Social media zijn ideaal om video’s op te plaatsen of andere content op te delen, omdat je onder andere interactie oproept en jezelf kunt promoten. Voornamelijk video’s worden vaak gedeeld op YouTube, Facebook en momenteel zelfs Instagram. Maar vaak wordt het machtige LinkedIn voor dit type content vergeten. Dit komt omdat LinkedIn zich onderscheidt van de andere social media door zich te richten op de zakelijke branche. Maar juist LinkedIn wordt steeds populairder voor videocontent en kan daarom erg interessant zijn. Hieronder leggen we uit waarom.
LinkedIn heeft één groot doel: netwerken. Daarom is dit medium erg waardevol voor iedereen die werk zoekt, werk aanbiedt of om in contact te komen met nieuwe klanten. Maar LinkedIn kan ook gebruikt worden om jezelf of je eigen personal brand te ontwikkelen en te promoten. Een video kan hiervoor effectief worden ingezet, maar het kan ook een aanvulling zijn op je huidige contentstrategie. Daarnaast scoort een video ook nog goed op LinkedIn, dit komt doordat het algoritme een video hoger in het overzicht van mensen zet. Er zijn enkele persoonlijke redenen om video in te zetten op LinkedIn:
– Een expertise of verhaal delen;
– Een ontwikkeling laten zien van een project of bedrijf;
– Het uiten van meningen en visies;
– Het promoten van een personal brand of product;
– Adverteren;
– Je bedrijf of expertise op laten vallen.
Als je eenmaal het doel van de video voor ogen hebt, is het tijd om te kijken naar de video zelf. Want hoe deel je nu het beste een video op LinkedIn?
Het doel van je videocontent is het genereren van betrokkenheid en conversie van je publiek. Maar hoe kan zoiets bereikt worden? Dat leggen we hieronder uit.
Betrokkenheid
Hoe zorg je er nou voor dat de kijkers van de video ook echt betrokken raken? Het belangrijkste om te doen, is jezelf (of je bedrijf) als leider neerzetten. Dit doe je door interessante en shareable content te delen en de conversatie met je doelgroep te starten. Waarom ben jij leider in een bepaald vakgebied en wat kan jouw doelgroep van je leren, en andersom? Stel ook vragen door deze toe te voegen bij het delen van een video(link) op een LinkedIn-pagina.
Conversie
Zodra je doelgroep betrokken is bij de video, is het uiteindelijke doel om conversie te verkrijgen. Oftewel, mensen die als reactie op je video ook echt met je in zee willen, bij jouw website en/of pagina uitkomen, of hun netwerk over jouw dienst of product vertellen. LinkedIn is een goed platform voor het verkopen van B2B producten. Het belangrijkste om voor conversie te zorgen, is door links naar je website toe te voegen en je LinkedIn-(bedrijf)pagina up-to-date te hebben. Mensen moeten immers wel weten wie je bent en wat je doet. Door alle content en communicatie-uitingen consistent te hebben doorgevoerd, kan de betrokkenheid en conversie pas echt beginnen.