Bel ons op036-2022165
Info & prijzen
Videomarketing blogWaar we dagelijks mee bezig zijn

Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden

Je hebt een retestrakke promotievideo laten maken. Je bent super trots en kunt niet wachten om jouw creatie met de wereld te delen. Vol enthousiasme upload je de promotievideo en je wacht met spanning af. De minuten, uren en dagen verstrijken. Geen views. Geen likes. Hoe kan dat nou? Misschien heb je wel een van de belangrijkste stappen over het hoofd gezien: het verspreiden van jouw promotievideo. Je kunt heel hard naar het scherm staren en hopen dat de video viral gaat, maar je zult toch echt eerst een publiek moeten vinden. Lees deze 10 tips voor het effectief verspreiden van jouw promotievideo.

Boost jouw promotievideo! 10 tips om je video te verspreiden

10 tips om je video te verspreiden

1. De promotievideo op jouw landingpage
Je denkt misschien: ‘ja he he, wat een open deur’. Maar het zou je verrassen hoe vaak de video onderaan de pagina terecht komt, of nog erger, op een pagina met weinig traffic. Waarom zou je al die tijd en kosten steken in het produceren van een mooie video en hem vervolgens niet gelijk bovenaan plaatsen? Jouw video staat vanaf nu bovenaan, beloofd?

2. Link in je nieuwsbrief
Jouw nieuwsbrief is dé perfecte plek om je promotievideo te delen. Jouw doelgroep heeft niet voor niets hun email adres achtergelaten en is benieuwd naar wat jij te bieden hebt. Dus hup, link in de nieuwsbrief direct naar de landingpage waar (je had het beloofd!) jouw video bovenaan prijkt.

3. Pas je thumbnail aan
Een thumbnail, het stilstaande plaatje dat je ziet bij de video, kan de promotievideo maken of kraken. Niemand klikt op een video die een ondefinieerbaar beeld, personage met openstaande mond of mensen bevroren in een gekke beweging toont. Wat wel werkt is om een afbeelding te zoeken die vrolijk en sprankelend is en gelijk jouw boodschap samenvat.

4. Voeg een share-button toe
Heb je er aan gedacht om een share-button toe te voegen? Als jouw video inderdaad zo goed is als je denkt, zullen mensen hem graag delen. De share-button toevoegen is maar een kleine moeite, maar geeft de views een enorme boost.

5. Laat jouw collega’s delen
Vraag iedereen binnen jouw bedrijf om die nieuwe video te delen. Als jouw promotievideo te gek is, zullen collega’s trots zijn dat het hun bedrijf representeert en zullen ze gewillig op hun persoonlijke Facebook, LinkedIn of Instagram de video met de wereld delen.

6. Advertenties op Facebook
Met een advertentie op Facebook kun je een heel nieuw publiek bereiken. Maar hoe krijg je in hemelsnaam mensen zo ver dat ze doorklikken naar jouw landingpage met video? Je lokt ze met een freebie natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van gratis?

7.Deel je video in online groepen
Social media-groepen zijn een interessante plek om jouw promotievideo te delen. In communities op LinkedIn en Facebook vindt je gelijkgestemden die jouw video zeker zullen waarderen.

8. Pin je video in je Twitter-feed
Door je promotievideo bovenin je Twitter-feed vast te pinnen, weet je zeker dat hij niet verloren gaat in die enorm lading aan mega interessante tweets die jij dagelijkse de wereld inslingerd.

Succesvol starten met video? Gratis 3-delige masterclass over videomarketing voor jouw organisatie
  • Hoe maak je een goede video voor je organisatie?
  • Zo worden video's volledig uitgekeken
  • Welk type video gebruik je bij welke communicatie?
Video's bekijken
Hoe maak je een goede video voor je organisatie? 10 minuten
Zo worden video's volledig uitgekeken 5 minuten
Welk type video gebruik je bij welke communicatie? 5 minuten
Gratis 3-delige videoserieVul onderstaande velden in en ontvang de video's in je mailbox

9. Optimaliseer metadata
Natuurlijk wil je dat je promotievideo op Google te vinden is. Maak daarom je video SEO-proof en optimaliseer de metadata. Zorg dat tags, titels en de beschrijving goed zijn ingevuld. Het is altijd goed om Google te vriend te houden.

10. Plaats de video op Youtube
Veel mensen denken dat video’s eenvoudig op Youtube gevonden worden. Was het maar zo’n feestje. Bedenk je eens hoeveel video’s er op Youtube staan. Jouw video is zo vindbaar als een speld in een hooiberg. Zorg daarom dat je ook op Youtube rekening houdt met SEO voor titels en tags.

Meer weten over het boosten van je promotievideo?

036-2022165 Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie
Gerelateerde berichten meer blog
BLOG / Promovideo's Promotiefilm: van verkoop naar inspiratie (USP – ISP) Kijkers niet overtuigen maar inspireren met videocontent
BLOG / Promovideo's De kracht van audio middels 3 voorbeelden En het werkt!