbeeld opleidingsinstituten, op zoek gegaan naar online alternatieven voor het overbrengen van kennis. Video is daar uitermate geschikt voor. We zien een mooi voorbeeld hiervan bij één van onze klanten, de grootste uitgever van leermiddelen in Nederland: Noordhoff. Een klant die zichzelf ook ziet als medevormgever van het onderwijs van morgen en al voor corona een digitaal leerplatform heeft ontwikkeld waarbij video’s een essentiële rol vervullen binnen het lesaanbod van verschillende vakken. Een bedrijf als masterclass.com is volledig gebouwd op video: of je nu van Metallica wil leren hoe je een succesvolle metalband vormt of van Martin Scorsese hoe je een blockbuster maakt: in een reeks video’s leggen ze het je stapsgewijs uit.

“Een video slim en succesvol inzetten: dat is een ander verhaal”

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) verwachten we dat steeds meer organisaties videocontent zullen toevoegen in de kern van hun bedrijfsproces. Ook bij organisaties die zichzelf misschien (nog) niet primair als kennisinstituut zien. Denk bijvoorbeeld aan Defensie, waar VR een steeds belangrijkere (en veiligere) rol speelt bij het opleiden van personeel. Maar ook in de Zorgsector zijn baanbrekende ontwikkelingen zichtbaar en zien we bijvoorbeeld hoe MR (Mixed Reality) steeds belangrijker wordt bij trainingen en ingrepen: een mix van de échte en digitale wereld.

Video in 2022

Kortom: wat 2022 ons verder ook zal brengen, het is duidelijk dat video op allerlei fronten steeds belangrijker wordt. Trek ons dus gerust aan onze mouw als je met ons wil sparren over hoe video voor jouw organisatie effectief en succesvol kan worden ingezet. En zolang het mouwtrekken binnen de anderhalvemetersamenleving nog taboe is, kun je ons ook altijd even e-mailen of (video-)bellen.

Heb je vragen over dé videotrends en tips voor 2022!?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video marketing De 6 online videotrends en tips voor 2021 Tips en trends voor 2021
BLOG / Videostrategie De 9 videotrends en tips voor 2023 Hou optimaal contact met je doelgroep met deze videotrends