Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Meten van videocontent voor gevorderden

In mijn eerste artikel over meten van videocontent heb ik aandacht besteed aan de standaard analyse-mogelijkheden die Youtube en Vimeo biedt. Ik zelf noem ze ook wel primaire meetinstrumenten voor video marketing. Het geeft je een goed beeld hoe de video presteert. Uiteraard draait het niet alleen om het presteren van de video, maar ook om het resultaat dat de video teweeg brengt. In dit artikel zal ik uitleggen hoe het effect van de video in kaart gebracht kan worden via een secundair meetinstrument.

Meten van video content

Een stap verder kijken

Hoeveel en hoelang mensen video’s bekijken is zeer bruikbare informatie om het resultaat van videocampagnes te achter halen. Echter kunnen we met online video nog een stapje verder kijken. Stel de video staat enige tijd op de homepagina van jouw website. Hoe waardevol zou het zijn, dat je weet hoeveel extra offerte aanvragen er zijn gedaan ten gevolge van de video? Of dat de mensen die de video hebben aangeklikt andere pagina’s op de website bekijken, dan mensen die de video niet hebben aangeklikt. Dit kan door de video te koppelen aan jouw Google Analytics account.

Hoe werkt het?

Door de instructies te volgen op de developers-website van Google kan je de play knop van de video koppelen met Google Analytics. Op het moment dat een gebruiker op “Play” klikt, zend de website een melding naar Google Analytics, die deze opslaat in de statistieken. Door in Google Analytics een filter aan te maken voor alleen die mensen die op “Play” hebben geklikt, kun je zien welke pagina’s en acties de bezoeker heeft bezocht/gedaan nadat hij/zij de video heeft bekeken.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker! Een heel groot nadeel van deze tool is, dat deze niet eenvoudig is te koppelen aan players zoals Youtube en/of Vimeo. Dus wil je deze statistieken achterhalen dan moet je gebruik maken van een eigen player.

Maar het kan ook anders…

Devion heeft zijn eigen video management systeem(VMS), waar we bovengenoemde functie hebben toegevoegd. Dit betekend dat wij onze players eenvoudig kunnen koppelen aan jouw Google Analytics account, zodat je precies kunt zien wat bezoekers op jouw website doen, nadat ze de video hebben bekeken.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ook onze player gebruiken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer video analytics
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video analytics Meten van videocontent voor beginners De basis principes
BLOG / Instructievideo's Hoe weet ik wanneer een instructiefilm werkt? Aandachtspunten en analyses voor instructiefilms