Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Het effectief inzetten van video op LinkedIn

Social media zijn ideaal om video’s op te plaatsen of andere content op te delen, omdat je onder andere interactie oproept en jezelf kunt promoten. Voornamelijk video’s worden vaak gedeeld op YouTube, Facebook en momenteel zelfs Instagram. Maar vaak wordt het machtige LinkedIn voor dit type content vergeten. Dit komt omdat LinkedIn zich onderscheidt van de andere social media door zich te richten op de zakelijke branche. Maar juist LinkedIn wordt steeds populairder voor videocontent en kan daarom erg interessant zijn. Hieronder leggen we uit waarom.

Het effectief inzetten van video op LinkedIn

LinkedIn voor video

LinkedIn heeft één groot doel: netwerken. Daarom is dit medium erg waardevol voor iedereen die werk zoekt, werk aanbiedt of om in contact te komen met nieuwe klanten. Maar LinkedIn kan ook gebruikt worden om jezelf of je eigen personal brand te ontwikkelen en te promoten. Een video kan hiervoor effectief worden ingezet, maar het kan ook een aanvulling zijn op je huidige contentstrategie. Daarnaast scoort een video ook nog goed op LinkedIn, dit komt doordat het algoritme een video hoger in het overzicht van mensen zet. Er zijn enkele persoonlijke redenen om video in te zetten op LinkedIn:

– Een expertise of verhaal delen;
– Een ontwikkeling laten zien van een project of bedrijf;
– Het uiten van meningen en visies;
– Het promoten van een personal brand of product;
– Adverteren;
– Je bedrijf of expertise op laten vallen.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Videocontent delen op LinkedIn

Als je eenmaal het doel van de video voor ogen hebt, is het tijd om te kijken naar de video zelf. Want hoe deel je nu het beste een video op LinkedIn?

  • Zorg ervoor dat de video professioneel is. Als de video qua boodschap en montage de plank misslaat, wordt de doelgroep niet bereikt en daalt de geloofwaardigheid.
  • Zorg ervoor dat je video ook geschikt is voor mobiele apparaten. Meer dan de helft van de gebruikers gebruikt namelijk zijn of haar mobiel om op LinkedIn te kijken. Let bijvoorbeeld op het toevoegen van ondertiteling, omdat niet altijd iedereen een video met geluid bekijkt – vooral onderweg niet. Zorg er daarnaast voor dat je video de juiste afmetingen en grootte heeft voor een mobiel apparaat.
  • Houd je video kort en bondig. De aandachtspanne van kijkers is erg laag, vooral als de video niet meteen boeiend is. De eerste 10 seconden zijn cruciaal, maar zorg ervoor dat de video niet langer wordt dan enkele minuten. Uitzonderingen hierop zijn lezingen binnen de industrie of presentatie video’s.
  • Probeer zo veel mogelijk te linken naar je video binnen het platform zelf. Denk hierbij aan het linken naar je video in een andere post. Maar zorg er ook voor dat je traffic genereert naar je LinkedIn-video via andere social media.
  • Wanneer je een video of link deelt via een externe bron, zoals YouTube, zorg er dan voor dat de thumbnail afbeelding en beschrijving meteen de aandacht van de kijkers trekken.

Betrokkenheid en conversie van het publiek

Het doel van je videocontent is het genereren van betrokkenheid en conversie van je publiek. Maar hoe kan zoiets bereikt worden? Dat leggen we hieronder uit.

Betrokkenheid
Hoe zorg je er nou voor dat de kijkers van de video ook echt betrokken raken? Het belangrijkste om te doen, is jezelf (of je bedrijf) als leider neerzetten. Dit doe je door interessante en shareable content te delen en de conversatie met je doelgroep te starten. Waarom ben jij leider in een bepaald vakgebied en wat kan jouw doelgroep van je leren, en andersom? Stel ook vragen door deze toe te voegen bij het delen van een video(link) op een LinkedIn-pagina.

Conversie
Zodra je doelgroep betrokken is bij de video, is het uiteindelijke doel om conversie te verkrijgen. Oftewel, mensen die als reactie op je video ook echt met je in zee willen, bij jouw website en/of pagina uitkomen, of hun netwerk over jouw dienst of product vertellen. LinkedIn is een goed platform voor het verkopen van B2B producten. Het belangrijkste om voor conversie te zorgen, is door links naar je website toe te voegen en je LinkedIn-(bedrijf)pagina up-to-date te hebben. Mensen moeten immers wel weten wie je bent en wat je doet. Door alle content en communicatie-uitingen consistent te hebben doorgevoerd, kan de betrokkenheid en conversie pas echt beginnen.

Vragen over LinkedIn en video?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Social-video's Het dilemma van geluid bij social video Wel of geen geluid bij social video's?
BLOG / Animatievideo's Het hoe en waarom van animatievideo op social media [tips!] Dit is waarom animatie wordt ingezet op socialmedia en hoe jij daar gebruik van kan maken!