Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Alweer toename budgetten online video

Ieder jaar wordt er door Deloitte – in opdracht van IAB Nederland – een onderzoek gedaan naar de online advertising-uitgaven en de resultaten zijn weer zeer interessant, zeker wanneer het gaat om online video. Niet alleen is de online advertentiemarkt met 9% gegroeid – die daarmee groter is dan alle conventionele media samen – online video advertising is met maar liefst 40% toegenomen! Niet wereldschokkend of geheel onverwacht misschien, maar wel erg goed om te weten.

Alweer toename budgetten online video

Flinke groei online video

Het is een trend die we de afgelopen jaren ook al waar konden nemen, maar het blijft opvallend. Video maakt met zijn toename van 40% de grootste groei door van alle digitale advertising-uitgaven. Hierbij zie je een duidelijke verschuiving van traditionele naar digitale video. De toename van online video reclames gaat ten koste van de reclames op lineaire televisie. Waar in 2016 het marktaandeel van online video advertising nog 11% was (en dat van tv-advertising 89%), is dat aandeel in 2017 gestegen naar 16%.

Meer on demand, minder lineair
Ook de tijd die kijkend naar lineaire tv wordt doorgebracht is duidelijk afgenomen in 2017 en de verwachting is dat deze trend zich alleen maar verder doorzet. Digitale televisie en verschillende on demand-diensten als Netflix winnen veel terrein. Tegelijkertijd zijn er in 2017 11% meer advertenties op televisie vertoond, wat dus niet zo rendabel gebleken.

‘Out of Home’ steeds digitaler
Interessant is ook de verandering in het ‘Out of home’-advertising landschap. Ook hier zien we dat de traditionele advertentie-uitingen (zoals de standaard billboards, abri’s e.d.) duidelijk marktaandeel verliezen aan hun digitale varianten, zoals bijvoorbeeld reclames vertoond op digitale, interactieve (video)schermen. Van 5% in 2016 is het digitale aandeel van de Out of Home-advertising toegenomen naar 11%.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Mobile advertising ‘volwassen’
Groeit dan alles alleen maar de pan uit? Nee, neem bijvoorbeeld de display-advertenties, waaronder video-ads, op smartphones en tablets. De uitgaven hiervan zijn wel degelijk substantieel toegenomen – met een niet misselijke 19% – maar aangezien de toename in 2016 met 35% nog veel groter was, zien we dus een afname in de groei. Slecht nieuws voor mobile reclames? Is het niet populair (genoeg) meer? Geen zorgen, volgens IAB Nederland betekent dit simpelweg dat mobile advertising volwassen is geworden.

Meer budget voor (online) video

Het goede nieuws? De beurzen kunnen weer getrokken worden – of zijn in ieder geval een flink stuk voller – wanneer het om videomarketing gaat. Vooral op het digitale vlak. Er kan flink ingezet worden op ‘Digitale Out Of Home’ (DOOH)-video-uitingen, er moet gekeken worden naar het benutten van reclamemogelijkheden op On demand-kanalen en in smart-tv-apps. En video-ads op mobile blijven hot, dus genoeg reden om hier naar creatieve kansen en mogelijkheden te blijven zoeken.

Kortom, gewoon doorgaan met online videocampagnes om al die geïnteresseerde gebruikers volop te kunnen bereiken. Geen probleem toch?

Vragen over ontwikkeling omtrent online video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Voordelen van videomarketing 10 argumenten om vandaag nog te starten!
BLOG / Video marketing De online videotrends voor 2019 Trends & ontwikkelingen