Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Bedrijfsvideo gemaakt maar hoe krijg je kijkers? 7 tips voor het verspreiden van video

Een bedrijfsfilm laten maken is essentieel onderdeel van je marketingmix. Maar weet je wat nog meer essentieel is? Marketing. Of liever, wat je met die video doet als hij eenmaal gemaakt is. Tuurlijk, een creatieve, overtuigende bedrijfsvideo maken is de basis. Ga je hier al de mist in, dan heb je niets om in de markt te zetten, maar het tegenovergestelde is ook waar. Hoe goed je video ook is, als de verspreiding ervan zo matig is dat niemand behalve je familie ernaar kijkt, is het verspilde moeite.

Meer weten over videoverspreiding? Neem nu contact op!

7 tips voor het verspreiden van je video

7 tips om jezelf in de kijker te spelen met je bedrijfsfilm

Wil je weten waaraan je moet denken als je jouw kick ass video eenmaal aan de wereld wilt introduceren? Lees dan deze tips:

1) Kies de beste kanalen

Een video hoort op YouTube? Klinkt op zich logisch. Maar is dit echt de plek waar jouw klanten zich vooral ophouden? En zo ja, zijn er dan niet nog (veel) meer plekken waar ze je video tegen zouden kunnen komen? Vimeo is een optie, Facebook natuurlijk. Instagram. LinkedIn, Google+, en uiteraard je website. En wie weet is het wel handig om een (extra) introductie- of teaser-video die je via e-mail kunt versturen.

Kortom, zoek uit wie je klanten zijn en waar ze zich bevinden en publiceer je video’s dan heel gericht via de meest optimale kanalen.

2) Laat een eigen videoplayer maken

Publiceer je je video op je website of andere eigen kanalen? Kies er dan niet altijd simpelweg voor om een YouTube-video te embedden, maar vertoon je bedrijfs- of promotiefilm via je eigen, op maat gemaakte videoplayer. Deze heeft bijvoorbeeld een play-button met jouw logo en huisstijkleur en bied je precies de mogelijkheden die je wenst. Zo werken alle visuele elementen samen in het vertegenwoordigen van jouw merkidentiteit en kun je nog beter je zakelijke doelen verwezenlijken.

3) CTA (formulier) invoegen

Een van de mogelijkheden van een custom videospeler is het toevoegen van een invulformulier aan het einde van de video. Zo kunnen kijkers direct na het video meer informatie aanvragen of bijvoorbeeld naar je webshop doorklikken.

In ieder geval moet je kijkers na een video stimuleren – en de mogelijkheid geven – om actie te ondernemen. Je gaat er tenslotte vanuit dat de kijker enthousiast is geworden en op zijn minst meer wil weten. Sluit daarom altijd af met een Call to Action, zoals een telefoonnummer, website of e-mailadres.

4) Pas goede videoSEO toe

SEO is er niet alleen voor artikelen en webteksten. Ook video’s kun je optimaliseren voor Google en andere zoekmachines. Video SEO, heet dat. Zo moet je net als met blogs en landingspagina’s een goede, pakkende titel en beschrijving bedenken, met nuttige keywords erin verwerkt. Kies ook de juiste woorden voor de tags bij je video.

Een andere, (te) weinig gebruikte toevoeging is een transcript of ondertiteling voor je video. Zo kunnen kijkers ook zonder geluid je video begrijpen én kan Google makkelijk ‘zien’ waar je video overgaat en hem een betere ranking bezorgen.

Nog iets om op te letten is een aantrekkelijke thumbnail voor je video, je weet wel de afbeelding die getoond wordt in overzichten en zoekresultaten. Is deze to-the-point en prikkelend, dan zal er eerder op je video geklikt worden. Maak de afbeelding overigens wel relevant, want clickbait wordt niet gewaardeerd.

“Analyses en aanpassingen laten je views weer omhoog schieten”


5) Kies juiste publicatietijd

Een klein dingetje misschien, maar als je snel goed bekeken wilt worden en je video niet wilt laten wegzakken of met slechte statistieken op wilt zadelen, zorg je ervoor dat je de video op de meest optimale tijd publiceert. Dat zou heel goed in het weekend kunnen zijn, of ergens ’s avonds, bijvoorbeeld.

Enige analyse is hier wel weer nodig. Wanneer zijn jouw potentiële kijkers vooral actief? Dat is hét moment om je nieuwe bedrijfsvideo te publiceren, mailen, of presenteren.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

6) Analyseer

Een killer video gemaakt waaraan alles klopt? VideoSEO staat als een huis, het juiste kanaal uitgekozen, en op het meeste optimale tijdstip de wereld ingeslingerd? Heel goed, maar ook dan is er nog geen garantie dat je video goed gaat presteren. Was dat maar zo. Er zijn altijd onvoorziene omstandigheden, zaken die verkeerd ingeschat zijn, concurrenten die zich anders gedragen, noem maar op.

Het fijne is dat met online video alles meteen te zien is. Hoe wordt een video bekeken, door wie, en waar kwamen die kijkers vandaan? Op welk moment vallen de meeste kijkers af, hoeveel klikken er door naar je website? Bijna alles wat je wilt weten kun je achterhalen en vervolgens gebruiken om te optimaliseren. Zolang je maar weet waar je naar moet kijken en hoe je de data moet interpreteren.

7) Pas aan

Nog een voordeel van (online) video: als analyses uitwijzen dat er iets anders of beter moet, kun je heel veel aanpassen. Dingen als Video SEO zijn razendsnel te veranderen, maar ook in de video zelf kun je wijzigingen aanbrengen. Zeker als het gaat om een animatievideo is een aanpassing een relatief kleine moeite. Met als (mogelijk) resultaat dat views omhoog schieten of je video weer helemaal up-to-date is.

Een optimale publicatiestrategie voor je bedrijfsvideo

Steek zeker genoeg aandacht en energie in het maken van van je bedrijfsvideo – dat spreekt voor zich – maar zorg er daarnaast ook voor dat de verspreiding geen ondergeschoven kindje wordt. Want er is veel te winnen met een slim uitgekiende, zo effectief mogelijke verspreiding van je video.

Kunnen we je helpen met de verspreiding van je video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Promovideo's Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden Zo krijgt je promotievideo views