Bel ons op036-2022165
Info & prijzen

Testimonialvideo laten maken

Geeft je kijker vertrouwen

‘Ik heb hem zelf ook!’ Handen omhoog: wie heeft deze klassieker nog nooit gehoord van een winkelverkoper? En hoeveel van jullie geloofden de beste man (of vrouw) meteen en hadden er geen enkele bedenkingen bij? Dat dacht ik al. En daarom heb je nou testimonialvideo’s. Testimonial video’s zijn ervaringen en/of uitspraken van klanten en werken enorm goed bij het aanprijzen van jouw merk. Want wie kan er nu beter je product aanbevelen dan je eigen tevreden klanten?

Alle (video)disciplines

Gewoon een klant met een mooi verhaal filmen? Nee, er zijn vele disciplines nodig bij het maken van een testimonial film. Deze vind je gelukkig allemaal bij Devion.

Volledige begeleiding

Jouw input is belangrijk maar je hoeft echt niet over ieder klein dingetje mee te beslissen of van alles te regelen. Integendeel, wij verzorgen alles rondom de videoproductie.

Eigen merkidentiteit

Jouw unieke visie, stem en stijl zijn enorm belangrijk voor je klanten. Daarom laten we jouw huisstijl en  merkidentiteit altijd optimaal terugkomen in je testimonial film.

Een greep uit ons werk Voorbeelden van testimonial video
Tom TomTestimonialvideo's
CalviTestimonialvideo's
Arcadis Testimonialvideo's
Komori WirzBedrijfsfilms
TomTom
TomTom BRIDGE Hub Productvideo
Loading
CALVI
CALVI
Loading
Arcadis
Testimonial
Loading
Komori
Testimonial video Komori
Loading

Testimonial video laten maken?

Voor elk project en budget hebben wij het juiste antwoord. Dus grijp die hulplijn, kom maar door met die wensen en ontvang binnen 24 uur een overzicht van alle mogelijkheden.

  • Binnen 24 uur reactie
  • Duidelijk overzicht van prijzen
  • Helemaal vrijblijvend
Vraag informatie en prijzen aan
  • Ik wil meer vertellen
Geheel vrijblijvend

Klant testimonial video

De klant adviseert

Als een verkoper een product aanprijst, denkt de gemiddelde klant ‘het zal wel.’ En een opmerking als ‘ik gebruik hem zelf ook’ toevoegen, maakt het er meestal niet beter op. Typisch een gevalletje ‘Wij van wc-eend adviseren wc-eend’. Hoe anders is het als een echte klant zijn mening geeft. Testimonial video doet dit.

Testimonial video haalt twijfels weg

Met goed verhaal onweerstaanbaar

Het is top dat een echte klant geloofwaardig en authentiek is, maar dat betekent niet dat je hem gewoon maar wat spontaan laat vertellen. De voorbereiding is essentieel om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk precies communiceert wat je wilt. Bepaal welke kracht je wilt benadrukken (kies per video 1 of 2 sterke punten uit), laat de klant vertellen over het probleem dat jij hebt opgelost of eventuele twijfels die ongegrond bleken te zijn. Met als het even kan een grappige, enthousiaste afsluiter.

Onze aanpak

Welkom in onze keuken

Het Devion-team helpt graag bij de ontwikkeling van testimonial video. Het hele ontwikkelingstraject nemen we dan voor onze rekening: van de eerste brainstormsessies en het bedenken van het concept tot het produceren, verspreiden en evalueren van de testimonial video.

Info & prijzen

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar een animatievideo
Stap 1: Kick-off

Een Devion kick-off is als de aftrap van een Champions League-finale: iedereen staat meteen op scherp en heeft de doelen helder voor ogen. Omdat er veel op het spel staat: het succes van jouw testimonial video. Daarom voeren we altijd eerst een goed gesprek, om erachter te komen wie je bent en wat je wilt. Pas dán kunnen we gaan knallen!

Stap 2: Concept

Van een geslaagde kick-off naar een kick ass concept. Want je hebt eerst een topidee nodig om jouw merk op de beste manier te kunnen presenteren. Laat dat maar aan ons over. De creatieve radertjes in onze bovenkamers draaien op volle toeren om jou een prikkelende presentatie en pitch te kunnen geven.

Stap 3: Script

Een goed idee is het halve werk, maar een slecht idee is om nu gewoon maar wat raak te filmen. Een goed uitgewerkt script is wat je nu nodig hebt; met de perfecte dialoog, voice-over, bijpassende emoties en uiteraard in jouw eigen karakteristieke stijl. Altijd met het oog op jouw doelstellingen. Voor een ijzersterk merkverhaal.

