Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De online videotrends voor 2019

Video is het kloppende hart van online communicatie. Dat is allang geen geheim meer. Iedereen houdt ervan en alles draait erom. De bottom line is: als je als bedrijf niets met video doet, laat je heel veel kansen liggen. De cijfers liegen er niet om: in 2021 zal 80% van al het online verkeer bestaan uit het bekijken van video. Kortom, video moét. Maar wat moet er allemaal in 2019? Wat zijn de videotrends waarmee je het komende jaar hoge ogen gaat gooien?

De belangrijkste videotrends voor 2019

1)Viewer experience (VX)
Video is dus een grote, dikke must, maar opvallend veel bedrijven gebruiken toch nog een traditionele mindset in hun benadering van de klant. Het is de hoogste tijd voor een switch in onze denkwijze.

De klant is niet langer een ‘gebruiker’ die via generieke teksten en verschillende pagina’s met knoppen naar zijn bestemming navigeert. De klant consumeert overal video. Waarom bouwen we dan niet onze contentstrategieën om video heen? De user is niet zomaar een gebruiker meer, maar een gebruiker van video en visuals.

Natuurlijk moet alles zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk blijven, maar dan met een centrale rol voor video in de hele gebruikservaring. Visuals en video zullen de basis vormen van websites en we zullen video steeds meer gaan inzetten om de klant persoonlijk te benaderen.

Dient de klant informatie te krijgen, geprikkeld te worden, of een dialoog aan te gaan met je merk of product? Het kan – en moét – allemaal met video. En hoe sneller, hoe beter. In 2019 zullen we daarom massaal onze focus gaan verleggen van een user experience (UX) naar een een viewer experience(VX).

2) Video marketing automation
Marketing automation is een heel nuttig middel om veel klanten op een geautomatiseerde en toch persoonlijke manier te benaderen. Goede marketing automation software is niet alleen tijd- en geldbesparend, het zorgt er ook voor dat je geen enkele mogelijke klant laat ‘liggen’.

Huh? Sorry hoor, even een stukje terug… Geautomatiseerd én persoonlijk?? Dat gaat toch niet samen? Ja, het klinkt inderdaad te mooi om waar te zijn. Een potentieel probleem van marketing automation is dan ook, dat de klant zich niet persoonlijk aangesproken voelt… en dat hij überhaupt niets voelt bij de geautomatiseerde berichtjes die hij ontvangt.

Dan is video het ei van Columbus… de missing link waar iedereen op zat te wachten.Video heeft alles in zich om klanten te overtuigen en naar je site of merk toe te trekken.

Om te beginnen kun je video op vele manieren personaliseren, zodat de klant zich echt aangesproken voelt. Daarnaast kun je met video de klant niet alleen informeren, maar hem ook het gewenste gevoel meegeven. Precies datgene waardoor de klant een band krijgt met jouw merk of dat laatste zetje dat nodig is om tot aankoop – of een (nieuw) bezoek van je site – over te gaan.

Gebruik jij dus marketing automation of is jouw bedrijf hier geschikt voor? Dan moet je video marketing automation zeker een kans geven. Begin ermee in 2019!

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

3) Video laten leiden
Video first en de rest second, zou Trump zeggen. Als hij kaas zou hebben gegeten van videomarketing tenminste.

Want net zoals er een cultuuromslag moet komen in het denken over de user experience, zo moet er ook anders gedacht gaan worden over contentstrategieën. Video zal niet langer zomaar een onderdeel van de marketingstrategie zijn, maar zal leidend worden. En waarom ook niet? Met de grote online aanwezigheid – de dominantie zelfs – van video is het alleen maar logisch dat video prioriteit heeft in je klantbenadering.

Het blijft uiteraard belangrijk dat alle vormen van content dezelfde boodschap uitdragen, maar als video altijd als beginpunt van een campagne wordt genomen, weet je zeker dat je gebruik maakt van de volle potentie van dit medium en dat de boodschap hier optimaal tot zijn recht komt. Waarmee je klanten beter bereikt.

Wat je ook wilt vertellen: denk in video… en pas je contentstrategie hierop aan.

4) In-house video produceren
Er is geen woord van gelogen: video is ontzettend populair en moet waar mogelijk ingezet worden. Op elk niveau: van professionele, high end videoproducties tot – min of meer – lopende bandvideo’s die je kunt maken door wat videoclips en foto’s in een template te verwerken.

Omdat video vaak nog een nieuwe discipline is binnen een organisatie, worden de meeste van deze klussen uitbesteed aan videoproductiebedrijven, van groot en professioneel tot klein en beunhaas. Dit is te begrijpen, maar niet altijd nodig. De grote, producties kun je inderdaad beter aan professionals overlaten, maar de snelle, simpele video’s zou je ook zelf voor je rekening kunnen nemen.

Met een paar goede aanwijzingen kan een bedrijf zelf al best veel voor elkaar krijgen op videogebied. De praktische kant van het productieproces hoeft in ieder geval geen bottleneck te zijn. Zolang de strategie op orde is en je weet wat je wilt, maakt de video zichzelf bijna.

Dat laatste is nog wel even een punt, want een goede voorbereiding blijft belangrijk. Je moet goed weten wat je wilt bereiken en hoe een video in je algehele strategie past. Wie je dus ook je video laat maken: zorg er wel altijd voor dat er een goed concept wordt bedacht en een vakkundig iemand de grote lijnen in de gaten houdt.

5) Data en video
Heb je ook wel eens het gevoel dat je bekeken wordt? Nee, niet a la #metoo door je baas, maar online. Heb je vorige week een paar mooie televisies bekeken, krijg je vandaag op een heel die exacte modellen weer voor je neus! Verdraaid!

Wel slim bekeken, want hoezeer je je ook bewust bent van de persoonlijke targeting, je moet toch weer even aan die producten denken. Wie weet ga je nu wel ineens tot aankoop over. Of de volgende dag, omdat je geheugen er weer even mee is opgefrist.

Het is maar één voorbeeld van hoe cookies en andere tracking data gebruikt kunnen worden om jou persoonlijke content te tonen. Je kunt op heel veel manieren informatie personaliseren, ook in video’s. De video’s kunnen op maat gemaakt worden op basis van voorkeuren, met producten en thema’s die de kijker belangrijk vindt. Of het nu gaat om elektrische auto’s, zijn favoriete chips of frisdrank, of de stripboekjes die zijn zoontje zo leuk vindt, als videomaker kun jij je klanten precies geven waar ze van houden.

En ja we weten dat dit ook al één van de videotrends voor 2018 was. Maar het blijft een hele grote voor de toekomst. Ga deze gouden tip dus snel gebruiken in je video marketing! Anders zie je hem hier volgend jaar gewoon weer terug…

Ook een video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Videostrategie De 9 videotrends en tips voor 2023 Hou optimaal contact met je doelgroep met deze videotrends
BLOG / Video marketing De 7 videotrends en tips die je organisatie verder helpen in 2024 De beste tips voor je videostrategie in 2024