Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Native video advertising

Video advertising wordt veel ingezet om brand awareness en conversie te verhogen. De kracht van video is uiteraard het visuele aspect, maar ook de interactiviteit dat in of naar aanleiding van de video ontstaat. Een groeiende vorm van video advertising is native video advertising. Wat is native video advertising nu precies en hoe kunnen we het succesvol gebruiken?

Native video advertising

Wat is native video advertising?

De afgelopen jaren werd video vooral ingezet als pre-roll, mid-roll of post-roll advertising. Deze video advertising types worden de kijker echter verplicht opgelegd waardoor de irritatiefactor hoog is. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de opkomst van native video advertising snel is gegroeid. Native video advertising is kort gezegd video advertenties die aansluiten bij het platform waarop zij getoond worden. Op deze manier zal de kijker minder snel de video advertentie als storend ervaren. De video’s zijn veelal op een mooie manier verwerkt in de overige content van het platform, waardoor het eerder een verrijking van de huidige content is dan een kermisattractie.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Inzet van native video advertising

Het inzetten van native video advertising gebeurt veelal op de sociale media. Het voordeel voor de kijker is dat de native advertising video’s meestal op click-to-play staat ingesteld en dat hij of zij daardoor direct invloed heeft op de video content. Voor de adverteerder biedt native video advertising minder restricties dan bij andere video advertising manieren. Zo mag de lengte van de video bijvoorbeeld veel langer zijn. Wil jij native video advertising gaan inzetten? Hierbij alvast drie tips voor de inzet op Facebook;

Video duur
Doordat je langere video’s mag geen inzetten moet er goed nagedacht worden over de duur van de video. Wat wil je bereiken en welk type video past daarbij? Is tot slot de doelgroep van de video bereidt om de video geheel uit te kijken?

Trigger en blijf geboeid
Op social media is er een overload aan content. Dit betekent dat je video al interessant moet zijn voordat deze überhaupt begonnen is. Denk na over de thumbnail die je gebruikt. Is deze aantrekkelijk genoeg en dekt de afbeelding de lading inhoudelijk van de video? Tot slot moet de video sprankelend beginnen. Waarom moet de kijker na de eerste 10 seconden ook de rest van de video kijken?

Facebook video tool
Facebook biedt uitstekende mogelijkheden om het succes van je video te meten. Maak hier gebruik van! Dit zorgt niet alleen voor een beter inzicht in het resultaat van de video, maar Facebook helpt je ook bij de verspreiding van video content.

Starten met native video advertising?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer video advertising
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Starten met online video advertising Waar wacht je nog op?
BLOG / Video Advertising Video advertising groeit in Nederland En blijft groeien