KennismakenKennismaken
Whitepaper    The Devion Way

Onze whitepaper biedt een diepgaande kijk op onze visie en werkwijze. We delen niet alleen onze methoden, maar ook voorbeelden uit de praktijk die de effectiviteit van onze strategieën illustreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennismaken

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen met video? Of wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Samen ontdekken we hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten voor jullie organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Of je nu een vraag hebt, meer informatie wilt of benieuwd bent naar hoe we kunnen samenwerken?

Laten we samen sparren over hoe we de maximale potentie van video kunnen benutten. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Info & prijzen

Ontdek welk type animatie het beste bij je boodschap en organisatie past. Vul hiernaast de velden in en wij informeren je over stijl, vorm en prijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk
Ontdek

Je recruitmentvideo op LinkedIn: hoe en waarom? (tips!)

Wil je nieuwe medewerkers werven en mensen een krachtig beeld geven van je bedrijf? Dan is het (laten) maken van een recruitment video de beste oplossing.

Als je vervolgens ook zoveel mogelijk mensen wilt bereiken, is het posten van deze video op social media een no brainer. Wat voor soort wervingsvideo je ook in gedachten hebt, social media platforms zijn de sleutel tot veel shares. Maar niet alle social kanalen doen hetzelfde voor je merk. YouTube, Instagram en Facebook zijn op zich prima, maar deze usual suspects zijn niet per se de beste oplossing. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van je recruitment video op LinkedIn? Logisch toch?

Native bedrijfsfilms op LinkedIn: je kon erop wachten

Een professionele, zakelijk georiënteerde video op business netwerk LinkedIn: je zou niet anders verwachten. LinkedIn is als sociaal netwerk voor professionals de meest voor de hand liggende plek om een zakelijke video als een recruitment video te plaatsen. Lange tijd was dit echter niet mogelijk.

Niet ‘echt’ tenminste. Natuurlijk waren links naar video’s wel mogelijk en kon je video’s embedden, bijvoorbeeld van YouTube, maar sinds eind 2017 is het ook eindelijk mogelijk om native video’s op LinkedIn te plaatsen. Rechtstreeks geüpload van je computer dus, of ter plekke gemaakt met je device. We hebben er even op moeten wachten maar ‘de dag die je wist…’ is eindelijk hier.

Waarom video?

Waarom je nu eigenlijk video op LinkedIn zou willen plaatsen hoeven we niet meer uit te leggen, denk ik. Er wordt online massaal video gekeken en gedeeld – meer dan elke andere vorm van content – en het einde is nog lang niet in zicht. In 2021 zal het aandeel van video in het online verkeer 82% zijn.

Video is simpelweg veel aantrekkelijker dan een stuk tekst en je kunt er heel veel mee bereiken. Je kunt kort en krachtig iets inhoudelijks communiceren maar ook heel goed een gevoel overbrengen. Wat best fijn is voor luchtige, vrijblijvende entertainment, maar ronduit onmisbaar voor bedrijfsfilms. Hierbij is het tenslotte erg belangrijk dat zowel je boodschap als een goed gevoel blijft hangen bij de kijker.

En waarom native video? Je kunt dan niet alleen van alle specifieke (meet)mogelijkheden van LinkedIn gebruikmaken en video optimaal tonen (zie hieronder) maar het is ook bekend dat native video gewoon een stuk beter presteert (en voorrang krijgt van het platform zelf). Native Facebook video’s worden bijvoorbeeld 10 keer zo veel gedeeld als embedded video. Ja, dat lees je goed…

Waarom LinkedIn?

Als video het zo goed doet, dan zou je wel gek zijn als je een professioneel platform als LinkedIn negeert bij het inzetten van dit marketingmiddel. Je wilt je net toch zo breed mogelijk uitgooien? Dat niet alleen, LinkedIn heeft ook een paar mooie voordelen ten opzichte van andere social media.

Meteen de juiste doelgroep
Zo zit je met je recruitment video natuurlijk precies op de juiste plek als je sollicitanten zoekt. Op LinkedIn struikel je immers over de vacatures; alleen nog niet of nauwelijks in (native) videovorm. Het is zelfs het voornaamste doel van de service. Dus het zou eigenlijk de eerste plek zijn waaraan je zou moeten denken als je zoekt naar een plek om je wervingsvideo te publiceren. Daarnaast is je eigen netwerk professioneel gezien de ideale doelgroep. Grote kans dat er belangstellenden tussenzitten, of vrienden van belangstellenden.

Goed meetbaar
Nog meer goed nieuws is dat jouw native recruitment video op LinkedIn net zo meetbaar is als al je andere posts. Uiteraard met views en likes om te analyseren, maar ook wie er gekeken heeft, wat hun functie is, waar ze vandaan komen… erg mooie data om te hebben.

Groots
Als je een mooie recruitment video maakt, komt deze op LinkedIn optimaal tot zijn recht. Zodra de gebruiker op play klikt, domineert de video namelijk je beeldscherm, wat bijvoorbeeld een stuk beter is dan het standaard thumbnail-formaat dat je in eerste instantie bij Facebook krijgt.

Wat voor video’s plaats je op LinkedIn?

Goed, LinkedIn is dus de place to be voor (recruitment) video’s. Maar hoe moeten de video’s eruit komen te zien die je hier publiceert. Denk onder meer aan het volgende:

Lengte
Voor bijna alle video’s op social media geldt dat het kort moet zijn vanwege de… laten we niet zeggen korte aandachtsspanne van de kijker, maar de vele prikkels die om zijn aandacht strijden. En ja, ook video’s op LinkedIn moeten zo kort mogelijk.

Het kan echter wel wat langer dan gebruikelijk zijn. Zo heb je hier met een specifieke doelgroep te maken die niet zomaar voor zijn entertainment een video bekijkt. Bovendien verwacht je bij een recruitment video wel enige inhoud en diepgang. De max van 30 seconden a 1 minuut is hier dus niet zo hard. Als je wervingsvideo pakkend genoeg is, kijkt een mogelijke sollicitant ook rustig 2 minuten naar je video.

Horizontaal
Je kunt je recruitment video met verschillende beeldoriëntaties filmen: horizontaal, verticaal, vierkant. Toch kun je verticaal het beste vermijden, aangezien deze films worden bijgesneden tot een vierkant in de LinkedIn feed, wat er niet zo fraai uitziet. (Al zie je wel weer het hele beeld als er op geklikt wordt.)

Horizontaal is visueel gezien meestal de aantrekkelijkste oplossing, maar aangezien LinkedIn veel op mobiele devices wordt bekeken, waar vierkante video’s groter getoond worden, is dat ook een goede keuze.

Ondertiteling
Er is voor de gebruikers geen ondertitelfunctie beschikbaar; je zult dus zelf ondertitels toe moeten voegen. Als er tenminste belangrijke tekst in je video zit die kijkers meteen moeten kunnen begrijpen. De video wordt namelijk standaard zonder geluid afgespeeld op LinkedIn… totdat de kijker mute uitschakelt.

Maak het menselijk
Inhoudelijk zijn er vele wegen te bewandelen bij het (laten) maken van een recruitment video, maar het belangrijkste is dat de stijl van de video authentiek, menselijk en ontspannen is.

Toon de menselijke eigenschappen van het personeel, niet een of andere slaafse werkhouding. Laat zien hoe de groepsdynamiek is en de sfeer op kantoor. Je moet het natuurlijk niet overdrijven (tenzij het juist komisch bedoeld is) met het enthousiasme van het personeel; breed lachend personeel dat alleen zegt hoe geweldig hun werk is komt waarschijnlijk niet oprecht over.

Neem jezelf niet te serieus in de video. Tegelijkertijd moet het ook niet alleen maar fun en games zijn. Sollicitanten willen ook wel graag weten wat het bedrijf doet en wat zij – zo ongeveer – moeten doen in de nieuwe functie. Het is even een kwestie van de juiste balans vinden, maar dat is zeker goed te doen.

Voeg LinkedIn toe aan je netwerk

Grote kans dat je al druk bezig met het maken van bedrijfsfilms en zelfs al recruitmentvideo’s. Helemaal goed! Maar als LinkedIn nog niet bij de social platforms zit waar je ze plaatst, is het hoog tijd om dit te gaan doen. Het is een gemiste kans om de native video-mogelijkheden van LinkedIn links te laten liggen.

Wil je weten hoe wij de maximale potentie van video benutten?

Download whitepaperDownload whitepaper
BackgroundBall
BackgroundBall