Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Tips voor het gebruik maken van Google Adwords Video

Google Adwords is het adverteer programma van Google. Door middel van zoekwoorden ofwel keywords verschijnen uw advertenties in de lijst met ´gesponsorde koppelingen´. Een gesponsorde koppeling heeft u allen ongetwijfeld wel eens zien staan wanneer u een zoekopdracht in Google invoerde. Zo staan boven en rechts in uw scherm enkele gesponsorde suggesties ten behoeve van uw zoekopdracht.

Google Adwords Video is dé nieuwe stap van Google om u de mogelijkheid te geven om uw doelgroep met video te bereiken. Bij Google Adwords bereikt men de doelgroep alleen met zoekwoorden, maar met Adwords Video kunt u de boodschap visueel weergeven met bovendien extra Call to Actions.

Google-adwords-video

Waar op te letten bij het inzetten van Google Adwords Video?

 • 1. Leer uw doelgroep kennen en weet hen online te bereiken.
  Waarschijnlijk heeft u offline al een goed beeld in welke kringen uw doelgroep zich bevindt. Weet u ook welke handelingen uw doelgroep online maakt? Krijg eerst goed inzicht op welke website’s de doelgroep aanwezig is.
 • 2. De boodschap
  Welke boodschap wilt u verkondigen en hoe gaat u deze overbrengen door middel van video? Video wordt ingezet als instrument om een bepaald doel te bereiken. Stel vooraf deze doelen vast en maak deze meetbaar. Wees creatief met de inhoudt van de boodschap. Vrijwel niemand zit te springen om ‘reclames’ te bekijken.
 • 3. Actie
  Video wordt ingezet om de kijker aan te moedigen tot actie. Uw video’s moeten daarom altijd actiematig zijn. Devion maakt gebruik van speciale videoplayers waarin acties optimaal weergegeven kunnen worden.
 • 4. Waar uw video in te zetten?
  Adwords Video kan ingezet worden op twee verschillende soorten podia van Google.
  De eerste is Youtube. Youtube is, na Google zelf, de grootste zoekmachine ter wereld. Daarnaast kunnen de video’s worden ingezet op of in de buurt van video’s in het Google Display Netwerk. Hierdoor krijgt u de unieke mogelijkheid om uw lopende display campagnes te optimaliseren met video! Wanneer u nog geen gebruik maakt van Google Awords of Display is dit een mooie kans om een campagne te testen en gelijk kwaliteiten hoogwaardig in te zetten met video.
 • 5. Click-to-play advertenties
  Wanneer u een zoekopdracht in Youtube invoert, krijgt u een lijst met zoekresultaten. Uiteraard beginnen de video’s zichzelf niet gelijk af te spelen. Dit zal als erg storend ervaren worden. Daardoor zal men op de video moeten klikken om de video te starten. Zorg daarom dat het pauzescherm van uw video een beeld is dat er aantrekkelijk uitziet en wat oproept tot actie.
 • 6. Budget en optimalisatie
  Adwords Video is niet alleen voor organisaties met een groot marketingbudget. Kleinere organisaties kunnen ook gerichter adverteren en campanges inzetten met het budget dat voor hen wenselijk is. Gedurende uw advertentieperiode zal de campagne geoptimaliseerd moeten worden om een zo hoog mogelijk rendement te halen. Dit kunt u doen door onder andere te kijken naar het klikratio van uw advertenties. Wanneer een advertentie op een bepaalde posities of op een website een te laag klikratio scoort, dan kunt u deze afbreken. Zo betaald u alleen voor posities die daadwerkelijk voor u wat opleveren.
Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
 • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
 • Zo worden video's volledig uitgekeken
 • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Ook Adwords voor video inzetten?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer video advertising
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Hoe bereik ik mijn doelgroep met Adwords Video? Een korte uitleg
BLOG / Video Advertising Starten met online video advertising Waar wacht je nog op?