Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Tips voor een succesvolle testimonial video

Een testimonial video wordt vaak ingezet om merkvoorkeur te creëren. De consument heeft (online) ruime keuze om zijn gewenste product of dienst af te nemen en daardoor moeten bedrijven extra overtuigend zijn waarom juist zij dit product of dienst het beste kunnen leveren.

tips-voor-testimonial-video

Hoe maak je een succesvolle testimonial video?

Met de inzet van testimonial video laat je huidige klanten je potentiële klanten overtuigen, maar wat is een testimonial video nu precies en vooral: hoe maak je een succesvolle testimonial video? Het is niet alleen maar een kwestie van een klant interviewen met een camera en voilà, klaar is je promotie. Voorafgaand aan de videoproductie is het belangrijk om over vele aspecten van de productie na te denken. Dit zijn de belangrijkste punten:

Authentiek
De video is een testimonial video en zal dus enige vorm van “objectiviteit” moeten bevatten. Daarmee bedoel ik te zeggen dat de video niet een aaneenschakeling van complimenten over jouw bedrijf moet zijn. Een klant vertelt hoe hij of zij het product of de dienst heeft ervaren. De kijker zit niet te wachten op een verkoopvideo, maar wilt klantervaringen horen.

Storytelling
De kijker heeft geen behoefte aan standaard en nietszeggende termen als “goede service” of “kwaliteit”. De kijker wilt verhalen horen. Een goed verhaal heeft een begin en een einde en boeit de kijker. Elke klant heeft zijn eigen verhaal en maak hier juist gebruik van.

Kennismaking geïnterviewde
Plan voorafgaand aan de videoproductie een meeting met de klant die geïnterviewd gaat worden. Vaak wordt deze stap om kostenbesparing afgeblazen, maar is onmiskenbaar voor het succes van de video. Je kunt alvast kennis maken met de geïnterviewde en erachter komen wat hij of zij zou willen vertellen. Zo voelt de geïnterviewde zich comfortabel en jij weet welke vragen gesteld kunnen gaan worden en hoe de filmomgeving eruit ziet.

Inhoud
Het is niet alleen belangrijk dat je weet welke vragen er gesteld gaan worden, maar je moet ook de antwoorden weten die men gaat of zou kunnen geven. Op die manier kan je een bepaalde structuur in het verhaal vastleggen en het gesprek sturen.

Focus
Vaak worden er meerdere testimonial video’s opgenomen. Belangrijk hierbij is dat video’s niet allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Focus je dus op één unique selling point van de organisatie per video. Zo blijft elke video uniek en interessant om te kijken.

“laatste tip testimonial video is altijd lachen”

Humor
Mensen houden van het kijken van video’s. Dit omdat het een laagdrempelige manier van informatie vergaring is, maar mensen willen ook vermaakt worden. Houdt er dus altijd rekening mee dat de video niet te stijf is.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Wil je een testimonial video laten realiseren?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of bekijk meer testimonial video
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Testimonialvideo's Hoe maak je een goede testimonial video? Tips voor een effectieve klantreferentie