Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Het dilemma van geluid bij social video

De online video consumptie is enorm en dat zorgt ervoor dat steeds meer organisaties video willen gaan inzetten. Wanneer je video gebruikt voor social media moet echter het hele videoconcept hierop ingericht zijn. Helaas zien we nog te vaak video’s op Facebook verschijnen die totaal ongeschikt zijn voor dit platform. Bereik je dan je doel? Weet jij eigenlijk genoeg over het gebruikersgedrag op deze platforms en de feiten over de combinatie van video en geluid? Hieronder een kort overzicht om succesvolle social video’s te maken!

Het dilemma van geluid bij social video

Geluid in video op social media

Social video’s zijn de afgelopen jaren aan het veranderen en dat komt door ons kijkgedrag. Zo zijn video’s mobile friendly geworden, hebben we de discussie gehad over het horizontaal of verticaal filmen, zie artikel trends en ontwikkelingen en kijken merken nu steeds kritischer naar het gebruik van geluid in video’s.

Feiten over social video consumptie

De afgelopen maanden zijn er diverse social media onderzoeken gepubliceerd over het gebruik van video (Digiday). Hieruit kwamen een aantal interessante bevindingen;
1. Facebook
Zo blijkt dat bij een aantal grote adverteerders op Facebook 80 tot 90 procent van de video’s wordt bekeken zonder geluid!

2. Snapchat
Snapchat heeft daarentegen een eigen onderzoek gepubliceerd. In dit onderzoek staat dat tweederde van de video’s met geluid wordt bekeken.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Leuk en nu?

De bevindingen hierboven spreken elkaar eigenlijk compleet tegen. Het leuke is dat hier ook het antwoord in schuilt. Er zijn verschillende social media en elk platform heeft zijn eigen doelgroep en gebruik. Dit moet je weten en hier de social video’s op aanpassen. Wanneer het merendeel van de kijkers geen geluid gebruikt op Facebook, richt dan ook je concept compleet in met onderschriften of visuals. Dit zorgt voor een andere manier van conceptontwikkeling, omdat video-makers lang geluid als key hebben gezien voor een succesvolle video. Probeer vooral geen middenweg in de video’s te vinden. Produceer meerdere varianten waarbinnen één zich richt op audio en de ander op het visuele. Kortom geen of/of strategie, maar een en/en.

Ook social video inzetten?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Social-video's Social video campagne Merken zetten in op web series voor betrokken kijkers en interactie
BLOG / Videostrategie De mogelijkheden van videomarketing met influencers Wat zijn videomarketing influencers en welke mogelijkheden geven ze jouw organisatie?