Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Hoe bereik ik mijn doelgroep met Adwords Video?

Eindelijk is het zover. Google biedt u de mogelijkheid om uw verhaal, door middel van video, aan uw doelgroep in een specifieke regio of de hele wereld te vertellen.

adwords-voor-video

Hoe werkt Adwords video?

Met Awords voor video kunt u video inzetten met het adverteerprogramma van Google. De video’s kunnen getoond worden in Youtube en in het Google Display netwerk van Google. De prijzen zijn op basis van CPV ofwel kosten per weergave. Dit werkt volgens de TrueView-indelingen van YouTube. U betaald pas wanneer een gebruiker, die aan uw wensen voldoet, daadwerkelijk op de video klikt en deze gaat bekijken. Binnen YouTube zijn daar vier advertentiemogelijkheden voor, namelijk;

  • InStream

Dit zijn vergelijkbare advertenties als op televisie. Voor of tijdens het afspelen van een video wordt de advertentie getoond. De kijker heeft de mogelijkheid om na vijf seconden door te klikken. Het kost u pas geld op het moment dat de kijker de advertentie langer dan 30 seconden bekijkt of de advertentie helemaal bekijkt.

De overige advertentiemogelijkheden op Youtube hebben allen een positie binnen de site. Men betaalt alleen wanneer de bezoeker van de video daadwerkelijk de advertentievideo bekijkt.

  • Keuzelijst
  • Zoekresultaten
  • Naast video’s

Specifieke doelgroep

U kiest bij Adwords Video zelf de doelgroep waar uw voor adverteert. Uw doelgroep specifiek maken kan erg nauwkeurig. U kunt klanten targeten op basis van onderwerp, zoekwoorden of demografische gegevens. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen dat uw advertentie alleen wordt getoond aan ‘vrouwen ouder dan 60 jaar’. Op deze manier krijgen alleen die  mensen de advertentie te zien die u ook daadwerkelijk wilt bereiken.

Meet het succes

Vrijwel alles is meetbaar en daarmee kunt u gelijk uw Return on Investment meten. Het aantal weergeven van de video, de kliks en de kosten kunt u 24 uur per dag inkijken en nog belangrijker, aanpassen waar nodig. Ook kunt inzien waar de kracht van de content van de video ligt. Want kijkt men de gehele video af of stopt wordt hij eerder gestopt, en zoja, waar wordt hij gestopt?

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over Adwordsvideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer video advertising
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Video advertising groeit in Nederland En blijft groeien
BLOG / Video Advertising Doorklikratio bij video-advertentie Succesvol inzetten van video