KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

5 videotrends en tips voor 2025 die je organisatie verder helpen


De videotrends voor 2025 zijn er weer! Dit zijn geen trends die even hot zijn maar snel weer verdwijnen omdat er geen blijvende waarde is. Nee, dit zijn trends die zich al bewezen hebben in 2024 en alleen nog maar krachtiger zullen worden in 2025. Natuurlijk mag het gebruik van A.I. daarbij niet ontbreken. Net als shorts als serieuze videovorm voor bedrijven. En daarnaast zijn er nog andere zeer interessante toepassingen van bewegende content die we veel zullen gaan zien in 2025.


Videotrends 2025

De 5 videotrends in 2025 die marketing en communicatie verbeteren en efficiënter maken

.


De volgende 5 videotrends zijn zeer waardevol om als organisatie kennis van te nemen en toe te passen binnen videostrategieën en -campagnes.



1) A.I. voor (gedeeltelijke) creatie videoscripts en meer

Vorig jaar noemden we A.I.-tools ook al als handig hulpmiddel bij videoproductie, maar in de tussentijd zijn er alweer flinke stappen voorwaarts gezet, op het gebied van kwaliteit. Niet alleen op het gebied van het vertellen van (taalkundig degelijke) verhalen maar ook op het gebied van het editen en creëren van beelden. 



A.I. is in staat om – in ieder geval voor functionele, rechtlijnige onderwerpen waar al veel duidelijke data over te vinden is – een goed gestructureerd videoscript af te leveren. Daar moet uiteraard nog een menselijke blik overheen gaan, maar de resulterende kwaliteit is over het algemeen prima. Ook als je de gespendeerde tijd meerekent voor het samenstellen van de juiste prompt bespaar je hier nog steeds veel tijd mee.



Maar A.I. kan meer. Met de juiste tool kun je bijvoorbeeld een met meerdere camera’s geschoten interview automatisch laten editen, zodat altijd de persoon in beeld is die aan het praten is. 



Over een tijdje zal het zelfs niet eens meer nodig zijn om handmatig beelden te schieten, kijkende naar de nu al indrukwekkende demo’s van A.I.-videotools Sora (ChatGPT) en Veo2 (Google). Hoewel dit voor verschillende soorten zakelijke video’s, zoals employer branding video’s, testimonial video’s, werkwijzevideo’s en bedrijfsfilms (op locatie) minder bruikbaar zal zijn, kan het zeker goed werken als authentieke beelden minder noodzakelijk zijn. We zijn benieuwd hoe het er over een paar jaar uitziet.





2) Serieuze omarming van short form (en verticale) video’s



Alweer een bekende trend – de inzet van verticale, korte video’s – maar wel een die nu echt definitief doorgang heeft gevonden onder bedrijven en organisaties. Het bewijs hiervoor is toch wel de introductie van de 

videotab– en met name het opnemen van shorts in een aparte video feed – door LinkedIn.



TikTok-video’s, YouTube Shorts en varianten op Facebook en Instagram (Reels) zijn al lange tijd immens populair, maar het meerendeel daarvan wordt voor en dóór consumenten (of influencers) gemaakt. Natuurlijk zit daar ook veel zakelijke content tussen, maar nu de korte, verticale video’s ook door een B2B-platform als LinkedIn wordt omarmd, geeft toch wel definitief aan dat dit format (en deze beeldoriëntatie) voor vol wordt aangezien.



Het is ook niet zo gek; je kunt er heel makkelijk een grote groep gebruikers mee bereiken die bij normaal vasthouden van de telefoon de video optimaal (want schermvullend) kunnen ervaren.



Nu is het natuurlijk nog de uitdaging voor organisaties om zich te beperken tot betekenisvolle videocontent. Content die boeit en een herkenbaar merkgevoel uitademt. Het gevaar is dat bedrijven aan de lopende band video’s gaan plaatsen – zonder duidelijk doel -, alleen maar om zichtbaar te blijven. Want op die manier verlies je juist volgers en potentiële klanten.



3) Meer beweging ‘on page’ en in e-mailcampagnes



‘Meer bewegen’ is natuurlijk een klassiek voornemen voor het nieuwe jaar, maar niet alleen is sporten belangrijk, organisaties voelen daarnaast de urgentie om meer beweging te tonen in hun content, zowel ‘on page’ als in hun e-mailcampagnes.



