Bijna alle bedrijven hebben een huisstijlhandboek: een verzameling van (design) regels die ervoor zorgt dat je merk altijd consistent naar buiten wordt gebracht. Alleen, nog veel te weinig bedrijven denken eraan om ook een brandguide voor video’s te maken. En dat terwijl video steeds vaker ingezet wordt als marketingmiddel.
Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus bel ons, deel je wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.
We starten met een uitgebreide analyse van de video’s die al zijn ingezet en horen we graag jouw unieke verhaal. Vervolgens creëren we de stijlregels en ontwikkelen we unieke video templates. Desgewenst ontwikkelen we een webpagina en een video met alle guidelines.
Video is het perfecte middel om je te onderscheiden van je concurrenten. Dit effect wordt een stuk groter wanneer je merk steeds op dezelfde wijze in video’s wordt gepresenteerd. Met een video brandguide creëer je een consistent uiterlijk en gevoel dat de bekendheid van je merk vergroot.
We starten met een uitgebreide analyse van de video’s die al zijn ingezet. En we horen graag het verhaal achter jouw merk. Vervolgens creëren we alle stijlregels en ontwikkelen we unieke templates waar medewerkers mee kunnen werken die video’s gaan ontwikkelen. Desgewenst ontwikkelen we een webpagina en een video waar alle guidelines uitgebreid worden beschreven.
Info & prijzenWe borduren verder op de bestaande huisstijlelementen en trekken de kleuren en logo’s door in de video’s. Waar wordt het logo of beeldmerk in de video geplaatst? En wat voor primaire kleuren gebruiken we? We kijken daarbij ook conceptspecifiek. Een nieuwe kleur voor een specifiek videoconcept kan ook goed werken.
Hoe wordt de kijker in de video’s aangesproken? Met ‘u’ of met ‘je’? En is alles in het Nederlands of juist in het Engels? Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om in iedere video een grappig element toe te voegen. Ook leggen we hier vast wat het taalgebruik is ten aanzien van specifieke producten of diensten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat verschillende bewoordingen worden gebruikt voor hetzelfde product.
Hoe ziet de naambalk eruit? En op welke wijze wordt deze geanimeerd? Wanneer tonen we wél een titel en wanneer niet? Wat zijn de standaard overgangen? En gebruiken we vaste leaders of bumpers? Al deze keuzes worden in de video brandguide beschreven.
De beste manier om een consistente look & feel in je video’s te creëren is via de beeldtaal. Veel bedrijven passen dit onderdeel nog te weinig toe. Een gemiste kans. Onderdelen van beeldtaal zijn: kleurfilters over het beeld heen, het kader, de beeldverhouding en oriëntatie (horizontaal of verticaal)? Staat de persoon bijvoorbeeld altijd rechts of links in beeld?
Het gevoel dat de kijker bij de video’s heeft wordt niet alleen door visuele onderdelen gecreëerd, maar de audio is ook van groot belang. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om voor alle video’s dezelfde voice-over stem te gebruiken. Ook de keuze voor (achtergrond)muziek of sound effects benoemen we in de video brandguide.
Wat is het gebruikelijke formaat van de video’s? En met wat voor minimale beeld- en audiokwaliteit? Het klinkt misschien logisch, maar dat is lang niet altijd het geval. Een duidelijke handleiding hoe video’s geëxporteerd moeten worden, kan voor veel medewerkers uitkomst bieden.