Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Je promotiefilm verspreiden: hoe en waar doe je dat?

Klakkeloos de trends opvolgen is niet altijd verstandig. Het is leuk dat er – kennelijk – iets hot is of zal gaan worden, maar het gaat er om of iets bij je past, op dat specifieke moment. Of je eraan toe bent en anderen het accepteren. Niet iedereen kan het hebben om met zo’n mega koptelefoon over straat te lopen, of om een legging met panterprint aan te trekken. Tegelijkertijd werkt het ook niet om je minimaal in te spannen, achterover te gaan zitten en te hopen dat het goedkomt. Zo werkt het ook met het verspreiden van video. Als je mensen wilt bereiken met een promotiefilm, moet je goed bedenken wat voor jou de beste strategie is. Instagram, YouTube, Facebook en LinkedIn zijn potentiële goudmijnen, maar voor wie en op wat voor manier precies?

Je promotiefilm verspreiden: hoe en waar doe je dat?

Een Facebook-video en klaar?
‘Social media is echt wel mijn ding’. Of in ieder geval ‘een ding’. Dat ziet iedereen en zijn grootmoeder inmiddels wel in; letterlijk, hoeveel trotse oma’s er wel niet op Facebook staan om foto’s van hun kleinkinderen de wereld in te sturen… Maar je moet wel wat meer doen dan alleen maar een video plaatsen en hopen dat mensen naar je site komen. Veel bedrijven denken dat een promotiefilm op hun eigen site en FB meer dan voldoende is, maar je moet wel goed kijken wat werkt en wat niet. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om via Facebook niet te linken naar een video maar hem er direct te uploaden, zodat het meteen in de tijdslijn afgespeeld kan worden. Ook is het handig om een dedicated videotab aan te maken op je FB-pagina en om na te denken over de puur visuele kwaliteiten van je video vanwege de autoplay-functie waarbij er niet meteen geluid te horen is. Zorg er dus in ieder geval voor dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van een bepaald marketingkanaal.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Marketing analyse: Waar ben ik actief?
Maar eigenlijk ben je dan al een stap te ver. Voordat je je gaat toeleggen op een kanaal, moet je weten of dit allemaal goed aansluit binnen je huidige strategie. Op welke kanalen ben je al actief als bedrijf, waar heb je al een customer base opgebouwd? Wat is jouw boodschap op dat specifieke kanaal of die kanalen en hoeveel succes heb je daarmee? Werkt het goed, dan kun je hierop voortborduren en (deels) dezelfde kanalen en strategie gebruiken. Bovendien is het handig om te bedenken in welke fase van de customer journey jouw klanten zich bevinden. Dat bepaalt namelijk wat voor video’s je kunt of zou moeten inzetten. Wil je klanten verleiden, informeren, inspireren, vasthouden, of tot actie overzetten? Is een korte bitesize video even genoeg, of kun je bijvoorbeeld aan een long form video gaan denken, waar mensen echt even voor (willen) gaan zitten?

Wat wordt jouw videostrategie?
Je gaat, kortom, nadenken over de meest ideale content- en videostrategie voor jouw bedrijf. Wat voor video’s gaan je inzetten, waar, en op welk moment? Het is daarbij ook zeer belangrijk om veel te testen en meten en vervolgens, waar nodig, te optimaliseren. Dit is een continu proces.
Er zijn mogelijkheden genoeg om klanten binnen te halen met promotiefilm: adverteren via YouTube, Facebook, LinkedIn, en heel gericht en gepersonaliseerd met programmatic advertising. Voor iedereen is er een optimale videostrategie. Je moet hem alleen nog zien te vinden.

Vragen over inzet promotiefilm?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Promovideo's Promotiefilm: van verkoop naar inspiratie (USP – ISP) Kijkers niet overtuigen maar inspireren met videocontent
BLOG / Animatievideo's Wat kost een animatie video? Wij belichten de factoren