Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Is personalized video de toekomst?

Stel je voor: jij, een stoere vent, stapt een groot warenhuis binnen, op zoek naar een stel halters, de Playboy, een documentaire over monstertrucks of iets anders mannelijks. Komt er een verkoopster op je af die je ‘goedemiddag juffrouw’ wenst en met parfum in je gezicht spuit. Wat doe je? a) Je bedankt voor de douchebeurt met de laatste Chanel en zegt dat het net was wat je zocht. Of: b) Je draait om en rent naar de uitgang. Dat dacht ik al. Dit is ook waarom personalized video.- we verklappen het maar vast – de toekomst is. Want dit is wél precies wat de klant zoekt.

Een situatie als in bovenstaand voorbeeld komt – hopen we – nooit voor. Verkopers zijn ménsen, die hun grijze massa en gevoel kunnen gebruiken om zich te verplaatsen in de klant en echt contact met hem te maken. Klanten willen ook als mens behandeld worden en advies krijgen waar ze wat aan hebben. Verkopers en winkels moeten ons niet lastigvallen met producten waar we in geen honderd jaar in geïnteresseerd zouden zijn.

We houden van een persoonlijke benadering. Overal, dus ook online: op websites, social media, in teksten, afbeeldingen… én video’s. Ja, dat kan allemaal gewoon! Nee, je kunt geen verkoper de hand schudden maar dat is ongeveer het enige dat niet mogelijk is.

Vooral met personalized video kun je een sterke persoonlijke connectie maken en de klant precies laten zien wat hij nodig heeft.

Relevant aanbod met personalized video


Online worden we overspoeld met reclames voor producten en diensten die totaal niet bij ons passen en waar we zo snel mogelijk langs scrollen. Maar het kan ook anders: met een personalized video of webpagina die gebruik maakt van data over het zoekgedrag en profielen van online klanten.

Hiermee voorkom je dat een bezoeker op je site terechtkomt en veel artikelen ziet waar hij geen interesse in heeft. Deze personalisering kun je in verschillende gradaties inzetten.

Video’s per doelgroep


Het is al heel wat als een online klant niet, zoals in het voorbeeld in de inleiding, voor het verkeerde geslacht wordt aangezien. Als je weet of een bezoeker een man of vrouw is, kun je al potentieel veel van het aanbod weglaten (en het andere aanbod laten zien); zoals damesschoenen of een BBQ.

Als daarnaast ook nog het zoekgedrag en zaken als leeftijd, woonplaats en hobby’s bekend zijn, wordt het nóg een stuk interessanter. Dan kun je – op websites of social media – video’s vertonen die ook echt bij de belevingswereld van de klanten aansluiten.

Up close en interactief

Ook het aanbieden van video’s die matchen met de interesses van de kijker kan op verschillende niveaus plaatsvinden. Het is mogelijk om de belangrijkste producten volledig toe te spitsen op de individuele kijker. Denk aan een video waarin het hoofdpersonage – die zijn auto gaat inruilen – precies in hetzelfde model auto rijdt als jij. Of personages die kleding dragen, precies in jouw favoriete kleur, naar muziek luisteren in jouw genre, en frisdrank drinken zonder suiker, want… je snapt het.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Alsof dit niet genoeg is – de kijker is uiteraard beter geboeid door dit soort video’s op maat – kun je deze video’s ook nog eens interactief maken door de klant de mogelijkheid te geven de belangrijkste producten in de video ‘live’ te bestellen, gewoon door erop te klikken als ze langskomen. Daarnaast kun je de video ook eindigen met een echt in te vullen bestelformulier of gewoon een link naar je site of webshop.

Persoonlijk aanspreken

Er is dus heel wat mogelijk bij het targetten van doelgroepen en zelfs individuele personen. Dit laatste kun je ook doen door klanten echt persoonlijk aan te spreken. Letterlijk, door hun naam in je video’s te verwerken en ze bijvoorbeeld mee te nemen in een bespreking van hun eigen factuur of instructies te geven over de werking van een recente aankoop.

Het zijn ideale manieren om klanten, ondanks de afstand en onpersoonlijkheid van het internet, toch op een persoonlijke, betrokken manier aan te spreken. Personalized video is de marketingtool waar de hele wereld op zat te wachten.

Kom naar je klanten toe

Personalized video is dus hot, happening en een must voor ieder bedrijf dat de volgende stap wil zetten in (video)marketing. Maar de oude communicatievormen blijven bestaan en nuttig. Helemaal omdat video in elke fase en op elke manier ingezet kan worden.

Klanten hoeven niet per se naar jouw site of social kanaal te komen om een personalized video te kunnen ervaren. Dat is het mooie ervan: je kunt de klant overal benaderen, op zijn eigen device en in zijn eigen accounts.

Denk bijvoorbeeld aan emailcampagnes met speciale video’s voor individuele (groepen) klanten. Zo kun je klanten…

1) Welkom heten, informeren over je bedrijf en producten en ze vragen een account aan te maken.

2) Bedanken voor een aankoop of ze feliciteren met het behalen van sportieve prestaties of een bepaalde klantenstatus.

3) Instrueren of informeren over nieuwe producten of veranderingen in het bedrijf.

4) Aanbiedingen doen, vanwege hun verjaardag, een speciale (feest)dag, of gewoon hun loyaliteit.

Onderscheid je met personalized video

Met personalized video komt alles samen. Alle data die je al die jaren hebt verzameld over klanten, alle analyses de je hebt losgelaten op zoek- en browsegedrag, al je persoonlijke talenten en intuïtie bij het benaderen van klanten, je kunt het allemaal inzetten om de beste personalized video’s te maken.

En ook voor de klant zijn deze persoonlijke video’s zo ongeveer het ei van Columbus. Met personalized video heb je het beste van twee werelden: het gemak en bereik van online shopping gecombineerd met de ervaring van echt, persoonlijk contact.

Dus keer je CRM binnenstebuiten, check de refererende sites en de rest van het bezoekersgedrag, met alle views, clicks, aankoopgeschiedenis en zoektermen die voor jou relevant zijn en gebruik ze als basis voor de beste, meest effectieve personalized video’s: dé manier om klanten enthousiast te maken en je concurrenten voor te blijven.

Ook een personalized video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video interacties De mogelijkheden van interactieve video Interactieve video is de toekomst
BLOG / Video Advertising Doorklikratio bij video-advertentie Succesvol inzetten van video