Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Recruitment video als hulpmiddel bij vacatures in de zorg

Er is een recordaantal vacatures in de zorg. Het probleem? Matige voorwaarden, salarissen, en waardering… check. Allemaal essentiële aandachtspunten. Maar interessant genoeg is er nog steeds heel veel plezier en voldoening bij de medewerkers zelf, ondanks de moeilijkheden. Zó aantrekkelijk is het werk zelf dus blijkbaar nog. En dat is het waard om gecommuniceerd te worden. Zo kunnen we voorkomen dat de passie van toekomstige werknemers in de zorg verdwijnt omdat de branche een te slecht imago krijgt. Recruitment video’s kunnen hierbij een helpende hand bieden.

Recruitment video als hulpmiddel bij vacatures in de zorg

Recruitmentvideo’s in de zorg: het beste medicijn

Zorg blijft mooi werk
Als je alleen op de zorgwekkende berichten over de vacatures in de zorg af zou gaan, zou je half verwachten dat zorgmedewerkers geen greintje plezier meer hebben in hun werk. Maar dit valt reuze mee. Sterker nog, volgens het Nivel vinden zorgmedewerkers hun baan gemiddeld een 7,5 waard en is de tevredenheid in de zorg sinds 2011 stabiel. Zorgverleners zijn trots op wat ze doen, krijgen waardering van patiënten en collega’s en vinden het werk zelf ook echt leuk.

Er moet wel wat gebeuren
Natuurlijk is er wel wat aan de hand en moeten we niet doen alsof onze neus bloedt. Een groot deel van de zorgverleners heeft last van een te grote werkdruk, teveel regels en administratieve taken en ontvangt te weinig waardering van de directie. Zolang hier niets aan gedaan wordt, zullen de problemen ook niet verdwijnen.

Gevecht op twee fronten
Maar als de voordelen en mooie kanten van het werken in de zorg in de tussentijd niet genoeg aandacht krijgen, moet er later onnodig veel werk verricht worden om mensen hier weer warm voor te krijgen. Om de passie van potentiële zorgverleners niet te laten afsterven moeten kandidaten van de zorgmedewerkers zélf horen – en blijven horen – hoe aantrekkelijk de medische branche eigenlijk is.

Plezier overbrengen… met video
De voldoening die je krijgt van werken in de zorg, de waardering die je ontvangt van de mensen die er toe doen, dat zijn aspecten die je van de daken zou willen schreeuwen. Een vacaturetekst is alleen vaak onvoldoende, hoe goed uitgedacht deze ook is, en hoeveel superlatieven je er ook tegenaan gooit. Vertrouw dan op de kracht van video.

“In een video komen mooie contacten met patiënten meteen op het netvlies van de kijker”Video is een directe ervaring
Een van de grote krachten van video is dat je alles concreet in beeld kunt brengen, zonder dat de kijker zijn verbeelding hoeft te gebruiken. Als je het hebt over de mooie contacten met een arts of patiënt, toon je deze momenten gewoon en komen ze meteen op het netvlies van de kijker. Vertel je over het gebruik van instrumenten of apparaten? In een video zie je ze ook echt. Wil je overbrengen hoe de sfeer is tijdens de lunch of op de werkvloer? Zet er een camera op en zoeken naar de juiste woorden is overbodig: de kijker ervaart alles direct.

Succesvolle video voor HR? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor HR
  • Hoe haal ik toptalent binnen met video?
  • Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie?
  • Hoe betrek je medewerkers bij jouw video?
Video's bekijken
Hoe haal ik toptalent binnen met video? 6 minuten
Hoe kies ik de juiste video voor interne communicatie? 3,5 minuut
Hoe betrek je medewerkers bij jouw video? 2,5 minuut
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Authentiek… met échte verhalen in beeld
Nog een groot voordeel van video is dat je een authentiek beeld kunt geven van jouw organisatie. Niet alleen door daadwerkelijk jouw praktijk, ziekenhuis of bedrijf te laten zien, maar ook door de echte verhalen te gebruiken van je medewerkers of ze zelf te laten figureren in de video. Nee, niet iedereen is even fotogeniek en ja, soms zijn er meerdere tips en takes nodig, maar een geslaagde video met medewerkers komt vaak veel geloofwaardiger en sympathieker over dan een met acteurs en een gekunsteld script.

Video werkt
Inhoudelijke argumenten zijn er genoeg. Maar video zorgt ook echt voor resultaten. Video-vacatures worden beter bekeken, hoger in Google getoond, veel meer gedeeld en krijgen meer reacties dan ‘normale’ vacatures.

Breng de passie terug met een recruitment video
Het mag duidelijk zijn: áls je graag potentiële sollicitanten enthousiast maakt over een baan of branche, dan doe je dat het beste door ze een authentiek beeld te geven; door ze direct te laten ervaren en voelen hoe het eraan toegaat in jouw ‘tak van sport.’ En het krachtigste middel voor het overbrengen van dit beeld is video. Recruitment video’s zijn daarom precies dat steuntje in de rug dat de zorgsector nodig heeft.

Ook een recruitment video laten maken?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Recruitment video's Beperk je personeelsverloop met een recruitment video Werving
BLOG / Bedrijfsfilms Recruitment video: voor meer sollicitanten en een sterker merk Waarom kiezen voor video in recruitment?