Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

De mogelijkheden van videomarketing op IGTV

Als je deze zomer niet te druk bezig bent geweest met cocktails drinken onder een palmboom, festivals bezoeken of met een backpack verre landen ontdekken, dan zal het je vast niet ontgaan zijn: de introductie van IGTV. Instagram heeft haar gloednieuwe televisieplatform gelanceerd. En hoewel dit misschien een onbeduidende nieuwe feature lijkt, is niets minder waar. IGTV is een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van social media en het nieuwe medium kan een enorme impact hebben op jouw videomarketing. Lees hier over het nieuwe platform en de mogelijkheden.

De mogelijkheden van videomarketing op IGTV

Het nieuwe platform

Wat is IGTV?

Instagram noemt IGTV de ‘nieuwe generatie video’s’. Een nogal veelbelovende titel, zou je kunnen zeggen, maar dit is geheel terecht. IGTV stelt de gebruikers van Instagram in staat om video’s te uploaden die tot 10 minuten duren. En grotere en geverifieerde accounts mogen zelfs 60 minuten aan videomateriaal uploaden vanaf de computer!

En Insta Stories dan?
We horen je denken, maar ik kon toch allang video’s uploaden met Instagram Stories? Klopt. Video’s maakten al een belangrijk onderdeel van het platform uit, ze konden al op de feed of in de Stories worden geplaatst. Maar met IGTV opent Instagram het vuur en gaat de strijd aan met Youtube. Je kunt nu je eigen kanaal opzetten met beter geproduceerde en langere video’s.

Van horizontaal naar verticaal
Door Youtube zijn we gewend om video’s horizontaal te uploaden. Maar dat is helemaal niet zo logisch, gezien smartphone-gebruikers hun telefoon verticaal vasthouden. Met IGTV komt hier verandering in. Video’s worden in portretmodus getoond, waardoor dit een grote shift zou kunnen betekenen in de manier waarop wij video’s bekijken in de toekomst.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

De mogelijkheden van IGTV voor bedrijven

IGTV: jouw nieuwe kanaal voor videomarketing

Omdat je voorheen alleen korte video’s kon uploaden, moest je andere kanalen zoals YouTube and Facebook gebruiken om bijvoorbeeld tutorials, interviews en behind the scenes-video’s te tonen. Maar met IGTV krijgen bedrijven er weer een nieuw medium bij om hun verhaal te vertellen en een nog groter publiek te bereiken met maar liefst 1 miljard actieve gebruikers. Jouw instagram kun je nog vollediger gebruiken en je video content integreren.

Nieuwe video’s, nieuwe mogelijkheden
Instagram Stories past niet bij de boodschap van ieder bedrijf. Stories is spontaan, rauw en sluit aan op de korte spanningsboog van een jonge doelgroep. Maar bedrijven krijgen met IGTV de kans om video’s te publiceren die beter gemaakt en uitgedacht zijn. Zie deze video’s dan ook als een strategisch onderdeel van jouw videomarketing: edit video’s en upload ze pas als je tevreden bent.

Inspelen op een bestaande community
Het opzetten van een Youtube-kanaal kan een bedrijf veel tijd kosten, want je moet een nieuwe community opbouwen from scratch. Maar met IGTV begin je niet als rookie, je wordt al gevolgd door je trouwe schare Instagramfans. Je kunt IGTV daarnaast ook slim inzetten voor cross-promotie, door een teaser van een Youtube video te plaatsen of op je Twitter of Facebook verwijzen naar je IGTV.

Met de lange video’s in verticaal formaat, zijn er nieuwe kansen voor bedrijven, influencers en marketeers om een nieuwe doelgroep te bereiken en de videocontentstrategie nog verder uit te breiden. Zorg dat je er als eerste bij bent en start vandaag nog jouw kanaal. Ready, set, influence!

Heb je vragen over de mogelijkheden van videomarketing op IGTV?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Video Advertising Adverteer nu met je video op Instagram of je mist de boot! Inclusief Insta videotips
BLOG / Promovideo's Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden Zo krijgt je promotievideo views