Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Veel en betaalbaar video’s maken voor social media: de kracht van video templates

Een match made in heaven, zo kun je het toch wel noemen. Het zijn twee van de heetste onderwerpen in marketing en als je goed wilt blijven concurreren als bedrijf, moet je hier wat mee doen. Waarmee, precies? Inderdaad: social media en video. Er wordt dagelijks voor honderden miljoenen uren aan video bekeken op social media. Dat lees je goed: da-ge-lijks. Hon-der-den mil-joe-nen. Een goed idee dus om als bedrijf massaal video’s te produceren voor social media kanalen. Maar hoe doe je dit op een efficiënte manier, zonder dat de kosten uit de klauwen lopen? Twee woorden: video templates.

Veel en betaalbaar video’s maken voor social media: de kracht van video templates

kracht van video templates: Blijf boeien met video

Hoe simpel of ingewikkeld je een video ook maakt, een kijker wordt vrijwel altijd getriggerd om erop te klikken en, als hij goed in elkaar zit, om hem te delen of door te klikken naar je website. Mensen zijn visueel ingesteld en video is gewoon een heel krachtig middel om snel een boodschap en een gevoel over te brengen.

Daarom is het dus heel verstandig om video’s voor social te produceren, om zo snel veel kijkers en hun netwerk te kunnen bereiken. Maarrr… met één videootje red je het niet. Social media is vluchtig en video’s blijven niet altijd even lang hangen. Als je genoeg top-of-mind wilt blijven bij je kijkers, zorg je er dus het beste voor dat je regelmatig video’s publiceert. Kort of iets langer, met vooral inhoud of alleen sfeer… maakt niet uit, zolang je maar zichtbaar blijft.

Word grootleverancier van video’s

Ieder bedrijf heeft wel eens een video voor social gemaakt, misschien wel twee. Als deze een beetje professioneel in elkaar zaten, heb je hier vast een redelijk budget aan besteed en er best wel wat tijd in geïnvesteerd. Geen probleem, je hebt er vast veel voor teruggekregen in de vorm van klanten, offertes en simpelweg een hogere conversie.

De uitdaging komt pas als je de volgende stap wilt zetten en echt consistent en voor langere tijd je doelgroep wilt bereiken. Als je wilt dat klanten altijd en overal aan jouw merk blijven denken en precies weten met wat voor opwindende nieuwe producten je bezig bent, moet je een versnelling hoger gaan.

Kortom, het is tijd om asociaal veel video’s te gaan produceren voor sociale media!

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Video templates: simpel en betaalbaar

Een geweldige tip, maar hoe krijg je snel en het liefst zonder astronomische bedragen die video’s gemaakt en gepubliceerd op social media? Met behulp van multi-inzetbare video templates, dat is hoe!

Je hebt templates voor documenten, afbeeldingen, maar ook voor video. Dat is ontzettend handig als je een vrachtlading aan video’s de wereld in wilt sturen, want je hoeft dan niet steeds een video from scratch op te bouwen, weer opnieuw na te denken over overgangen, kleurgebruik, logo’s, animaties.

Dit en meer kun je allemaal standaard in een videotemplate (laten) opnemen, zodat je heel snel en goedkoop nieuwe video’s met interessante content kun verspreiden. Er gaat alleen even wat tijd zitten in het maken van de template, daarna kun je je video’s in hoog tempo en voor weinig geld op social plaatsen.

Unieke video templates

Nu klinkt het met die handige templates misschien alsof het allemaal one-size-fits-all video’s worden, die geen eigen sfeer uit kunnen stralen. Maar dat is niet waar. Ja, de video’s die jij als bedrijf laat maken hebben vergelijkbare vorm en stijlelementen, maar dat is niet per se een slecht ding. Je kunt je huisstijl steeds helemaal terug laten komen in de video’s, waardoor je herkenbaar bent. Niet alleen in je video’s maar ook in andere marketinguitingen, waardoor je positief aan je brand image werkt.

Templates hoeven dus niet dertien-in-een-dozijn-videovormen te zijn waarmee jij niet te onderscheiden bent van je concurrenten. Zorg er dus voor dat je niet zomaar wat standaard templates downloadt van een willekeurige site, maar even moeite doet om een mooie customized social video template te laten maken die jouw unieke sfeer uitademt. Dat kost in het begin iets meer, maar je hebt er veel meer profijt van.

Je kunt ook nog best veel kanten op: met bijvoorbeeld op maat gemaakte video elementen in de template of stock video’s die minder tijd en geld kosten, maar wel jouw boodschap een stuk aantrekkelijker verpakken.

Video templates: scoren met social video

Het mag duidelijk zijn, wil je een grote aanwezigheid worden op social media met video, het meest effectieve online communicatiemiddel, dan is het laten maken van een video template een heel verstandige keuze. Dan kun je snel en betaalbaar aantrekkelijke content verspreiden. Zodat je conversie omhoog blijft gaan, je top-of-mind blijft bij je klanten en jij budget overhoudt voor andere inspirerende ideeën. Niet slecht toch?

Ook een video template laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Reclamefilms 6 tips om je reclamefilm viral te laten gaan Kraak jij de code?
BLOG / Promovideo's Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden Zo krijgt je promotievideo views