Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoe meet je het succes van online video?

Vrijwel elke marketeer gebruikt tegenwoordig video. Met video kunnen we mensen amuseren, informeren of overtuigen. Video is laagdrempelig. De kijker hoeft enkel op de play-button te klikken en kan achteroverleunen. Deze dynamische content kan daarnaast lastige materie op een begrijpelijke wijze overbrengen. Video klinkt als een groot succes, maar wanneer is video eigenlijk succesvol? Als (video)marketeer let je in ieder geval op de vier onderstaande meetindicatoren om te bepalen hoe succesvol jouw video’s zijn.

1. Play to Impression ratio

Play to Impression ratio geeft het percentage aan van het aantal mensen dat de video te zien krijgt en besluit om de video af te spelen. Deze meetindicator geeft onder andere aan of jouw video wel op een goede manier is gepositioneerd en of de thumbnail van de video aantrekkelijk genoeg is voor de kijker. Is de video bijvoorbeeld goed waarneembaar voor de kijker (staat deze boven de vouw)? Daarnaast blijkt uit onderzoek dat thumbnails waar veel op geklikt wordt vaak thumbnails met mensen zijn of thumbnails waarin wordt aangegeven wat de kijker kan verwachten in de video (onderwerp, lengte etc.).

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

2. Engagement ratio

Engagement ratio geeft het percentage aan hoe ver de kijker de video heeft bekeken. Bij een website is vaak één van de meetindicatoren het bouncepercentage. Je kunt veel bezoekers op je website ontvangen, maar als het merendeel na een paar seconden je website weer verlaat heb je hier vrijwel niets aan. Hetzelfde geldt voor video. Enkel de focus leggen op het aantal views kan je een verkeerde indruk geven. Enkele tips voor het verhogen van de engagement ratio zijn; maak gebruik van subtitels, zorg voor synergie tussen videocontent en de content daaromheen.

3. Conversie ratio

Dit is voor de meeste marketeers de meetindicator waar het allemaal om draait. Gaat de kijker tijdens of na het kijken van de video de gewenste vervolgstap nemen. Dit kan het aankopen van een product zijn of een nieuwsbrief inschrijving, maar de kijker kan ook aangeven of hij of zij een instructievideo heeft begrepen. Of welke overige content gaat men nog bekijken. Deze informatie moet je als marketeer weten en daarom koppelen wij deze videostatistieken direct aan het meetsysteem van de verspreider (veelal Google Analytics). Zo weet je precies wat je video’s teweeg brengen.

4. Social

Hoe vaak worden jouw video’s gedeeld op social media? Door het succesvol verspreiden van videocontent op de sociale kanalen verhoog je de merkbekendheid en het vertrouwen in je merk bij de kijker. Consumenten zijn sneller geneigd een product of dienst af te nemen wanneer deze wordt aangeraden door vrienden of familie. Het delen van jouw videocontent door hen is daardoor essentieel voor het succes.

Meetbare video's inzetten?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video analytics Meten van videocontent voor gevorderden Koppelen aan Google Analytics
BLOG / Animatievideo's Waarom een animatie video? Waar in de klantreis zet jij animatie video in?