Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Uitleg animatie laten maken

Heb je een prachtig concept, geweldig product of mooie dienst maar vind je het lastig om kort en krachtig uit te leggen wat de essentie hiervan is? Doe dit uitleggen dan met animatievideo. Want met een zogenaamde uitleganimatie of explanimation video kun je op een aantrekkelijke manier lastige materie in bewegende beelden uitdrukken. Een uitleg animatie oogt niet alleen heel sympathiek, het werkt ook nog eens ontzettend goed.

Alle (video) disciplines

Voor je uitleganimatie is meer nodig dan een animator. Een scriptschrijver, voice-over, en nog verschillende andere professionals moeten worden ingeschakeld. Gelukkig hebben wij alle disciplines in huis.

Volledige begeleiding

Natuurlijk willen we je overal bij helpen. Maar eigenlijk is dat niet eens nodig. Wij nemen alle taken rondom de videoproductie voor onze rekening. Relaxed toch?

Eigen merkidentiteit

Welke creatieve, spannende kant we ook opgaan met jouw uitleganimatie, we zorgen er altijd voor dat jouw merkidentiteit zichtbaar is. Want zo blijf je herkenbaar voor je klanten.

Een greep uit ons werk Voorbeelden van uitleg animaties
GreinerAnimatievideo's
KraamzusAnimatievideo's
Provincie FrieslandAnimatievideo's
Breinwave Animatievideo's
Greiner Bio One
Health sector
Loading
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
Provincie Friesland
Provincie Friesland
Loading
Breinwave
Breinwave algemeen
Loading

Uitleganimatie video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen

Uitleganimatie maakt het tastbaar

Complexe materie wordt begrijpelijk

Wel eens geprobeerd om in een paar zinnen uit te leggen hoe een nieuw project in elkaar zit en wat de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn? Bijna niet te doen. En hoeveel tekst en tijd heb jij meestal nodig om jouw dienst of de werking van een product uit te leggen? Dat dacht ik al: schrikbarend veel. Enter de uitleganimatie. Hiermee kun je complexe processen en abstracte eigenschappen van een product in slechts enkele seconden in duidelijke beelden vatten. Een makkelijke keuze, lijkt ons.

Uitleg animatie: alleen maar voordelen

Aantrekkelijk voor een breed publiek

Met animatie eet je gewoon van twee (en zelfs meer) walletjes. Het is de beste vorm om een lastig onderwerp te verhelderen, want alles is mogelijk met animatie. Maar dat lastige onderwerp, of wat voor onderwerp dan ook, wordt ook ineens voor een heel grote groep aantrekkelijk. Animatie werkt namelijk drempelverlagend. Het boeit, fascineert, heeft iets nostalgisch, iets magisch… Zelfs mensen die normaal gesproken niet naar jouw product op zoek zouden gaan, zijn geïnteresseerd in jouw video! Goed bekeken dus.

Onze aanpak

Samen het beste resultaat

Je hoeft ons niet uit te leggen hoe je een animatie moet maken. We kennen alle ins, outs en weten wat er nodig is voor de animatie. Maar dit kan niet zonder jouw input. We luisteren dan ook met aandacht naar jouw wensen en doelen. Onze animators geven je de uitleganimatie die je verdient.

Info & prijzen

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar een uitleganimatie
Stap 1: Kick-off

Bal op de middenstip? Dan kunnen we beginnen! Maar eerst even de tegenstander leren kennen. Houdt-ie ervan om linksom of rechtsom het doel te benaderen? Als team of individueel? Scoort-ie graag met het hoofd? Of gaat het om de emotie en spontaniteit? Dat willen we ook graag van jou weten. Hoe zit je bedrijf in elkaar? Wat is je identiteit, je visie? Wat zijn je doelen? Waar ligt je kracht? En ja, om hierachter te komen moeten we soms even door je verdediging breken. Het enige verschil met een voetbalwedstrijd is dat we samenwerken… voor het beste resultaat.

Stap 2: Concept

Als we je (bedrijf) helemaal binnenstebuiten hebben gekeerd en het kloppende hart van jouw merk hebben gevonden kunnen we ideeën gaan ontwikkelen voor jouw uitleganimatie. We presenteren een prachtig concept (of twee) voor je dat helemaal aansluit op jouw visie en identiteit. Vervolgens kun jij je ongezouten mening geven en beslissen we samen wat de eindversie wordt.

Stap 3: Script

De grote lijnen op papier? Dan kunnen we met de invuloefening gaan beginnen. Een grote, geïnspireerde invuloefening bedoelen we dan hè, waarbij we onze getalenteerde woordkunstenaars aan het werk zetten om de beste dialogen, overgangen, zinsnedes, wendingen, en personages te bedenken. Zodat dat prachtige idee een nog mooier script wordt, waarin alles klopt. En natuurlijk nog steeds met jouw bedrijfsdoelen en eigen stijl erin verwerkt.

Stap 4: Storyboard

We kunnen de handen uit de mouwen steken. Onze visuele talenten gaan aan de slag voor jou. Onze animators kunnen met hun jeukende vingers hun creatieve uitspattingen vorm gaan geven. En geloof me, dat wordt de moeite waard.

Stap 5: Animeren

Met de basisanimatie ben je er nog niet. Nu is het tijd dat we even goed de studio induiken om de mooiste animaties te maken en de best passende muziek, geluid en voice-overs toe te voegen. Nog wat visuele effecten erbij en andere finishing touches en je uitleganimatie is een feit.

Stap 6: Inzet

Film gemaakt, tijd voor een feestje dus? Nog niet helemaal. Nu moeten we er nog voor zorgen dat jouw animatie op de juiste kanalen vertoond wordt, dat Google weet dat je video bestaat, en dat-ie de hele tijd optimaal blijft presteren. Dat doen we allemaal voor je! Je krijgt een videoplayer in eigen huisstijl, je video wordt gepubliceerd waar-ie gezien moet worden en we passen je animatie aan als dat nodig is. Alles om blijvend succes van jouw video te verzekeren

“Het is een leuk team en ze dwingen je om zelf ook over je eigen concept na te denken” - Thomas Schouten - CEO Falcon InsprecT Partner at Falcker
Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
Blog Artikelen over uitleg animaties
BLOG / Animatievideo's Geheimen van succesvolle uitleg animatie Drie valkuilen bij een uitleg animatie
BLOG / Animatievideo's Kosten en proces van een Uitleg Animatie Inzicht in het laten maken van een uitleganimatie

Uitleganimatie video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen