Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Videoproducties op Facebook

Vanaf deze week kunnen bedrijven met hun videoproducties op Facebook adverteren. De video´s zullen getoond worden op de timeline van Facebookgebruikers. Met de nieuwe advertentieruimte kan men eenvoudig een massapubliek bereiken.

videoproducties-op-facebook

Lancering video op Facebook

Het zat er al een tijdje aan te komen dat Facebook videoadvertenties zou gaan introduceren als nieuw verdienmodel van het sociale netwerk. Toch zijn er veel speculaties of Facebook video wel zou moeten toelaten, omdat dit ook een stoorzender voor de gebruikers zou kunnen zijn. Facebook lijkt aan de ene kant voorzichtig te willen starten met de videoadvertenties door vooral in het begin aantrekkelijk te zijn voor de multinationals. Zo zouden bedrijven voor twee miljoen dollar per dag het gehele Amerikaanse publiek kunnen bereiken.  Aan de andere kant neemt Facebook juist wel een gewaagde stap door de video´s automatisch te zullen laten starten en de video´s zowel op vaste als mobiele kanalen te tonen.

Video op Facebook logische stap

Commercieel gezien is het natuurlijk een logische stap dat Facebook video introduceert. Het zou een belangrijk verdienmodel voor hen kunnen worden en ook voor bedrijven valt er te winnen. Bedrijven zoeken steeds meer naar online video advertentie mogelijkheden, omdat alle onderzoeken uitwijzen dat online adverteren de toekomst is. Zo blijkt bijvoorbeeld dat televisie beelden bij jongeren al minder dan 50% van de dagelijkse visuele content is. Het eerste kwartaal van 2014 zal interessant zijn om te kijken in hoeverre Facebook adverteerders naar zich toe kan trekken en of gebruikers reclamevideo´s zullen omarmen. Wij blijven het uiteraard volgen..

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vragen over video op Facebook?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer social video
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Social-video's Video engagement op Facebook groeit met 25% En tekst daalt...
BLOG / Social-video's Het aantal kijkers van video op Facebook heeft geen waarde Dus bewust kiezen voor een ander meetindicator