Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Adverteer nu met je video op Instagram of je mist de boot!

Facebook en YouTube zijn zo… 2017! Of zoiets. Nou, niet echt, maar als je als bedrijf met video aanwezig wilt zijn op een gigantisch social mediakanaal, dan is Instagram misschien wel wat voor jou. Hier wordt je nog niet verdrukt door je concurrenten en kun je goed uitpakken met originele concepten en interessante mogelijkheden. Helemaal nu er steeds meer ruimte voor Video advertising wordt geboden, is ‘Insta’ een ontzettend veelbelovend social kanaal geworden.

Adverteer nu met je video op Instagram of je mist de boot!

Geïntegreerd
Wat ook een goede reden is om op een social kanaal als Instagram te gaan adverteren is dat video hier mooi geïntegreerd kan worden op de pagina. Data heeft uitgewezen dat mensen heel veel video(-advertenties) kijken, maar een hekel hebben aan video die teveel opvalt binnen de context en als storend element wordt beschouwd. Video-advertenties op Instagram zien er uit als gewone posts en zijn dus van nature minder irritant dan bijvoorbeeld tv-reclames of video-advertenties in nieuwsbrieven.

Los gaan met video op Instagram

De cijfers hierboven zijn al reden genoeg om eens te gaan experimenteren met video op Instagram; voordat je achter de meute aan moet lopen en je je window hebt gemist. Maar er is sinds enkele maanden nog een extra reden om Insta te checken; en de reden waarom tot voor kort relatief weinig bedrijven gebruik hebben gemaakt van dit kanaal. Je kunt namelijk sinds september (2017) nu video’s met een maximale lengte van 60 seconden uploaden, in plaats van halve minuut.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Nu kun je met 30 seconden op zich ook een hoop doen, en is deze lengte een goede manier om je te dwingen echt tot de kern van je boodschap te komen. Maar, laten we wel wezen: met een minuut kun je gewoon veel meer vertellen. Meer inspireren, de diepte ingaan en gewoon meer informatie communiceren naar je (potentiële) klanten. Dit kun je doen door middel van het uploaden van een losse video of door het samenstellen van een videocarrousel, waarbij je maar liefst vijf video’s aan elkaar kunt linken, om de gebruiker doorheen te laten scrollen. Ideaal om subverhalen of thema’s van je video’s te maken binnen één groter idee. Een soort ‘instant’ en complete videostrategie op één pagina.

Insta videotips

Gooi dus zeker even een video (of twee) op Instagram om te zien wat het voor jouw bedrijf kan doen. Bij deze nog enkele tips:

1. Denk aan autoplay en kies voor een killer intro
Alle video’s op Instagram spelen automatisch af zonder geluid, dus het is zaak dat je video vanaf het begin al (visueel) interessant genoeg is om kijkers te kunnen prikkelen zonder hulp van het geluid. Dus kies een pakkende thumbnail en een sterk begin van de video, zodat bezoekers niet om je video heen kunnen.

2. Stop beweging in de eerste seconden
Soms wil je een filmpje rustig laten beginnen, voor dramatisch effect, maar het blijkt dat als er in de eerste paar seconden van een Instagram-filmpje geen beweging zit, het opgevat kan worden als een afbeelding en er te vaak langs gescrold wordt. Dus maak meteen duidelijk dat het om een video gaat.

3. Neem kijkers mee in een verhaal
Het is en blijft overal waar: je boeit kijkers met een (goed) verhaal. Je kunt mensen naar de meest suffe dingen of producten laten kijken, zolang je ze maar meeneemt in een verhaal, waarvan je graag het einde wilt zien. En ja, dat kan ook in 60 seconden. Zelfs in 30.

Heb je vragen over video-advertising op Instagram

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie?
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising LinkedIn volgt en introduceert autoplay video-advertising LinkedIn pakt door na positieve videoresultaten
BLOG / Video Advertising Starten met online video advertising Waar wacht je nog op?