Veel dat voorheen nog statisch was, met afbeeldingen of zelfs – dat kan ook nog – met alleen tekst, zal vervangen of verrijkt wordt met korte video’s, gifs of andere bewegende elementen.



Je ziet dat op steeds meer informatieve pagina’s bewegende content wordt ingezet om clicks, bezoeken en conversies te stimuleren. Een mooi voorbeeld is de manier waarop gifs en video’s in nieuwsartikelen worden toegepast, zoals bewegende content in de kop van een (online) krantenartikel, waar je normaal gesproken een afbeelding zou verwachten.

Het kan dan gaan om beweging van slechts één enkel onderdeel in een afbeelding – zoals een ronddraaiend wiel van een fatbike – maar ook om een volledige video van rondrennende Bernedoodles, in een bespreking van de populariteit van dit hondenras. 

Verschillende kranten, waaronder de Volkskrant en het Parool, maken gebruik van dit soort dynamische koppen… en dat werkt erg goed. Hoe subtiel de beweging ook is, je aandacht wordt direct getrokken.

Daarnaast zien we ook steeds meer statische e-mails via bewegende content veranderen in dynamische ervaringen die meer aanzetten tot lezen en de betrokkenheid verhogen.



E-mails worden op deze manier niet alleen meer geopend en bekeken worden, er kan zo ook meer merkbeleving optreden. Maar animatie of beweging in e-mail kan ook functioneel zijn, bijvoorbeeld door het tonen van een korte instructie of het vestigen van de aandacht op een CTA-button.



Net als bij de korte video’s op LinkedIn geldt ook hier weer: zorg ervoor dat de bewegende content daadwerkelijk meerwaarde heeft en goed binnen de context van je boodschap past. En dat deze zowel aansluit bij je merkidentiteit als de voorkeuren van je doelgroep.



4) ‘Shoppable’ video’s



De enorme populariteit van video in zijn algemeenheid, maar zeker ook de korte, verticale video’s op social media die zo gretig geconsumeerd worden op telefoons, maakt dit medium alsmaar interessanter voor adverteerders. Sociale media als YouTube, Instagram en TiktTok stellen merken steeds beter in staat om hun producten te koop aan te bieden via directe in video’s geïntegreerde buttons en aankoopopties. 



Zo kan de kennismaking met of presentatie van een product direct gekoppeld worden met de aanschaf hiervan. Er is dus geen overgang van het kijken naar de video naar het zoeken naar – en klikken op – een link ergens onder de video, maar een naadloze ‘in-video’-overgang die zorgt voor een ideale totaalbeleving. Wat een positieve uitwerking heeft op het conversiepercentage.



5) Video’s zonder geluid



Het is geen trend die we nog niet eerder hebben gezien, maar hij is hierdoor niet minder relevant: video’s die ook zonder geluid bekeken kunnen worden en nog steeds goed werken.



Sommige platforms spelen video’s – bij autoplay – standaard zonder geluid af en de afgelopen jaren is gebleken dat zeker 85% van gebruikers video’s zonder geluid bekijkt. Dat maakt dit voor organisaties een zeer belangrijk aandachtspunt bij niet alleen het publiceren maar ook het produceren van video’s.



Het is bovendien een van de videorichtlijnen voor een digitaal toegankelijke video. Als je in potentie iedereen bij je video wilt kunnen betrekken, ook doven en slechthorenden of mensen die om andere redenen video’s zonder geluid kijken, doe je er goed aan voor kwalitatieve ondertiteling te zorgen… én om ervoor te zorgen dat de beelden van de video krachtig en overtuigend zijn en eigenlijk al het hele verhaal vertellen. 



Welke videotrends zijn belangrijk voor jou in 2025?



Aan welke videotrend zal jouw organisatie extra aandacht besteden in 2025? Of misschien zijn het er wel meerdere. Het is hoe dan ook waardevol om kennis te hebben van bovenstaande trends in videogebruik en productie, zodat je geen exposure mist of de mogelijkheid om met je publiek te verbinden. Hoe komen jouw video’s tot stand in 2025? 



Wil je weten hoe wij de maximale potentie van video benutten?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall