Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

7 tips voor videobranding op LinkedIn

LinkedIn is hét sociale, professionele netwerk om je bekendheid te vergroten in jouw industrie en ver daarbuiten. Tot zover het inkoppertje, het standaard marketingpraatje, de open deur… Wat je echt wilt weten is hoe je LinkedIn het beste gebruikt om je merk en bedrijf optimaal in de schijnwerper te zetten. Goede content, links, regelmatige posts? Zeker, maar had je daarbij al aan video gedacht?

Iedere seconde wordt er voor meer dan 1 miljoen minuten aan video gedeeld. En meer dan 80% van de bekeken online content is video. En dat percentage wordt ieder jaar hoger.

Hoe LinkedIn in dat plaatje past? 90% van de ruim 250 miljoen actieve (lees: regelmatig inloggende) LinkedIn-gebruikers heeft aangegeven video te gebruiken bij hun aankoopbeslissingen. Het blijkt ook inderdaad dat video het goed doet op LinkedIn: zo wordt een als link geposte YouTube-video op LinkedIn al 75% vaker gedeeld dan normaal. En dan is een native video op LinkedIn dus helemaal goud waard.

7 tips om op LinkedIn je merk te versterken met video

Dat het gebruiken van video een heel goed idee is, is dus duidelijk. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoe kun je video het beste inzetten op LinkedIn?

1) Plaats video’s in je profiel
Een prominente, in het oog springende plek om je merk te boosten met behulp van video is je profiel. Je profiel gebruik je voor essentiële informatie over je bedrijf en wordt veel bekeken. Als je hier waardevolle videocontent kunt plaatsen, kun je een mooie, complete showcase creëren voor wie je bent en wat je doet. Voor een effectieve eerste indruk.

Je kunt video’s plaatsen op verschillende plekken in je profiel (de overzichtspagina, en de werkervaring- en opleidingensectie) dus kies elke plek de meest relevante video.

2) Deel je video’s
Natuurlijk hoef je niet te wachten tot anderen de video’s op je profiel bekijken maar kun je ook actief video’s delen. Een goede, proactieve manier om jouw unieke mening en kennis binnen jouw vakgebied te communiceren. Denk dan aan:

  • Live native video’s creëren
  • Via LinkedIn Live kun je ruwe, live video’s posten. Ideaal voor actuele topics, zoals een live verslag van een congres of beurs.

  • Video’s posten in je feed
  • Om je volgers op de hoogte te houden van je activiteiten, producten en interesses is het heel nuttig om verschillende soorten video’s in je feed posten. Video’s van anderen zijn een optie uiteraard, maar vooral je eigen, authentieke videoproducties zijn interessant voor je doelgroep.

  • Video’s in groepen posten
  • Om potentieel nog veel meer geïnteresseerden te bereiken, kun je uiteraard ook video’s in speciaal aangemaakte groepen posten. Een geweldige manier om jezelf kenbaar te maken bij en contacten te leggen binnen een grotere groep.

    Als je zelf een groep aanmaakt is het overigens wel zo verstandig om iedereen die je wilt toevoegen eerst om toestemming te vragen.

    3) Ondersteun andere content met video
    Video is dan wel de belangrijkste vorm van content, het betekent niet dat het alles of niets is en eromheen niets meer bestaat of nodig is. Zo kun je heel waardevolle kennis in artikelen posten via LinkedIn, die echter wel een nodige boost kunnen gebruiken. Van video inderdaad.

    Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
    • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
    • Zo worden video's volledig uitgekeken
    • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
    Video's bekijken
    Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
    Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
    Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
    Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

    Als je video’s embed in je artikelen, maak je deze persoonlijker en geef je kijkers een rijkere ervaring dan wanneer je alleen tekst gebruikt.

    4) Creëer en toon je eigen identiteit
    Met video ben je beter dan met elk ander marketingmiddel in staat om echt te laten zien wie je bent, waar je voor staat, en wat jou uniek maakt in vergelijking met je concurrenten. Maar hier goed gebruik van.

    Ga terug naar de basis, naar dat eerste bierviltje waarop je de missie van jouw bedrijf hebt neergepend. Naar die paar principes die je nooit zou verloochenen. Naar datgene wat jij voor de klant zou betekenen, de manier waarop jij de markt zou opschudden. De frisse wind die jij zou laten waaien. Afijn, je snapt het…

    Heb je dat allemaal op je netvlies? Check! Zorg er dan vervolgens voor dat dit duidelijk en herkenbaar in je video’s terugkomt. In stijl, vorm en inhoud. Zodat je klanten jou nooit kunnen verwarren voor een van je concurrenten.

    5) Ken je doelgroep
    Uiteraard is het niet alleen belangrijk dat je jezelf goed kent, maar ook je doelgroep. Welke leeftijdsgroep richt je je op? Mannen, vrouwen, kinderen? Waar bevinden je klanten zich (online en offline)? Wat zijn hun hobby’s, voorkeuren? Hoe staan ze in het leven? Wat voor (andere) producten gebruiken ze?

    Pas als je helder voor ogen hebt voor wie je nu eigenlijk producten maakt, kun je ze optimaal gaan targetten met je video’s en andere marketinguitingen. Dan weet je pas op welke plekken en via welke kanalen je je video’s moet inzetten, voor maximale exposure en het beste rendement.

    6) Koester en leer van kritiek
    Naast de video-specifieke keuzes die je moet maken, is het ook belangrijk de juiste instelling te hebben als je jezelf in de spotlight zet met (volgens jou) prikkelende, spannende en interessante video’s. Je kunt (en moet) in video’s van alles van jezelf laten zien, maar dat betekent ook dat je je kwetsbaar op moet durven stellen en voorbereid moet zijn op allerlei soorten kritiek.

    En kritiek hoort erbij. Het is niet iets om depressief van te worden. Tenzij je reacties alléén maar negatief zijn, dan is een klein dipje te begrijpen. Maar zelfs dan is het een belangrijk leermoment. Je weet dan in ieder geval hoe het niet moet.

    Het belangrijkste, in eerste instantie, is dat je video’s bekeken worden. Luister vervolgens goed naar je community om erachter te komen wat er beter kan (en moet).

    7) Eén video is geen video (dus: zet vol in op video!)
    Last maar zeker niet least is de tip om er helemaal vol te gaan met het produceren en posten van video’s. Video werkt maar niet als je één keer een leuke videoproductie de wereld in slingert. Je hebt een goed doordachte videostrategie nodig, met video’s voor elk soort inhoud en ieder moment in de customer journey.

    Daarnaast moet je top of mind en zichtbaar blijven voor je klant, die een duidelijk beeld moet krijgen van jouw identiteit. Dat kan door de productie van vele video’s met een duidelijke koers.

    Video moet, ook op LinkedIn


    Er is geen ontsnappen meer aan. Video is een noodzakelijk onderdeel van je marketingstrategie. Ook op LinkedIn.

    Door video strategisch in te zetten op LinkedIn kun je je merk beter vormgeven en je nog beter onderscheiden van je concurrenten. Ook niet onbelangrijk: je kunt direct reacties peilen van en contact leggen met je (professionele) community. Een mooie basis voor het aangaan van nieuwe, waardevolle verbindingen.

    Meer weten over videobranding op LinkedIn?

    036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
    Gerelateerde berichten meer blog
    BLOG / Video Advertising LinkedIn volgt en introduceert autoplay video-advertising LinkedIn pakt door na positieve videoresultaten
    BLOG / Social-video's Het effectief inzetten van video op LinkedIn Alles over video en LinkedIn