Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Trainingsvideo laten maken

Aantrekkelijk en efficiënt leermiddel

Een video training is een efficiënte en aantrekkelijke manier om je klanten of werknemers een training aan te bieden. En full service marketingbureau Devion zorgt er niet alleen voor dat deze video precies uitstraalt wat je wilt, maar ook dat de video op de juiste manier bekeken wordt. Want de inzet is essentieel voor het succes. 

Alle (video)disciplines

Een trainingsvideo maak je niet even in je eentje, op een druilerige zondagmiddag. Het is een teamsport, met regisseurs, editors en meer. Wij hebben de hele ploeg in huis.

Volledige begeleiding

Een hele onderneming, zo’n video maken. Maar niet voor jou! Wij zetten al onze kennis en videoprofessionals in om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Eigen merkidentiteit

In een trainingsvideo draait het om de kijker, maar je wilt ook graag herkenbaar blijven als merk. Daarom laten we jouw merkidentiteit altijd duidelijk terugkomen in je video.

Een greep uit ons werk Voorbeelden van trainingsvideo's
Gemeente AlmereInstructievideo's
KraamzusInstructievideo's
Noordhoff UitgeversInstructievideo's
Greiner Bio OneAnimatievideo's
Gemeente Almere
Casus 2 - Gehandicaptenparkeerkaart
Loading
Kraamzus
Instructievideo temperaturen
Loading
Noordhoff Uitgevers
Plein m instructievideo
Loading
Greiner Bio One
Health sector
Loading

Trainingvideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie

Met een trainingvideo bereik je meer (mensen)

Een video komt naar je toe

Het praktische van een trainingsvideo is dat je een hele grote groep mensen kunt bereiken zonder dat je iedereen in één ruimte moet verzamelen. Dat kan een logistieke en organisatorische nachtmerrie zijn. Met een video training kan iedereen met een internetverbinding aan de training of e-learning cursus deelnemen, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En dat geeft bovendien vertrouwen aan de cursisten, wat weer goed afstraalt op jouw organisatie. 

Leren van de prestaties van trainingsvideo’s

Meten en verbeteren, voor het beste lesmateriaal

In elk soort video moet de boodschap natuurlijk goed overkomen, maar dit is absolute noodzaak in trainingsvideo’s. Devion zorgt voor de juiste toon, inhoud, vorm, alles voor de beste educatie. Maar we willen – net als jij – graag weten hoe effectief het lesmateriaal precies is (geweest). Dat meten we dan ook uitgebreid, zodat de resultaten bij de volgende les of groep cursisten nog beter zijn.

Onze aanpak

Alles uit jouw training, met jouw input

Bij Devion weten we wat het beste werkt in video en hoe we jouw training optimaal tot zijn recht kunnen laten komen. Maar voor de juiste nuances en richting is jouw input onmisbaar. Vandaar dat er verschillende feedbackmomenten zijn waarbij jij kunt toezien op het proces. Samen komen we tot de meest effectieve trainingsvideo’s. 

Info & prijzen

Onze aanpak

In 6 stappen naar het eindresultaat
Stap 1: Kick-off

Een video maken is net als elke wedstrijd. ‘Er kan er maar één de winnaar zijn’? Vaak wel ja. ‘Je hebt ook een doel voor ogen?’ Klopt. Maar ze beginnen ook allemaal met een officiële kick-off. En net zoals je bij een aftrap niet meteen op doel begint te poeieren, moet je bij het produceren van een trainingsvideo ook eerst het overzicht hebben. Je basisopstelling moet in orde zijn, dus moeten we weten wie je bent, wat je wilt en hoe je anders bent dan je concurrenten. Dan alleen kunnen we een video maken die perfect bij je past.

Stap 2: Concept

Fijn! We hebben je doelen voor ogen en weten helemaal wie je bent. Nu kunnen onze creatieve concepters in hun denktank aan het werk gezet worden, om voor jou met een mooi idee op de proppen te komen. Een idee dat helemaal rekening houdt met jouw identiteit en bedoeling. Maar natuurlijk mag je dat helemaal zelf beoordelen. Na onze sprankelende presentatie geef jij je feedback en bepalen we samen wat het eindconcept wordt.

Stap 3: Script

Concept goedgekeurd door iedereen? Mooi! Want onze verhalenvertellers staan achter de schermen al te trappelen tot ze dat mooie idee voor jouw trainingsvideo om kunnen zetten in een script dat to-the-point en duidelijk is, zonder omtrekkende bewegingen en met een logische opbouw. Met dialogen en overgangen die gewoon kloppen en een boodschap die blijft hangen. Kortom, het wordt een script dat overtuigt!

Stap 4: Opnames

De basis is gelegd, alle rugnummers zijn uitgedeeld, dan kan het plan uitgewerkt worden zoals we het bedacht hebben. Onze visuele maestro’s gaan nu met hun dirigeerstokjes zwaaien en laten het orkest hun mooiste geluid produceren. Sorry, teveel metaforen? Goed, onze professionele filmcrew gaat de beelden schieten en regisseren zoals in het script staat. En onze animators toveren de best passende creaties uit hun computers. Zonder dat jij ergens omkijken naar hebt.

Stap 5: Montage & Sound

Alle beelden geschoten dus ‘it’s a wrap’? Ja, voor de cameramensen misschien… Voor sommige van onze filmpro’s begint het werk nu pas. Al die mooie beelden moeten nu op de beste manier achter elkaar gezet worden, waarbij soms wat verplaatst of weggesneden moet worden, om het verhaal of de boodschap sterker te maken. Animaties erbij, muziek eronder, een geschikte voice-over erbij… dan pas wordt je video een feit. In de montageruimte dus.

Stap 6: Inzet

Zelfs als je trainingsvideo helemaal af is en in de pocket zit (of op een harde schijf staat) zijn we bij Devion niet klaar. Want ons vak bestaat niet alleen uit het maken van steengoede video’s, we zorgen ook voor de verspreiding en publicatie van je video. We melden je aan bij Google, je krijgt je eigen videoplayer – helemaal in jouw huisstijl – en we houden goed in de gaten hoe jouw video presteert. Als het nodig is, doen we verbeteringen. Zodat je een trainingsvideo van ons krijgt die altijd succesvol is.

“Ze komen hun afspraken na en denken echt met ons mee.” - Eric Dubbelaar - Mavention
Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
Blog Meer over trainingsvideo's
BLOG / Instructievideo's Waarom instructiefilms voor je personeel in plaats van traditionele training? Training op een toegankelijke manier
BLOG / Trainingsvideo Studenten verplichte video’s laten afkijken? Je meet het met deze innovatie Waterdicht onderwijs op afstand