Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Video brand guide

Volledige consistentie van video

Bijna alle bedrijven hebben een huisstijlhandboek: een verzameling van (design) regels die ervoor zorgt dat je merk altijd consistent naar buiten wordt gebracht. Alleen, nog veel te weinig bedrijven denken eraan om ook een brandguide voor video’s te maken. En dat terwijl video steeds vaker ingezet wordt als marketingmiddel.

Een consistent uiterlijk met een video brandguide?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus bel ons, deel je wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Duidelijk overzicht van prijzen
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Indentieke look & feel

Blijf herkenbaar en verwar de kijker niet

We starten met een uitgebreide analyse van de video’s die al zijn ingezet en horen we graag jouw unieke verhaal. Vervolgens creëren we de stijlregels en ontwikkelen we unieke video templates. Desgewenst ontwikkelen we een webpagina en een video met alle guidelines.

Video brand guide

Verhoogt de merkherkenning

Video is het perfecte middel om je te onderscheiden van je concurrenten. Dit effect wordt een stuk groter wanneer je merk steeds op dezelfde wijze in video’s wordt gepresenteerd. Met een video brandguide creëer je een consistent uiterlijk en gevoel dat de bekendheid van je merk vergroot.

Onze aanpak

Unieke templates voor de video's

We starten met een uitgebreide analyse van de video’s die al zijn ingezet. En we horen graag het verhaal achter jouw merk. Vervolgens creëren we alle stijlregels en ontwikkelen we unieke templates waar medewerkers mee kunnen werken die video’s gaan ontwikkelen. Desgewenst ontwikkelen we een webpagina en een video waar alle guidelines uitgebreid worden beschreven.

Info & prijzen

Video brand guide onderdelen

Van kleur tot specs
Logo & kleuren

We borduren verder op de bestaande huisstijlelementen en trekken de kleuren en logo’s door in de video’s. Waar wordt het logo of beeldmerk in de video geplaatst? En wat voor primaire kleuren gebruiken we? We kijken daarbij ook conceptspecifiek. Een nieuwe kleur voor een specifiek videoconcept kan ook goed werken.

Tone of voice

Hoe wordt de kijker in de video’s aangesproken? Met ‘u’ of met ‘je’? En is alles in het Nederlands of juist in het Engels? Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om in iedere video een grappig element toe te voegen. Ook leggen we hier vast wat het taalgebruik is ten aanzien van specifieke producten of diensten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat verschillende bewoordingen worden gebruikt voor hetzelfde product.

Stijl elementen

Hoe ziet de naambalk eruit? En op welke wijze wordt deze geanimeerd? Wanneer tonen we wél een titel en wanneer niet? Wat zijn de standaard overgangen? En gebruiken we vaste leaders of bumpers? Al deze keuzes worden in de video brandguide beschreven.

Beeldtaal

De beste manier om een consistente look & feel in je video’s te creëren is via de beeldtaal. Veel bedrijven passen dit onderdeel nog te weinig toe. Een gemiste kans. Onderdelen van beeldtaal zijn: kleurfilters over het beeld heen, het kader, de beeldverhouding en oriëntatie (horizontaal of verticaal)? Staat de persoon bijvoorbeeld altijd rechts of links in beeld?

Geluid

Het gevoel dat de kijker bij de video’s heeft wordt niet alleen door visuele onderdelen gecreëerd, maar de audio is ook van groot belang. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om voor alle video’s dezelfde voice-over stem te gebruiken. Ook de keuze voor (achtergrond)muziek of sound effects benoemen we in de video brandguide.

Specs

Wat is het gebruikelijke formaat van de video’s? En met wat voor minimale beeld- en audiokwaliteit? Het klinkt misschien logisch, maar dat is lang niet altijd het geval. Een duidelijke handleiding hoe video’s geëxporteerd moeten worden, kan voor veel medewerkers uitkomst bieden.

“Het is een leuk team en ze dwingen je om zelf ook over je eigen concept na te denken” - Thomas Schouten - CEO Falcon InsprecT Partner at Falcker
Artikelen over video brand guide Videomarketing blog
BLOG / Video marketing Waarom elk bedrijf een video brand guide nodig heeft Het is tijd om video toe te voegen aan je brand guide
BLOG / Videoconcepting Waar kun je video gebruiken in de customer journey? Overal! Welke video's gebruik je waar in de customer journey