Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Promotiefilm: van verkoop naar inspiratie (USP – ISP)

Eerst was SWOT helemaal hot. Toen ging iedereen aan de haal met USP: als je als bedrijf je Unique Selling Point niet goed benadrukt in je marketing-uitingen, sta je al 3-0 achter. Maar ook die evergreen van een marketing-wijsheid dreigt achterhaald te gaan worden. Het zal nu steeds maar gaan draaien om je ISP, je Inspirational Selling Point. Waar staat jouw bedrijf voor en hoe ga jij anderen inspireren? Dat zal centraal komen te staan in marketing en is iets wat erg goed gecommuniceerd kan worden in een promotiefilm.

Promotiefilm: van verkoop naar inspiratie (USP - ISP)

Inspirerend merkverhaal op film
Als je als bedrijf goed nadenkt over je merkverhaal, en dit op een inspirerende manier terug laat komen in een promotiefilm, is dit zowel goed voor je klanten als je werknemers en collega’s. Dit merken we vaak als we de opdracht krijgen om een bedrijfs- of promotiefilm te maken. In een video zie en voel je past echt goed waar je als bedrijf voor staat, wat zorgt voor een sterker merkgevoel, bij iedereen. Ook krijgt een product of een bedrijf dan wat extra’s, iets wat verder gaat dan dat ene item in de video. Een blijvend gevoel dat inspireert en het bedrijf onderscheidt van de concurrentie. En dat is wat je wilt bereiken. Niet met een USP dus, maar met een ISP.

Authentiek en eerlijk / USP – ESP – ISP
Er bestaan bijna geen USP’s meer, tenminste niet als ze in hele basic termen worden uitgelegd. Bijna elk bedrijf biedt goede service, is klantgericht, persoonlijk, betrouwbaar, maar op zichzelf betekent dat niets. Hoe uit zich dit bij jouw bedrijf? Noem eens voorbeelden van de extra mile die jij doet voor je klanten, van de sfeer die heerst bij je bedrijf, van de visie of het gevoel bij jullie eigen producten? Hoe zijn jullie begonnen, wat waren de obstakels, angsten, kansen, gekke momenten?

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor verkoop
  • Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop?
  • Hoe verspreiden we video met de meeste impact?
  • Waar moet een goede sales video aan voldoen?
Video's bekijken
Video strategie voor onze organisatie die helpt bij de verkoop? 5 minuten
Hoe verspreiden we video met de meeste impact? 9 minuten
Waar moet een goede sales video aan voldoen? 3 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

Vertel een verhaal en mensen hangen aan je lippen. Helemaal als dit verhaal eerlijk en authentiek overkomt. Mensen willen graag wat voelen bij een bedrijf, hier vertrouwen in hebben en vanuit die basis aankopen doen. Op zijn minst zal er een ESP moeten zijn voor de klant. Ja, een Emotional Selling Point, die heb je ook nog. Er moet een gevoelsmatige reden zijn dat een klant je bedrijf leuk vindt. Maar als je daarnaast de loyaliteit en het vertrouwen van de klant krijgt, zodat hij jouw visie en verhaal gewoon heel tof vindt en bijna zonder na te denken jouw spullen koopt, dan heb je effectief je ISP gecommuniceerd.

Video als emotiebrenger
We weten allemaal wel hoe goed film of video onze gevoelige snaren kan raken. Video kan met filters, kleuren, slow motion, close-ups, acteerwerk, montage en nog veel meer middelen vele emoties losmaken bij mensen, bijna direct. Helemaal als je dat dan ook nog combineert met zorgvuldig geselecteerde muziek. En dat hoeven niet altijd ontroerende zakdoekmomenten te zijn; het kan ook om gevoelens van vreugde, opwinding, daadkracht, nostalgie of bezinning gaan. Als je daarnaast bedenkt dat film het ideale medium om een verhaal over te brengen, is het logisch dat er veel gebruik gemaakt zal gaan worden van promotiefilms voor het inspireren van klanten.

Vragen over inspireren met videocontent?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Promovideo's Hoe transparant is uw bedrijf? En wat is het eigenlijk?
BLOG / Video interacties Vijf stappen naar een krachtige call-to-action in video Voor een hoger rendement