Stap 4: Opnames

La moment suprème is aangebroken. Oftewel, filmen maar! De aanpak verschilt per geval, maar niet zelden komen we met een hele filmploeg bij jullie langs op kantoor. Onze professionele filmcrew neemt zijn werk heel serieus en zorgt voor de perfecte vertaling van script naar beeld (en geluid). In al zijn facetten, zonder dat jij ergens omkijken naar hebt. Relaxed, toch?

Stap 5: Montage & Sound

Jij kunt dus achterover gaan zitten… wij niet. Ook niet als de opnames achter de rug zijn. Dan begint de oh zo belangrijke postproductie. Onze beste beeldpuzzelaars zorgen er in de montage voor dat elk stukje perfect in het andere past en de beste voice-over, muziek en effecten worden toegevoegd. Misschien nog wat animatie en kleurcorrecties… en klaar ben je!

Stap 6: Inzet

Top, je testimonial video is af! Kun je er fijn met het hele kantoor van genieten. Of wil je meer kijkers trekken? Volle zalen? Devion zorgt ervoor! Want zonder betrokken kijkers heb je niets aan je video. Dus informeren we Google, leveren een op maat gemaakte videospeler, en zorgen we ervoor dat we alle views en clicks bijhouden om alles tot in de puntjes aan te kunnen passen. Zodat je testimonial video altijd optimaal blijft presteren.

“Ze komen hun afspraken na en denken echt met ons mee” - Eric Dubbelaar - Mavention
Dit maakt ons uniek Kwestie van principes
Blog Meer over testimonial video
BLOG / Bedrijfsfilms De 3 video’s die elk bedrijf moet maken Creëer een sterk merk met deze 3 video's
Veelgestelde vragen over testimonials video's
Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is een video waarin jouw merk, product of dienst gepromoot wordt, alleen niet door een stel acteurs of je eigen medewerkers, maar door échte klanten. Dit kan een wereld van verschil maken voor de kijker. De boodschap kan precies dezelfde zijn, als de kijker ziet dat het om echte mensen en echte ervaringen gaat, is hij eerder bereid in het verhaal mee te gaan en de gebruikers echt te geloven. Want dat is waar het om draait bij een testimonial video: een authentiek verhaal en geloofwaardige ervaringen die de kijker verder helpen.

Hoe lang moet een testimonial video zijn?

In principe moet een testimonial video zo kort mogelijk zijn. Een klant heeft veel te vertellen over zijn ervaringen en alles kan potentieel waardevol zijn voor een kijker, maar het is voldoende om één, misschien twee sterke punten uit te (laten) lichten om het zo voor de kijker overzichtelijk te houden. Daarvoor moet je eerst kijken welk aspect belangrijk is voor de kijker die je target en je vervolgens daarop richten. Als je de klant daarbij duidelijk introduceert en de kijker meeneemt in het klant- of aankoopproces, is het voldoende. Meestal heb je dan aan één minuut genoeg.

Hoe maak ik een goede testimonial video?

Een goede testimonial maak je met een ultieme combinatie van sfeer en een overtuigende opbouw. Sfeer is essentieel. Als de video niet geloofwaardig genoeg oogt, kun je wel inpakken. Maak je video dan ook niet te gelikt – tenzij met een knipoog – en stel het authentieke verhaal van de klant centraal. Om de sprekers op hun gemak te stellen, is een voorbereidend gesprek aan te raden. Maar… een ervaring kan nog zo geloofwaardig zijn, als er geen duidelijke boodschap naar voren komt in een goed opgebouwd verhaal, kun je je merk niet succesvol verkopen. Besteed dus voldoende aandacht aan de inhoud.

Mag een testimonial video alleen positief zijn?

Nee, dat hoeft zeker niet. Het lijkt misschien contraproductief om kritiek of een slechte ervaring met jouw merk of product in een video op te nemen die jouw merk juist moet promoten, maar dit kan absoluut geen kwaad. Het gaat er tenslotte om dat de kijker merkt dat dit echte klanten zijn; echte mensen, met dezelfde zorgen en gedachtes. Zolang de uiteindelijke ervaring maar echt positief is, en een mindere ervaring bijvoorbeeld is omgebogen naar een positieve, is dit alleen maar goed voor jouw integriteit en geloofwaardigheid.

Wat kost een testimonial video?

De kosten van een testimonial video lopen heel erg uiteen. De lengte speelt een rol, maar vooral ook de opnamelocatie. Zo kun je de video ‘gewoon’ bij de klant zelf schieten, maar ook op een aparte set. Op deze set zou je vervolgens verschillende klanten over hun ervaringen kunnen laten vertellen (voor verschillende video’s). En wil je alleen de klant tonen, of moet ook je eigen bedrijf of product in beeld komen? Het scheelt ook of je ‘reisshots’ of omgevingsshots nodig hebt, of dat het allemaal op een stoeltje in de studio plaatsvindt. We geven je graag advies!

Ook een testimonialvideo laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen