Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Waarom is video het beste promotiemiddel?

Marketing is onmisbaar als je bekend wilt worden en wilt groeien als merk. Klanten komen immers niet vanzelf naar je toe. Maar welke promotiemiddelen gebruik je daarbij? En maakt het überhaupt uit wat je inzet? Waarom bijvoorbeeld een hele video laten maken als je ook een mededeling op Facebook of LinkedIn kunt posten met een leuke afbeelding erbij? Inderdaad, een promotievideo laten maken kost meer tijd, maar dit marketingmiddel biedt veel belangrijke voordelen ten opzichte van andere promotie-uitingen.

Waarom video gebruiken voor je promotie?

Voordelen van het inzetten van promotievideo’s

Dat video’s effectieve marketingmiddelen zijn hoeven we (hopelijk) niet uit te leggen, maar in veel gevallen verdienen ze simpelweg de voorkeur boven alternatieven.

7 redenen om te kiezen voor een promotievideo:

  • Groter bereik / betere deelbaarheid Een groot voordeel is dat je met video een groter bereik hebt. Los van publicatie op ‘algemene’ social kanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn heb je toegang tot grote video-platforms als Vimeo en vooral YouTube, waarmee je veel potentiële klanten bereikt.

En eenmaal gepubliceerd op deze kanalen, zijn je video’s ook nog eens makkelijk deelbaar op social media of te embedden op een (andere) site, wat je bereik exponentieel kan laten groeien. Mensen zijn ook veel eerder geneigd een video te delen dan een stuk tekst.

  • Video wordt beter onthouden

We worden online overspoeld met advertenties. Links en rechts vliegen de slogans en banners ons om de oren. Het meeste negeren we of zijn we snel weer vergeten.

Zo niet bij video. Door de gecombineerde overtuigingskracht van bewegend beeld, tekst en geluid, zijn promotievideo’s moeilijk te negeren en makkelijk(er) te onthouden. Het gevoel dat over wordt gebracht, de overtuigende boodschap, de merkidentiteit: alles blijft veel beter en langduriger in de hoofden van de kijker zitten dan bij alleen teksten of afbeeldingen.

  • Meer brand awareness

Met video bereik je – deels door het voordeel hierboven – doorgaans meer brand awareness. Door de centrale boodschap van je merk goed te combineren met subtiel geïntegreerde merkkleuren, (sound)logo en perfect bij je merk passende muziek, krijgt de kijker (en luisteraar) een consistent beeld van jouw merkidentiteit, dat niet op een zelfde (krachtige) manier te bereiken is met andere promotiemiddelen. Niet alleen de puur visuele componenten van je merk komen goed over, daarbovenop krijgt de kijker ook het gevoel van je merk mee.

  • Video prikkelt en vertelt verhaal

Bij de promotie van je product of merk wil je meestal twee dingen bereiken: je wilt informeren, maar vooral prikkelen en enthousiast maken. Niet teveel weggeven en de kijker naar meer laten verlangen. Zodat ze bijvoorbeeld doorklikken naar je pagina, contact opnemen of je merk en/of producten blijven volgen.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

En er is geen betere manier om dit te doen dan met video. Video prikkelt direct al, puur vanwege de bewegende content. Onze ogen worden naar videobeelden toegetrokken. We móeten gewoon kijken en zijn, zeker bij een krachtig (begin van een) verhaal of spannende montage, benieuwd hoe het verder gaat.

  • Onmiddellijke connectie met kijker

Met alle tools die video tot zijn beschikking heeft – bewegend beeld, tekst, muziek – kan er niet alleen informatie overgebracht worden, maar kan er ook een onmiddellijke emotionele connectie tot stand komen. 

Een connectie – en informatieoverdracht – waarvoor de kijker bovendien nauwelijks moeite voor hoeft te doen. Gewoon achterover zitten en de beelden voorbij laten schieten, veel meer is er niet voor nodig. Een artikel of brochure doorwerken kost in ieder geval meer inspanning.

  • Betere ranking

Je kunt je website voorzien van verschillende banners, calls to action en blogs om je merk te promoten, maar de grootste potentiële boost in niet alleen conversiecijfers maar ook je ranking in Google krijg je met behulp van video.

Zo heb je een ongelooflijke 53 keer meer kans om bovenaan in Google terecht te komen als je video op je website hebt staan.

Daarnaast ontvang je gemiddeld 3 keer zoveel inkomende links naar pagina’s die video bevatten; wat weer een belangrijke factor is bij je ranking.

  • Voorkeur voor video


De laatste reden om voor video te kiezen voor je promotie is simpelweg omdat mensen een voorkeur hebben voor video.

Uit een enquête van wyzowl uit december 2021 bleek dat een overweldigende 73% van online consumenten het liefst een korte video kijkt als ze meer willen weten over een product of dienst, terwijl 11% de voorkeur geeft aan een artikel, website of post.

In dit geval gaat het weliswaar minder specifiek over promotievideo’s en wat meer over productvideo’s maar het geeft wel aan hoe aantrekkelijk video is voor de gemiddelde consument.

Promotievideo: hogere ranking, meer bereik en een betere connectie

Er zijn nog meer voordelen van het inzetten van promotievideo’s te noemen, maar het punt is duidelijk: video is een enorm waardevol promotiemiddel die in veel gevallen de voorkeur heeft boven alternatieven met (alleen) tekst of beeld.

Overigens zeggen we niet dat alle andere marketing-uitingen overboord kunnen. Video zou zeker onderdeel moeten zijn van je marketingmix, maar kan niet alles zelfstandig bereiken.

Het gaat om de afstemming; de beste combinatie van marketingelementen en het juiste middel op de juiste plek. Waarbij video absoluut niet vergeten mag worden.

Heb je vragen over promotiefilms?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Info & prijzen
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Promovideo's 9 tips voor een succesvolle promotiefilm (+ 1 bonustip)(update 2024) Zo behaal je de gewenste resultaten met je promotievideo
BLOG / Promovideo's Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden Zo krijgt je promotievideo views